Svetlana Bojković: Vlast nam vređa inteligenciju

Glumica o razlozima zbog kojih podržava protest "1 od 5 miliona"

Ostavite komentar


  1. „…ponižava građansku klasu…“
    Tako je. I ja sam uvek mislio na ‘gradjansku klasu’ ali su mi neodgovorni pojedinci podmetnuli onu ‘radnicku’…

  2. Hmm, moj prethodni pokusaj da ostavim komentar na ovaj tekst (gle ironije, o slobodi medija) je bio neuspesan, pa da pokusam ponovo. Elem, licemerno je od strane Svetlane Bojkovic da sada tako indignirano protestvuje protiv Vucica, o njegovom unistavanju institucija, njegovom vredjanju nase inteligencije, njegovom gusenju slobodne reci, kada se ta ista Svetlana sad skoro vratila iz Finske, gde joj je muz bio ambasador te i takve grozne SNS vlasti. Kako to da za svih tih 4-5 godina nije nasla za shodno da protestvuje? Vucic i njegova vlast nisu nista drugaciji danas nego sto su bili 2012. ili 2015. Na racun Vuciceve vlasti je primala diplomatsku platu, zivela u vili, imala sofera i poslugu, i sve ostale diplomatske privilegije. Pa ako je Vucic tako grozan (kao sta ja mislim da jeste), sto tada nije digla svoj glas? Imala je pregrst vremena na raspolaganju. Zato mislim da je potpuno neumesno da se sada javlja i glumi heroinu slobodoumnog sveta i kritickog duha. Svaki penzioner u Srbiji, koji jedva prezivljava, je to zasluzio mnogo vise od nje.

    1. Morate shvatiti, o nekima nije dozvoljeno imati mišljenje osim, ako to mišljenje nije pozitivno. Za ovakve „umetnike“ nije dozvoljeno iznositi bilo kakve „neprimerene“ ocene kakve ste se Vi usudili da date. I meni je bilo jako indikativno da se gospodja Bojković, koju cenim kao glumicu, nije pobunila protiv vlasti, a bila je ista ova vlast, zašto nam „vredjaju inteligenciju“ dok je bila supruga ambasadora u Helsinkiju?! Neverovatno kako se ta, ista, vlast promenila, posebno, otkad se gospodja Bojković vratila?! Mislim da je ova gospodja svesna da su šanse, za odlazak na drugi mandat, minimalne zbog odlaska muža ili bračnog druga u penziju pa, pretpostavljam, da se Svetlana Bojković, za svaku slučajnost, na ovaj način, preporučuje ONIMA DRUGIMA, koji bi, eventualno, na nekim izborima, ili na ulici, smenili ove koji nam „vredjaju inteligenciju“?! Čini mi se da je na delu ona čuvena „filozofska“ misao „poslednjeg predsednika SFRJ“, kojom je tvrdio da Hrvati u jednom ratu mogu pobediti dva puta?! Radi se o istoj onoj otrcanoj strategiji, koju na zapadu zovu „win-win“ solucija a, namenjena je propalim narodima i državama. Još jedno veoma važno zapažanje kada je u pitanju ovo istupanje Svetlane Bojković? Odmah posle „istrčavanja“ i oglašavanja u kome je najavila da je dobar „kalibar“ za pljuvanje po vladajućoj oligarhiji, Svetlana Bojković je odmah jutros osvanula na „mnogodemokratskoj“ televiziji koja se zove N1, koju neki je još nazivaju i američkom televizijom. Da li je sve ovo slučajnost?

      1. Slazem se Zorane. Ja u potpunosti razumem da covek pravi kompromise u zivotu, pogotovo kad su u pitanju njegov licni komfor i beneficije. U krajnjoj liniji, nismo svi heroji, niti nam je svima politika glavna stvar. Ali ako u toj zelji za sopstvenim dobitkom covek svesno napravi dogovor sa ljudima za koje smatra da su sumnjivog morala i sumnjivih namera, onda je u najmanju ruku neumesno da se posle gura u prvi red njihovih kriticara. Ni Vucic ni ljudi oko njega nisu danas nista drugaciji nego sto su bili onog dana kada je Svetlana Bojkovic sa svojim muzem sela u avion i otisla u Finsku kao predstavnik ove i ovakve vlasti. Ta i takva (nedemokratska, represivna, bahata, nekulturna, stetocinska) vlast joj je svakog prvog u mesecu slala nekoliko hiljada evra na racun, placala joj vilu, kucne pomocnice, kuvara, bastovana, vozaca. Tu i takvu vlast joj je muz branio pred svetom, u njeno ime pravio koktele, pod slikom Nikolica i Vucica sedeo u svojoj ambasadi. I Svetlana je cutala. Zato me zapanjuje kako sada moze, bez i trunke samokritike, da se pravi kako sve to nema nikakve veze sa njom. Mene bi zaista bilo sramota. Upravo zbog takve vrste ponasanja nas svet nema poverenja u opoziciju, u nase politicare i javne licnosti. Svetlana Bojkovic je primer onoga sta kritikuje.

  3. Bojkovićku ponižava vlast sad kad se vratila kao bivša ambasadorka (žena ambasadora, rodno ravnopravna). A koja je to vlast nije ponižavala i kako to NJu ponižava?
    Sazrela je prilično i taman je za mesto ministarke al Živke-ministarke! Tako će ipak raditi svoj posao, koji toliko voli.
    Eh gluma….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.