Svečlja na vanrednoj konferenciji: Civilnu odbranu i Severnu brigadu proglasiti za terorističke organizacije 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je danas da će od Vlade tražiti da proglasi terorističkim organizacijama, „Civilnu odbranu“ i „Severnu brigadu“.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj je izneo detalje o zapleni veće količine oružja, eksplozivnih naprava i municije u Zvečanu, rekao da se neće dozvoliti nestabilnost na severu Kosova.

Svečlja je rekao da je automobil beogradskih registarskih oznaka u kome su bile veće količine oružja, eksplozivnih naprava i municije, u vlasništvu Železnica Srbije.

„Ozbiljnim radom kosovske policije i Kosovske obaveštajne agencije izbegnut je teroristički napad na Kosovo. Na oko 100 metara od opštine Zvečan identifikovan je automobil beogradskih registarskih oznaka, u kojem su otkrivene veće količine oružja, eksplozivnih naprava i razne municije, uključujući minobacače, granate, automatsko oružje, granate, uniforme i vojna torba“, rekao je Svečlja.

On je istakao da je pronađeno oružje i municija bilo namenjeno za vršenje terorističkih napada na građane i institucije Kosova.

„Sve ovo je još jedan dokaz da predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) preko ovih grupa pokušava da destabilizuje našu zemlju“, rekao je Svečlja i dodao da je „iz svega ovoga više nego jasno ko stoji iza napada u našoj zemlji“.

Svečlja je rekao da se u poslednje vreme Kosovo suočava „sa agresijom zvaničnog Begrada“.

„Posebno u poslednje vreme intenzivirani su teroristički napadi na Kosovsku policiju, njihove automobile, policijske stanice, napadi na pripadnike KFOR-a, Euleksa i novinare, sve do brutalnosti nad našim građanima na severu zemlje“, rekao je Svečlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari