Sudija Majić glavna tema rasprave u Skupštini

Poslanici Skupštine Srbije nastavili raspravu o amandmanima na Predlog zakona o sprečavanju korupcije

Ostavite komentar


  1. Kakva je Skupstina, i treba vrsiti pritisak na nju. Uostalom, kad Martinovic moze da vrsi nuzdu u njoj, svako moze i pritisak.

    1. Došao je red i na ne poslušnog Majića. Ko je taj nepoznati čovek koji govori kod Kesića i u Utisku?! Sad kad se zaleti blatoidna mašinerija… Srbijo ne pismena iz 19. veka…

      1. E i ti si na kraj srca, nepismeni, pa još žive u 19. veku, Rističiveć , klempavi šišmiš, ćoroskopska preletačica i dvorska luda Vesić moraju da nauče Srblje kako izgleda živeti u 21. veku.

        1. Slonce Dambo ima cetri plate
          I jos što šta, ali to ne znate
          Jer je ekspert da udje u dupe
          Uši mu se tada same skupe

          Slonce Dambo po skupstini leti
          Nekad laže, a nekad i preti
          Ko ne voli Veličanstvo naše
          Takvi Damba treba da se plase

          Bravo Dambo sada si pun para
          Kao Krlo što viri iz cmara
          Braon glave, a obraza tvrda
          Bogat, moćan, ali ipak smrda

      2. Dragi Pero, uklapaš se u Srbiju koju spominješ . Ne pismena i ne poslušna se piše spojeno ili ti neposlušan i nepismen. Poradi malo na sopstvenoj pismenosti kad već kritikuješ celu naciju za nešto gde si ti tanak . Bez ljutnje . Prijateljski ti kažem.

        1. E, neka si mu rekao! Ovde je, u Srbiji, paradoksalno, mera pismenosti i znanja – nepismenost i neznanje potkovani voluntarizmom!!!

          1. Svako koga napada ova rulja, treba da bude ponosan i srecan, bio bi problem da ga brane i podrzavaju.

      3. Srbija sve brže klizi ka diktaturi rusko-turskog tipa..toliko puta se završilo tragedijom po Stbe da je već postalo dosadno..srećom po komšije Srbija je ovoga puta dobro izolovana pa će uništenje ići samo prema unutra..

    2. Naprednjaci su najagilniji da diskutuju kada nema ko da im odgovori! A, jos ako je u pitanju tema o kojoj nista ne znaju! Ah, meraka!

      1. Rističević kao akademik,sveznalica. Dokaz da,što si gluplji,misliš da si pametniji.

    3. ….pa ovi nepismeni brigadiri govore da ne gledaju ove „Đilasove i Šolakove televizije“- Kako li onda znaju šta je gospodin govorio u Oljinoj emisiji ??!!

  2. Наравно да новорадикалима не одговара неко друго мишљење јер они немају своје већ само је само исправно оно што каже њихов велики вођа. А судија Мајић је подсетио да оваквим законом кршимо Устав и међународне норме….али шта вреди њима причати када им је главни гласноговорник у скупштини Ристичевић човек који је био у ријалити програму, који је тукао жену и украо кукуруз из робних резерви. И ништа се није десило…

  3. Kada ovkve dve moralne gromade, Martinović i Rističević, kritikuju nekoga onda je taj neko apsolutno u prevu.

    1. Verovati Martinovicu, Risticevicu, SNS-u i slicnima moze samo neko ko ne moze sam da razmislja.

      1. Sve, ali baš sve kvalitetno izokrenu… Eto, po njima dočekali smo i to, da jedan sudija vrši pritisak na zakonodavnu vlast… O tempora…

    2. Jedino zanimljivo u celom ovom skupštinskom izlivu kanalizacije na sudiju Majića je što smo saznali da naprednjaci svi odreda gledaju Utisak nedelje, iako u toj emisiji ne smeju da se pojave.

  4. Marijane uvek se slažem sa Vama ali ovaj put stvarno ne sudija Majić je upravu a Vama velika kritika za ovakav istup.

    1. Jel to znaci da su Albanci kupili i tvoga vodju kada je uspeo da ubedi Srbe da izadju na siptarske izbore?

    2. Ako ti je sve što je do sada izlazilo iz usta ovog rijaliti igrača bilo u redu i na mestu, pametnije bi bilo da se ni sada nisi javljao. Toplo preporucujem da odlazis na sajtove gde mozes da dajes minuse kad neko kaze bilo sta lose o vlasti, posebno za Vucica. Ovakvi sajtovi gde moras nesto i da napises su suvise komplikovani i opasni jer je kombinacija slova i reci koje od njih nastaju smrtonosna za vas koji razmisljate tudjim mozgom.

  5. Nije moje da se mešam ali..
    Potpuno je u pravu ovaj, kako se zove… ovo, ovo…ne znam šta je ali se zove Marjan. I ne samo od droge nego i od bureka!!! I raznih peciva. U koja bog te pitaj šta stavljaju!? Pa ne otvaraju oni pekare po Borčama, Berlinima i ostalim Njujorcima tek onako.
    Bravo!
    I samo da dodam, dok Srbija ima ovakvu omladinu kao ovu dvojicu i onu curu što priča stisnutih vilica u Skupštini, ne treba da brine za svoju budućnost.
    1389.samo što joj ne kuca na vrata.

    1. Ali cim martinovic, risticevic i gojkovicka nekog napadaju … taj je sigurno u pravu! Sudija Majic je za njih moralna gromada!! Bravo sudija!!

  6. Kakvi ‘genijalci’ za zamenjivanje teza, brateee… zatucana, polupismena Srbija izabrala poluobrazovanu, nadasve pokvarenu Srbiju da ju predvodi, a mi ostali građani Srbije, obrazovani, NEpokvareni…?! Šta više… ?! Da se selimo po njima… OUT! hm… nisam više siguran…

    1. Ma bira ih i obrazovana i „pametna“ Srbija. U tome i jeste najveci problem. Sta ce onaj neobrazovani i zatucani da radi kad vidi da su uz ove prostake i satro skolovani i priznati ljudi. Probudite se ljudi, nije problem u obicnom i zatucanom narodu, mnogo je veci kod kvazi – intelektualaca koji trpe da im naredjuju ovi koji ne znaju ni iz osnovne skole kako su izasli. Ne mozete ocekivati od obicnog i priprostog naroda da ukapira sta se desava u drzavi. Taj narod nema nikakve koristi od vlasti, problem je kod ovih kojima je guranje uz vlast smisao zivota, bez obzira koliko time obesmisljavaju drzavu i institucije.

  7. Poštovanje,

    Pre svega neka se ovaj gospodinodredi na koga je mislio na sudiju Miodraga Majica ili sudiju Milorada Mažića… Naime ovim neznanjem diplomirani pravnik A Martinović je pokazao da mu ni diploma ni esnafska pravna čast nisu sveti. Pre svega izneto mišljenje gospodina Majića nije pritisak već mišljenje. Drugo to što je sudija rekao je i stav Evropske komisije i nepobitna činjenica koja je u skladu sa međunarodnim pravom. Pitanje je zašto se izvrdava ruglu Skupština kao institucija, kao i međunarodno pravo kao deo Srpskog zakonodavstva. Kome je u Interesu da iskoristi nesreću porodice Jurić i ko to pokušava da na sudbini nesrećne devojčice zaradi jeftine političko-propagandne poene… Što se tiče pritisaka na sud,i samo komentarisanje stava i mišljenja sudija koji su za razliku od ovog bezglavca Martinovića imali toliko marljivosti da postanu sudije je pritisak na sudije i njihovu profesiju. Martinoviću da li ste nekada kao pravnik čuli za međunarodne konvencije?

    1. Martinović je potpuno u pravu, svidjalo se vama to ili ne! Zlikovci koji Cine takve zločine ne da su zaslužili dozivotnu robiju nego bi trebalo i smrtnu! I ostavite se te evropske komisije, konvencija i ostalih gluposti.. Kao prvo, u vise od polovinu zemalja EU postoji dozivotna kazna zatvora, pa neka prvo onda ta „komisija“ rasisti u svom pravosudju sta jeste a sta nije po gore pomenutim konvencijama. Ne bi me zacudilo da je ovaj sudija Majic, pristalica protesta, mozda i „setač,“, sto nije iskljuceno, s obzirom koliko mu dajete prostora i podrške upravo vi, kao javno glasilo, cija je uredjivacka politika apsolutno antisrpska. Dovoljno je samo pogledati vasih dvadesetak poslednjih naslova, bilo kog datuma i bice vam sve jasno!

      1. Alo amzo covek rekao da je u suprotnosti sa srpskim ustavom prvo dozvoli ustavom pa onda pravi zakon po meri ustava nista vise

      2. problem je u tome sto ce sutra kad osude nekoga na dozivotnu bez prava na uslovnu taj ubica ce da tuzi srbiju i da je dobije na sudu jer zakon nije usaglasen sa ustavom i medjunarodnim pravom.Ti podrzavas kriminalce jer zelis da takvi ljudi dobiju na sudu i mozda budu oslobodjeni ili ce da dobiju velike pare koje ce narod da plati.Da placam ubicu zato sto risticevic odlucuje o pravu au

  8. Ako ja nazovem Martinovića klempavim ušatim šišmišom, Vesića dvorskom ludom, Šešeljugu ratnim zločincem, njegovog zaštitnika AV-a diktatorslom bitangom, a brata mu neviđenim lopopovom, zanima me da li to spada u napad na državu, državni poredak, terorizam ili kako su dokone budale to krstile i da li ću dobiti doživotni zatvor bez prava uslovnog otpusta. Da li će se pomenuta nakarada od Zakona primeniti na Luku, brata ratnog zločinca što je svesno pijan pregazio devojku, kao i vlasnika groteskne TV-e koji je kao i sin mu pod dejstvom narkotika ubio devojke, otišao na ispiranje i detoksikaciju i posle 24h se pojavili u policiji savršeno nevini, botoksirani i namirisani. Samo da znam, o ostalima drugom prilikom. Hvala.

    1. Imas srece sto zakon jos nije donesen jer bi mogao dobiti 3-struki dozivotni zatvor za gole cinjenice koje si spomenuo. I da…sta imas protiv sismisa?

      1. Moram ti reći da sam sad već poviše zabrinut. Još ako Rističeviću nepismenoj lopini padne napamet da se to primenjuje retroaktivno…odoh ja na klot pasulj gde se i zrna ne vide mikroskopom. Da nemam ja ništa protiv šišmiša, nego kad ga deca vide pokriju se preko glave. Kažu da to ni u hororfilmovima nisu uspeli tako ogavno prikazati. Realno, treba ga strpati u pećinu sa kompanjonima, minirati ulaz i obrušiti čitavo brdo na ulaz. Dve muve jednim udarcem. zlotvori u pećini, a usput može da se napravi još jedan autoput kroz grdeličku klisuru.

  9. Teskom mukom procitah sta glupo i fukarski izrekose naprednjaci. Odoh da se ispovracam…

  10. Gospidin Majic je izneo svoje misljenje o Zakonu i jedan je od retkih iz struke koji sme i javno da to kaze.
    A ove poturice Martinovic i Risticevic
    neka se prvo informisu
    u kojim to jos zemljama postoji smrtna kazna bez prava na uslovni otpust,
    pa neka onda kritikuju
    g. Majica koji po njima nema prava na svoje misljenje.
    Inace Skupstina Srbije je po sastavu gora od PINK zadrugara!

    1. Srbima je neophodan jeda Daglas Makartur… Kao Japanu 45… Nema druge…

  11. Da li je moguće da poslanici SNS, kao i predsednica skupštine, ne razlikuju komentarisanje sudskih presuda i predloga zakona? Da li to znači da niko ne sme da komentariše nijedan predlog zakona? Čemu onda uopšte predlog?

    1. Itekako to oni razlikuju, ali veoma banalno manipulišu time i pale narodne mase koje su slabo informisane na tu temu. Još na najogavniji način etiketiraju sudiju Majića i Hadžiomerovića imputirajući im povezanost sa albanskim narko-klanovima. Ovakvoj bolumenti se mora stati na kraj, okaljaše nam sve časno i pristojno što imamo u Srbiji. Očito je da ove, kao i mnoge druge časne ljude ničim ne mogu da ucene, pa ih sada tabloidiziraju i stavljaju im mete na čelo. Gde je sada opozicija da izadje i organizuje protest blokade parlamenta? Gde?

    2. U kojoj to državi na svetu sudija i to apelacionog suda komentariše drugu i najvišu granu vlasti koja je izabrana od naroda, kad je njegovo da sprovodi donesene zakone? To bi onda bukvalno bilo kadija te tuži, kadija ti sudi.

      1. alo genije,ne komentariše on zakonodavnu vlast već iznosi mišljenje o prijedlogu jednog člana u zakonu za šta su sudije i tužioci obavezni, kad ih već niko ne pita i kad nema javne rasprave o ovoj izmjeni zakona koja je obavezna,posebno jer se radi o najstrožoj kazni koja do sada nije postojala.pa ko će da komentariše ako neće oni. a da stručnjak Rističević,stigao sa farme direktno u skupštinu ovako neobrijan. dobro i da je obrijan ne bi ništa promjenilo.

  12. Zamena teza. Majić je“ institucija koja hoda“ i samim tim, njegove sugestije bi i pećinskom čoveku bile za nauk i doprinele da se u Skupštini donose zakoni koji priliče čoveku.

    1. Apsolutno se slazem sa komentarom. Slusala sam sudiju Majica, strucno, argumentovano je objasnio svoj stav. Uvek je u svojim izjavama precizan i jasan. Napredni „predstavnici naroda“ su besni sto ih je podsetio na obavezu prema uskladjivanju zakona sa EU, naravno, ukoliko su jos na tom kursu…

  13. re: Sudija Majić glavna tema rasprave u Skupštini

    Rasprave u Skupštini su prestale 2017, sada SNS-ovc imaju unutrašnji dijalog sami sa sobom.

  14. Eeeeee, moj Majiću. Šta si mislio!? Da je bitno šta kažu kolege pravnici -Martinović i Gojković.! Jok bre, u Srbiji je bitno šta kaže TRAKTORISTA. A traktorista reče na zasedanju Skupštine Srbije: „Ko zlo ne kažnjava, taj novo zlo čini“! HAJDE ,VELIKI ČOVEČE I DRAGI KOLEGA! Vreme je da se ZLO najzad KAZNI!

  15. Predsednik je rekao da ce do Djurdjevdana biti donete protivmere Pristinskim taksama.I gde su mere?

  16. Odavno je sazrelo vreme da ovi likovi iz Napredne Stranke odu sa vlasti i da se konačno stavi tačka na devedesete. Inače nećemo ući u EU ni za sto godina, a kamoli 2025.

  17. Martinovic, Risticevic, Gojkovicka, Kuburovicka…, a na drugoj strani gromada Majic. Sudar bezveznjaka i morala. Majicu svaka cast, samo da tako nastavi i nadam se da ga ovaj sljam nece preplaviti.

  18. Vest bi bila da su pristojno reagovali na stav sudije Majica. Vest bi bila da se desilo nesto normalno. Ovo je radikalski standard.

  19. Cela ta bulumenta koja je danas sramno klevetala sudiju Majica (Martinovic, Risticevic, Gojkovic,…), ne zavredjuje da mu ociste cipele. Gledao sam „sinoc Utisak“, i mislim da je Majic bio vise nego odmeren, a svoja izlaganja je temeljio na strucnim argumentima, ustavu i zakonu. Samo bi bednici mogli da insinuiraju da je neetican, a posebno, potplacen. Majic je primer intelektualca kakvih gotovo da i nema kod nas, i svetla je tacka naseg pravosudja. Kad bi bilo vise ovakvih u Srbiji, ne bi stigli tu gde smo.

  20. Šta da očekujete kada čuvar ovaca aka čobanin, govori o sudstvu, sudijama, donosi zakone? Verujem isto kao kada je Nikolić master nečega Tomislav govorio o ginekologiji.

  21. „Ja tvrdim da su kupili i presude i Međunarodnog suda pravde, a izgleda su počeli da kupuju presude i u samoj Republici Srbiji. Gospodin Majić i Hadžiomerović su živi dokaz za to“, rekao je Rističević“.
    E pa Rističeviću, ako tvrdiš to, znači imaš saznanja. Ako ih pod hitno ne potkrepiš dokazima, a ovo je veoma teška optužba, moraš krivično da odgovaraš i da odrobijaš svaku reč, svako slovo. Optužiti sudije apelacionog suda za korupciju i presuđivanje po narudžbini je dovoljan razlog za hitno procesuiranje.

