Šutanovac: Nemamo još odluku za gradske izbore 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Unutar DS se spremamo za gradske izbore i imaćemo najbolju listu sa najboljim kandidatima.

 ovom trenutku ne postoji odluka kako i sa kim idemo… U toku je formulisanje politike za ljude, a ne za beton, asfalt, jarbol i fontanu, rekao je Dragan Šutanovac, lider Demokratske stranke, na pres konferenciji DS . Upitan da li bi DS podržala Dragana Đilasa kao kandidata za gradonačelnika, Šutanovac je rekao da je, koliko on zna, Đilas izjavio da se ne bavi politikom, te da ne želi da komentariše novinske natpise. Šutanovac tvrdi da sa bivšim gradonačelnikom i predsednikom DS nije razgovarao. „Dragan Đilas je jedno lepo ime. On je bio odličan gradonačelnik i vodio je grad skoro kao Nenad Bogdanović i Zoran Đinđić“, rekao je Šutanovac.

Povodom Međunarodnog dana demokratije, novinarima se obratio i Dragoljub Mićunović, jedan od osnivača i prvi predsednik DS, rekavši da Srbija sve više gubi vrednosti jedne demokratske države, Mićunović je kazao da su ideali demokratije pravno utkani u naš ustav, ali da je praktično danas u našoj zemlji na delu vladavina jednog čoveka koja se održava populizmom.

– Nije nikakva tajna niti hrabrost to reći, ja sam to govorio pred mnogim diktatorima od Josipa Broza pa do danas. DS ne želi da ima nikakav monopol na demokratiju – naprotiv, biće srećna ako ima što više demokrata u raznim partijama, koji teže istom cilju a to je odbrana dostojanstva građana, njihove jednakosti i pravde – istakao je Mićunović. Komentarišući ekonomsku politiku sadašnje vlade, Mićunović je upozorio da je jasno da ona vodi dosta računa o poslodavcima, ali na uštrb prava radnika za koja se radnička klasa „dvesta godina krvavo borila“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari