Svečlja: "Kidnapovanjem" tri pripadnika Policije Kosova unutar kosovske teritorije Srbija pokazala svoje pravo lice 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja je danas ocenio da je „kidnapovanjem“ tri pripadnika Policije Kosova unutar kosovske teritorije „Srbija pokazala svoje pravo lice“.

Svečlja je na Fejsbuku tražio od međunarodne zajednice da pojača pritisak na Srbiju da prekine provokacije.

„Srbija nastavlja da bude uzročnik i čuvar zla u regionu i na Kosovu. Ne predajemo se pred kriminalcima i teroristima. Srbija ponovo pokazuje svoje pravo lice i to autokratske i agresivne države. Tražimo od međunarodnog faktora da hitno pojača pritisak na Srbiju ne samo da oslobodi naše policajce, već i da prekine provokacije“, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Ocenio je da je „kidnapovanje“ pripadnika PK kršenje svih dogovora i da je to protivno međunarodnim normama.

Kazao je da „nema sumnje da su se policajci nalazili duboko na teritoriji Kosova, na statičnom kontrolnom punktu, obavljajući svoje redovne dužnosti“.

„Ovakvo kriminalno ponašanje Srbije nas ne zaustavlja na našem putu jačanja suvereniteta zemlje“, dodao je on.

Potpredsednica DPK Vljora Čitaku ocenila je da je „kidnapovanje“ tri pripadnika PK na teritoriji Kosova „ne samo čin agresije. Ovo je ludilo“.

Kosovska policija je saopštila da su tri njena službenika „kidnapovana“ dok su „obavljala dužnost na statičkoj tački na granici sa Srbijom u opštini Leposavić unutar teritorije Kosova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari