Suroi: Borelj se interesovao za korekcije granica Kosovo Srbija

Ostavite komentar


  1. Pa to je kao razvod u kome je jedna strana sve dobila (Kosovo) dobila Kucu i sav namestaj a druga strana (Srbija) hoce par stolica i sto nazad da potpise i prizna razvod .A Kosovo tvrdi ne Stolice su nasa crvena linija. Nista onda cemo ko Izrael i Palestina da se ganjamo narednih 100 godina

  2. Uvodni deo moje Studije:

    Srpsko Kosovo i Metohija ili albanizovano „Kosova“

    Naslovi su moja motivacija i pravci razmišljanja

    Cilj ove studije: Pomirenje i suživot.

    Oba naroda to i sada posle rata rade i žive.

    1. Političarima u Beogardu koji su izazvali i podržavali rat zakonom zabranii bavljenje politikom.
    2. Albanskim političarima koji su počinili zločin udaljiti iz politike.
    3. Srbi koji su počinli zločin sudski porcesuirati i kazniti.
    4. Albanci koji su počinili zločin procesuirati i kazniti.
    5. Prilagoditi obrazovni program.
    6. U školama na srpskom jeziku na Kоsmetu uvesti obavezno učenje albanskog jezika

    „NEZNANJE JE JEDINI POROK“ (Franc Kafka)

    Vlasnik imanja je prvi krivac ako mu komšija zaposedne posed.

    Žrtve smo naše duge borbe za oslobođenje, osamostaljenje od turske vlasti. No, za razliku od mrtve prirode gde je za razmagnetisanje namgentisanog predmeta potrebno duplo duže vreme, ljudski um je moćniji od svega, zbog čega je vreme potrebno za uspostavlajanje prvo boljih, pa sve boljih do prijateljskih odnosa između Srba i Albanaca.
    „Oci naši zgriješiše, i nema ih, a mi nosimo bezakonja
    njihova.“ (Plač Jeremijin, gl.5; 7)

    „Naknadna glupost
    Ima dilbera koji bagatelišu i u sprdnju bacaju takozvanu „naknadnu pamet“, ja, pak, nadžak, kakav sam, držim da drugih pameti osim naknadne i nema i da se ljudi do kakve-takve pameti uzdižu tek kada izvuku pouku iz gomile gluposti koje su prethodno počinili.“ (Svetislav Basara)

    Albanci mogu da žive i orgnizuju se kako to znaju i umeju, no ne na štetu Srba na Kosmetu, ako su zbog gluposti srpske elite u Beogradu zaposeli taj deo Srbije. No, Srbija im ne može niti neko sme da ima poklanja srpsku teritoriju – priznajući je kao deo Albanske države. I tačka! (Moja odlučnost)

    „Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.“ Ivo Andrić

  3. Fama o razgranicenju je sarolika, ali i vrlo realna. Niko tu na Kosovu i Metohiji ne dobija sve. A, mi Srbi smo u znacajnom MINUSU. Mada ruku na srce u konceptu RAZGRANICENJA, koji da podsetim nije nas izum, vec pre bih rekao NEOAUSTROUGARSKIH krugova
    Srbi gube trecinu svojih teritorija, na kojima su vekovima ziveli, u Hrvatskoj BIH, i u svojoj Republici Srbiji.
    Posle Versaja, Jalte, i sada Berlina, Srbi su izgubili mnogo teritorija i zivota, iako su bili pobednici u Prvom svetskom ratu, a kao Jugoslavija, nasli se na pobednickoj strani u Drugom svetskom ratu. No, u ovom za nas Trecem svetskom ratu mi smo porazeni od 19 drzava clanica NATO pakta, u ratovanju od 1995. Do 1999. Godine. I zbog toga prinudjeni smo da budemo tampon zona izmedju hriscanskog sveta, kome pripadamo i nadiruceg islamskog sveta, koji se u Evropi
    u punom formatu najvise etablirao u centralnoj Bosni i centralnom Kosovu. Mada to uopste nije bilo u nasem interesu. Jer ostali smo bez mnogo zivota, imovine i teritorije.
    U Dejtonu su nas naterali da drzimo ETNICKE MAKAZE oko muslimana u BIH, sa jednim americkim šrafom u DISTRIKTU BRČKO. A, takvo nesto bice stvoreno i na Kosovu i Metohiji ovih dana. Samo ce se zbog manjeg obima teritorije etnickih makaza, zvati malo drugacije od onog u BIH.
    Naime, moguce je da ce na KIM teritorijalno razgranicenje biti izvrseno u obliku potkovice na liniji: Zubin potok-Zvecan-Leposavic-Severna Mitrovica-Podujevo-Kosovska kamenica-Gnjilane-Urosevac-Prizren. Gde bi sva teritorija od ovih gradova do administrativne linije sa centralnom Srbijom i prema granici sa Makedonijom pripala Srbima, dok bi sredisnji deo Kosova i Metohije pripao albanskoj manjini i u perspektivi se pripojio Republici Albaniji. Dakle na KIM bi mogla da se formira Republika srpska krajina Kosova i Metohije, koja bi bila etnicki tampon prema albanskom, pretezno muslimanskom stanovnistvu iz tri drzave, koje tezi da se spoji na štetu dve: Srbije i Makedonije, a kasnije i Grcke.Nesto kao sto je RS etnicki tampon prema muslimanima u BiH.
    Ovakvu geostrategiju ne bi mogli da smisle nikad Srbi, ne zato sto nemaju dovoljni pameti. Naprotiv, jer nije sasvim u njohovom interesu. Ali, sila boga ne moli
    NATO je bombardovao, a RUSI su 1990. Promenili geostrateske ciljeve i koncept drustvenog uredjenja. Ovakvo razgranicenje mogli su samo da smisle i realizuju hriscanski krugovi u EU, pre svega katolicki. I da odmah unapred okrive Srbe, koji su i sami zrtve toga, jer radi se o projektu koji je proizveo ogromne zrtve. I zbog kog je radio medjunarodni sud, na kome nazalost nisu bili optuzeni i sudjeni inspiratori i narucioci zlocina.
    RAZGRANICAVALO se u korist Evropske unije, a Amerikaci su samo vojno pomogli saveznike u NATO.
    Zato Srbi nisu niti mogu biti krivi za razgranicenje, kao sto nisu bili krivi ni za stvaranje Kraljevine Jugoslavije, kao ni za SFR Jugoslaviju. Jer, premda se o tome ne pise mnogo ovde Jugoslavija je prvobitno trebala da bude stvorena od Srbije, Rumunije, Bugarske i Grcke, pod dominantnim uticajem Rusije i cara Nikolaja Drugog.Ali, sve je propalo 1917. Godine OKTOBARSKOM REVOLUCIJOM, koju su finansirali nemacki i americki bankari, koji su umesto cara doveli Lenjina. Tada je srusen plan da Carska Rusija iz Prvog svetskog rata izadje teritorijalno prosirena za danasnji evropski deo Turske i azijski koji je pokrivao prirodne granice Jermenije, do jezera Van. Strateski cilj bio je da Rusi izadju na Bosfor i Dardanele, ali to se nije svidelo Britancima, koji su Tursku tada delili sa Francuzima, i koji su u sve umesali SAD. I propala je vizantijska Jugoslavija, u korist prozapadne, koja ce se na kraju ispostaviti kao kancerogena za Srbe
    Sada smo ponovo na pocetku. Sa jednom republikom i dve krajine. A, i Nemci nisu nespremni, jer je Angela Merkel vec preselila svoj ofis u Becu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.