  22. Nisam strucan da komentarisem zakone ali nije sigurno Risticevic ali je sigurno da im je bojkotom ukinut rijaliti izivljavanja nad opozicijom i sad ne znaju sta ce jel im je opala gledanost

  23. Marijan je najveca sramota Skupstine Srbije i slika ove vlasti. Za ovo sto je izrekao u normalnoj drzavi bi bio pozvan da dostavi dokaze za svoje tvrdnje u protivnom da odgovara za lazi koje izgovara. Nego Marijane sta bi sa silosima i drzavim rezervama zita?

  24. Dve godine je vladajuća koalicija uporno odbijala zahteve opozicije da se na dnevni red skupštine stavi rasprava o tzv. Tijaninom zakonu,a sada, nakon javnog blagoslova njihovog lidera, postaju najveći branioci tog zakona. Šta se za to kratko vreme promenilo u njihovim glavama? I ne samo to, već napadaju opoziciju, zato što ne prisustvuje zasedanju, da je protiv kažnjavanja najtežih krivičnih dela i da podržavaju ubice i silovatelje. Oguglali smo na mržnju i uvrede režima i njegovih sledbenika prema neistomišljenicima, ali ovo je čak i za njihove standarde previše. Nije ovo ništa slučajno, ni ove uvrede i napadi ni termin kada se dešavaju.

  25. Naravno da ovoj đavoljoj družinu smeta čovek kakav je sudija Majić, on ima te „užasne“ osobine koje ih nerviraju, kao npr. obrazovan je, uspešan, ima integritet ko planina, to stvarno nema smisla, treba još neko da pomisli da bi ljudi trebali da budu takvi. Samo napred kolega, istina iznad svega, doći će već i đavo po ove svoje, ne odustajte

  26. Rističević, Martinović i Gojković pričaju o kredibilitetu, poštenju i struci. Hahahaha kakav vic. Podseća me na onu izreku ko o čemu ku*va o poštenju.

  27. Bože dragi, kako takve spodobe,kao što su ovi napredni brigadiri mogu uopšte da uzimaju u usta takvog čoveka kao što je Majkić ??!!

  28. Biser ovog teksta je Risticivec na sliki.
    Pisalo se,sve i svuda i nigde nije oprosteno, ali ga niko ga nedira.
    To je cirkus.
    Tako i Predsednik kaze da Srbija nije kao pre 40 god.Pa tacno da nije.\
    Zdrastvena knjiizica vise ne vredi kao pre 40 god.

  29. Pa ovo i ludak vidi, da ove naprednjačke spodobe( ne želim ni da ih imenujem…..jer su svi isti !)opet spinuju i zamenjuju teze, i tako nastavljaju sa neviđenim pritiskom na sudstvo i na i zakonodavstvo generalno- ima li kraja tim hajkama ??!! Ovima bi i sam Gebels pozavideo !

  30. Ovaj tekst sa slikom Risticevica, JE najboji tekst naslov koji sam vidio.
    Slika sve goovori.
    Prevedeno
    Kad je taj u Skupstini zastupnik,sve jasno,koga zastupa i sta zastupa.

  31. niko nije protiv doživotnog zatvora za monstrume,ali bojim se da je sudija Majić u pravu jer radi se o zakonitosti,zašto ne uvesti mogućnost uslovnog otpusta npr.nakon 20.30.g.to ne znači da će izaći već samo da može da to traži. ako bez tog to znači “nečovječno postupanje“,prema standardima Evropskog suda za ljudska prava,zašto ostavljati mogućnost takvom osudjeniku da tuži državu i dobije slučaj. Ali posebno je fascinanto ko o tome priča na skupštini koja je dotakle dno dna.“smrada sa farme smo pustili u parlament i onda se krstimo kad nešto izvali“.Rističević je od skupštine napravio farmu,Maja G.kao da je doletjela na metli a Martinović je doletio,znate već kako, i čovjek ima neodoljivu potrebu da redovno urnira po samom sebi pa onda malo hoće da šara i po drugima.

  32. Koja bagra predstavlja naš narod. Pa stvarno nam pristojnost nalaže da se pobunimo protiv svih ovih „stručnjaka“ koji deru kođu sa leđa narodu i zaglupljuju ga. Lustracija za sve iz devedesetih i menjanje trulog sistema.

  33. Jel ovo onaj Rističević što je krao žito?Lopov-seljak tumači sudiju Apelacionog suda!?Kuku naopako….

  34. Tako to biva kad „veliki Sabor SRS“(čitaj Skupština Srbije,tuga)uzme stvar u „svoje ruke.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.