„Svaki građanin Srbije dužan je 4.000 evra“: Vlast se hvali kreditom od milijardu evra, a ko će taj novac da vrati?

Sagovornici Danasa o vestima iz UAE gde u dvodnevnoj poseti boravi predsednik Srbije

Ostavite komentar


  1. Mi kao ekonomski tigar, sa tolikim stranim investicijama, radnim mestima, nikad bolje ziveli nismo, rekao bi covek da nam sasvim dobro ide i da zaradjujemo, zasto se onda zaduzujemo i uzimamo kredite?!?

  2. Kredit je uzet da bi se vratili krediti koje su uzeli Pajtić i njegovi kamaradi dok su bili na vlasti

  3. Još jedno priznanje da je SNS nesposoban da vodi domaću ekonomiju. Sada moramo da zajmimo, a naša deca sutra treba da vraćaju te dugove.

  4. kada se neko hvali da je uspeo da dobije kredit, govori kako se „provukao“ jer je kreditno nesposoban.

  5. pa građani, kao i u svim ostalim državama, od kojih su većina zaduženiji nego mi.

  6. a mene interesuje koja je demokratska institucija ove zemlje donela odluku o zaduživanju, a i da je tako bilo, zar ta informacija nije trebalo da bude javna? Zašto se ima utisak da predsednik krši Ustav i na ovom primeru?

  7. “Mislim“, ma ne treba vam, ali kad je tako povoljno uzmeš, pa neka se nađe. LP

  8. Kredit je uzet jer je državna kasa prazna, Telekom do guše u dugovima, EPS uništen i trebaće godine za njegov oporavak itd.

  9. Ma , tim parama se vraćaju još Titovi krediti. Skoro sam tu glupost čuo…reče čovek i ostade živ , umislivši i da je zdrav.

  10. neka objave uvjete pa da vidimo da li je kamata 3% i koji su još troškovi vezani na to. drugo, to su dolari. da li je napravljen valutni swap i koliko on košta. efektivna kamata je verovatno bliža trenutnoj tržišnoj za srbiju, a to je 7-8%

  11. TRI odstoji je 30.000.000 eur ili usd. Dok susedne države dobivaju bez povratno milijarde iz EU. Kamo ideš Srbijo?!?

  12. За време Тита свако од нас јр био дужан 2000 долара писало у косинама тада да је
    Жена отишла у банку да уплати, сви се смејали.

  13. Vraćaće oni koji su glasali i za vlast koja je ove danas na vlasti prala i pravila od 2000 do 2012.

  14. Mora da se vraca dug prosle vlade koja je uzimala grdne kredite i po najvisoj kamatnoj stopi na rokovima po 20 godina

  15. Malo se ko seca koliko su nas zaduzile predhodme vlade a sad doslo na naplatu
    Jos vracamo titove kredite.Zaboravili smo zasto subtita cenili u africi uzimao kredite i davao njima a sad mi placamo

  16. Ako novim kreditima vraćamo stare, sa većom kamatnom stopom, zašto se dug povećao od 2012 za skoro 20 milijardi evra (dolara)?

  17. Kakva milijarda dolara!? Uradite reviziju svih javnih nabavki od 2012 e. Gde je utišao toliki novac?

  18. Pitanje se postavlja samo, sta je „trenutni“ Predsednik Srbije dao kao zalog za tako visoki kredit? Arapi znaju da moraju da imaju nesto konkrektno u rukama, mozda je deo Srbije dao kao garanciju? Mnogo pitanja je otvoreno!!

  19. 4000 evra? Ja dužan 4000 evra? A odakle da vratim? Pa ja nemam prebijene pare! Nemam posao, nemam penziju, država mi ne da ni socihalnu pomoć! Krećem dakle u pljačku, da vraćam dugove!

  20. @Vojvoda Misic
    Pajtic i drugari su vucicu i drugarima ostavili 12 milijardi zaduzenost drzave. Vucic i njegovi pajtosi su napabircili zaduzenost drzave na preko 40 milijardi za ovih 10 godina, vojvodo.

  21. Pa jedva smo otplatili Titove kredite,kojima je kupovao lažni osećaj boljeg životnog standarda.Svaki vlastodrzac „kupuje“narod lažnim sjajem a nama u stvari sve gore i gore.

  22. U mojoj domovini, Sloveniji, vanjski dug cini 108%;°BDP ili 60 mld USD, kar je 30.000 USD, per capita/po stanivniku, ili 700% u poredjenju sa Srbijom.

  23. Nek vraca Mitrovic Veselinovic i Palma koji deru i zemlju i narod prodjite Srbijom pa pitajte narod ko sta radi

  24. Vratiće onaj ko koristi subvencionisanu struju, džabe prevoz, džabe školu, džabe lekara, džabe bebe, džabe porodilje, džabe 100 evra mladima, džabe obdanište, džabe fakultet, džabe…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.