Sutra sednica Predsedništva SNS, a pre nje govor Vučića: Saopštava se odluka o novim izborima ili novoj vlasti u Beogradu 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Dan uoči konstitutivne sednice Skupštine Grada Beograda Srpska napredna stranka zakazala je sednicu Predsedništva stranke u 12 časova, pre koje će se, u 10 časova, obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srpska napredna stranka (SNS) najavila je za sutra, u subotu, u 12 sati sednicu Predsedništva, saopšteno je danas.

Tema sednice Predsedništva SNS koja će biti zatvorena za javnost, biće poznata tek po njenom završetku, za kada su najavljene izjave zvaničnika stranke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nekadašnji predsednik SNS, takođe je za sutra, u 10 sati, najavio da će održati govor u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika u Beogradu.

Sednica Predsedništva SNS i govor predsednika Srbije biće dan uoči konstitutivne sednice Skupštine Grada Beograda, koja je danas odložena po drugi put jer bez odbornika koalicije SNS nije bilo kvoruma, a u središtu je pitanje da li može da bude formirana većina, ili će se ići na nove izbore.

Očekuje se da će sutra biti poznata odluka Vučića i SNS hoće li biti novih izbora u Beogradu, budući da je održane o17. decembra osporila prozapadna opoziciona koalicija Srbija protiv nasilja, kao i desna koalicija Novi-DSS i POKS.  Odluka je „stavljena na čekanje“ do objavlivanja finalno izveštaja posmatračke misije OEBS/ODIHR-a sa decembarskih izbora.

Rok za konsituisanje gradskog parlamenta ističe u nedelju, 3. marta. Raspored snaga je sledeći, od 110 odborničkih mesta, SNS ima 49, SPS pet, SPN ima 43, sedam ima koalicija Novi DSS i POKS i šest grupa građana Mi, glas iz naroda Branimira Nestorovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari