Tači priželjkuje „Nobela“ za mir

U slučaju postizanja sporazuma, za prestižnu nagradu verovatno bi bili nominovani Vučić, Tači i Mogerini, kažu diplomate
Svetska promocija biografije kosovskog predsednika

Ostavite komentar


  1. Nije Taci jedini koji se nada Nobelu. Nobelu se nada i Aljeksandar Grozni. Dakle izdaja Kosovskog zaveta je skoro izvesna stvar. Cisto da znamo na cemu smo. „Kompleni idiot“ bi uprkos protivljenju SANU, SPC, javnom mnjenju, zrtvama predaka i pokoljenjima da besramno, alavo, egoisticno i pokvareno otudji ono za sta njegovi dedovi nisu ostavljali kosti na (bojnim) poljima KIM.
    Онамо, ‘намо… за брда она,
    говоре да је разорен двор
    мојега цара; онамо веле,
    био је негда јуначки збор.

    Онамо, ‘намо… да виђу Призрен!
    Та то је моје – дома ћу доћ’!
    Старина мила тамо ме зове,
    ту морам једном оружан поћ’.

    Онамо, ‘намо… са развалина
    дворова царских врагу ћу рећ’:
    „С огњишта милог бјежи ми, куго,
    зајам ти морам враћати већ’!“

    Онамо, ‘намо… за брда она
    казују да је зелени гај
    под ким се дижу Дечани свети:
    молитва у њих присваја рај.

    Онамо, ‘намо… за брда она,
    гдје небо плаво савија свод;
    на српска поља, на поља бојна,
    онамо, браћо, спремајмо ход!

    Онамо, ‘намо… за брда она
    погажен коњ’ма кликује Југ:
    „У помоћ, дјецо, у помоћ, синци,
    светит’ ме старца – свет вам је дуг!“

    Онамо, ‘намо… сабљи за стара
    његова ребра да тупим рез
    по турским ребрим’; да б’једној раји
    њом истом с руку рес’јецам вез!

    Онамо, ‘намо… за брда она
    Милошев, кажу, пребива гроб!
    Онамо покој добићу души,
    кад Србин више не буде роб.
    Vucicu Decani nisu sveti, a iguman Sava je neprijatelj. Vucic ne bi da bednoj raji raseca lance. On bi Nobela!
    Uboico, poturico
    Izdaico kleti
    Ti dusmane roda svoga
    Krvava aveti
    Polomi mi srecu moju
    Pokosi mi nadu
    Ali gusle, Srpske gusle
    lagati ne znadu.
    Vucic ce mozda za veleizdaju i biti placen sa 30 srebrnjaka ali gusle ce ga opevati kao Brankovica. Pamcenje Srba je dugo! Ono traje vekovima. Nema te rupe u koju se moze sakriti. Preostaje mu samo Judino drvo kad KIM raspe na Golgotu.
    Mi nesmo braća, mi Srbi nesmo!
    Ili vi neste Nemanjin soj?
    Ta da smo Srbi, ta da smo ljudi –
    Ta da smo braća – oh, bože moj!…

    Ta zar bi tako s Avale plave
    Gledali ledno u ognjen čas?
    Ta zar bi tako – oh, braćo draga! –
    Te zar bi tako prezreli vas?…

    Prezrite bratstva pokor i kletvu,
    Što nebo dade, pogaz’te vi!
    Ta nije l’ grešno, nije li grozno:
    Krv dece vaše gledamo mi!…

    A gde je pomoć il’ suza bratska?
    Il’: „Juriš, rode, za brata svog“?
    U veljoj bedi, smrti i krvi,
    Danas vas same ostavlja bog!

    … Al’ opet, grešan, grešno sam pevo,
    Ranjeno srce naroda mog!
    Ta Srbin kipi – kipi – i čeka –
    Al’ ne da đavo… il’ ne da bog!
    Djavo ne da al dace Bog! Svestensto se moli i apeluje na razum. Ipak nema mesta vapaju:“Oprosti im Boze“ jer Vucic dobro zna sta cini. Zna to svaki Srbin u svom ranjenom srcu.
    Vucic cini moralni i fizicki genocid nad Srpskim narodom. Bog jeste spor ali je dostizan i jos nikada niko nije umakao.
    Svaki je narod kovac svoje srece ili nesrece. Nadam se da ce i ovoga puta smoci snage da Kvislingu pokaze njegovo mesto. Ako to ne ucini ova generacijana svoju sramotu pokazavsi se nedostojna Nemanje, Karadjordja, Milos, Stepe… ucinice to neka sledeca. Ima nase dece 3 miliona u dijaspori.

      1. Miljo BU
        Milivoje „Jeftinu poeziju“ je pisao Djura, Zmaj i Nikola I. Znam da ste vi iz napredne sekte neobrazovani al vidim da imate net. Ko vas sprecava?

        1. Đura i Nikola su ove stihove pisali u propagandne svrhe – Đura po narudžbi za pare, Nikola o svom trošku. Za Zmaja ne znam, al’ bih se kladio da je isti slučaj…

          1. Kako ste pametni?! I duhoviti pre svega?! Da se iz groba dignu Djura i Nikola, postideli bi se jer ste ih, eto, Vi, Milivoje, posle toliko godina jedini „pročitali“.

    1. Prvo, nemozes da poklonis nesto nekome sto nije tvoje.Drugo a sto je najveci problem nas kroz istoriu.Sto zivimo na junackoj poeziji i pesmama junackim,tako sebi pravimo virtualni svet.A stvarnost i realnost su nesto drugo.Trece Srbiju unistise patriote,kao ti sto ides junacki idu u boj za patriotizam,u rat za odbranu zemlje.Neokrecuci se iza sebe,pod punom opremom tastatura mis,i knjiga kako pljuvati Vucica.

      1. Uvazeni kolega nemojte biti bukvalni. Vasa specijalizacija to ne dozvoljava! U 21 veku se ne mlati toljagama vec se razvija drustvo i jaca drzava (sto Vucic ne radi) i na taj nacin izdejstvuje vracanje KIM pod suverenitet Srbije.
        O vrednosti mitova pricati psihijatru se cini izlisnim. Zato budite lekar a ne Vuciceva moralna prostitutka. Ne osudjujem ja Vucica – jer bolesnog coveka ne mogu osudjivati a pored toga narcis nije vredan osude. Vama savetujem da polecite narcisa umesto da ga podrzavate. Prevrtite malo knjige koje davno ocigledno niste dotakli i prepoznajte narcisa, pa se zapitajte koliko su narcisi kostali covecanstvo a koliko nas treba da kosta ovaj nas?
        Dakle ne govorimo ovde o sabljama i kopljima vec o teskom radu na stvaranju boljeg zivota za narod ovde i narod tamo postujuci ustav i zakone. Vucic to ne radi. On i njegova sekta pljackaju po feudima udaljavajuci KIM i cineci da ne mozemo ni sebe prehraniti a kamo li koga povratiti pod svoj suverenitet.

    2. Što ove stihove, naročito Crnogorskog kralja Nikole I nisi pominjao kada se Crnogorci razbratiše, R. Kosovo priznaše, proteran Crnogorce sa KiM nazvane strancima (nit su integrisani niti im je priznat Izbegličke status), Severno istočna CG (od Kolašina pa do granice sa KiM i Srbijom) je bačena u zapećak bez ikakvog razvoja i investicija a sa gradnjom auto-puta ka Srbiji se dugovlači i rekonstrukcija pruge Beograd – Bar nikako da krene. Što su bacili oko na manastir sv Vasilije Ostroški i prihode SPC i ako znaju da verske zajednice nigde u svetu ne podležu porezu i fiskalizaciji. Što izmisliše CG latinicu i zatiru srpski jezik i pismo, što jedino Srbima ne daju dvojno državljanstvo…
      Uostalom, veće pravo da govori o KiM ima Milivoje Radakovića jer je on makar bio na KiM (pa i poštovana VB) a vi što sa pristojne udaljenosti želite status Kvo, možete se pozivati na ustav Srbije koji je i onako prazno slovo na papiru.
      P. S. Imam troje dece i šestoro unučadi i najveći uspeh smatram da sam postigao kada sam porodicu izveo sa KiM i da smo preživeli sve ove godine. Ratove, sankcije, besposlicu ostavljam vama – uostalom, idite u Ukrajina i tamo guslajte.

      1. Miodraze, u sred Pristine imam i dan danas pola hektara zemlje i spaljenu kucu a kod autobuske stanice ceo hektar. Nisam je prodao. I necu. Neki drugi jesu pa bi sad da priznaju nezavisno Kosovo.
        Ukrajina, kad vec spomenuste nije priznala, niti ce priznati nezavisno Kosovo. Oni imaju svoga Sevcenka koji je jednak patriota slican Djuri, Rakicu, DISu, Ilicu, Santicu… To je bratski narod koji razume sta znaci „ranjeno srce naroda mog“. Postovani Milivoje i VB svakako imaju pravo na svoj sud al oni
        Ta zar bi tako s Avale plave
        Gledali ledno u ognjen čas?
        Ta zar bi tako – oh, braćo draga! –
        Te zar bi tako prezreli vas?…

        Prezrite bratstva pokor i kletvu,
        Što nebo dade, pogaz’te vi!
        Ta nije l’ grešno, nije li grozno:
        Krv dece vaše gledamo mi!…“
        cine greh nemajuci nimalo empatije prema svojoj porobljenoj braci. Ja sam bio u Pristini i video i Srbe i Turke kako zive ogradjeni bodljikavom zicom u strahu. Onima u enklavama je jos gore.

        1. a jesi video kad su tvoje komsije albance 1999. masovno proterivali iz svojih kuca,maltene bez icega i terali ih preko granice? ili si okrenuo pogled na drugu stranu?

    3. Jadna li ti majka koja te tako zadoji mržnjom pa si pun gneva . Verujem brate „Srbine“ da ti sigurno nije prijatno u sopstvenoj koži.

    4. Aauuu bre. Pusti to indijansko plemensko doba Srba. Oni će dobiti Nobelovu nagradu za mir.

    1. Miloš Grubanov:Ako se uvede dodela Nobelove nagrade za zločince, onda je Tači ozbiljan kandidat, mada mu je Haradinaj ozbiljan protivnik.

    1. Прижељкује Тачи много шта, али прво да се позабавимо злочинима које је починио са ОВК над Србима на Косову.

  2. Веће ироније не би било када би са запада предложили Тачија за Нобелову награду за мир, то је исто као када би ту титулу добио Хитлер или Гебелс.

    1. Ур Нино сар Сербуле:Kada je Zapad u pitanju ni to me ne bi iznenadilo.

  3. Тачи са овом књихом жели да испегла своју подмуклу и злочиначку прошлост , јер се ближи формирање специјалног суда за ратне злочине ОВК-а , где је он високо позиционар за оптуженичку клупу.

    1. Водолија:Da ima pravde, Tačija bi trebaloo da strpaju u zatvor a ne da mu dodeljuju Nobelovu nagradu.

  4. Само ти пређи Јариње и да ћемо ти ми Нобела има да се пушиш од среће.

    1. Kad ovaj dođe sleteće na Surčin, a umesto policije će ga čekati postrojena garda. Hoćete li da se kladimo?

      1. Чекаће га Миливоје жандармерија и марица за Забелу и специјални суд за ратне злочине.

      2. Budi siguran u to da ce upravo tako ce biti kako si rekao.
        Posle medjusobno priznajnje ce da dodje on u Beograd i Vucic u poseti Pristinu.

  5. Ako Taci dobije Nobela za mir, onda mi nista vise nece biti jasno i koji je uopste smisao Nobelove nagrade.

  6. „Nobel“ se toliko isprostituisao poslednjih decenija da me nista ne bi cudilo. Osim toga, svi zlocini Tacija i njegovih razbojnika, tim cinom bi mogli da se okarakterisu kao borba jednog nobelovca za slobodu svoga naroda. SAD i Velika Britanija, mogu da uniste svet a pisle toga, da to predstave kao njihov hrabri pokusaj da se zaustavi ruska, srpska ili bilo cija najezda na slobode civiluzovanog i demokratskog sveta.

    1. Što, Miki? Da nije možda Karageorgie bio bolećiviji prema turskim civilima?! Svaki Vam je NOB taki, moj Miki…

  7. Pa ako Tači zaslužuje „Nobelovu nagradu za mir“ dajte onda da je dodelimo posthumno i Hitleru i ostalim zločincima….ovaj svet je postao cirkus…

    1. Svet samo lici na cirkus. Mene podseca na obor sa svinjama u kome zivi 3/4 covecanstva. Van tig svinjca su fakticki vlasnici tog krda odnosno Amerikanci i Britanci. Jedan nudi kukuruz dok drugi ostri nozeve.

    2. Pored Hitlera dodaj I Miloševića, Mladića, Karadžića, Šešelja I ostale Srpske ratne zločince.

  8. Neshvatljivo mi je da se iz godine u godinu provlači Tači kao kandidat za „Nobela“. Ćovek treba da je u Hagu.

  9. U kakvom svetu živimo, ne bi me iznenadilo da i zločinci dobijaju Nobelovu nagradu.

  10. Već odavno Nobelova nagrada za mir se donosi pod uticajem politike ali ovo bi bio presedan bez premca.

  11. Presudno za „Nobela“ je bio Tačijev „rad“ devedesetih godina. Jako degutantno kuda ide ovaj svet. „Nobel “ je već dugo teška sprdačina.

    1. Taci bi mogao da dobije Nobelovu nagradu za medicinu jer je zasluzan za oblast transplantacije organa sa tela zarobljenika na tela musterija. Paradoks paradoksa.

  12. Već jednom je u istoriji dodeljena ta nagrada jednom teroristi, Jaseru Arafatu, tako da bi se praksa samo nastavila.

    1. Jesi li ti Jevrejin? Čovek se borio za slobodu svog naroda od Izraelske okupacije. Tako kaže I Tači, da se borio za slobodu svoga naroda od stogodišnje Srpske okupacije.

  13. U poslednje vreme, ta nagrada je tako degradirana ( setimo se samo da su je dobili Barak Obama i Marti Athisari), tako da me ne bi čudilo da i dobije tu nagradu.

  14. Znate, ja priželjkujem da sam večiti stanovnik Maldiva. Ali živim u Srbiji i s obzirom na visinu plate i ostalih uslova male su šanse da ću biti. Shvatili ste ironiju. Pozdrav

  15. Sramno očekivanje Tačija. Čovek koji je ubijao i iživljavao se nad ljudima nikada ne može biti dobitnik Nobela. Ali evropske vrednosti su odavno spale na dno.

  16. I biografiju imaš, nema šta pravi državnik. Sada će drugari iz SAD da ti daju i Nobela, a sledeća titula je predsednik evropske institucije. Bravo za velike sile.

  17. Naslov: „Tači priželjkuje „Nobela“ za mir.“ Eto, i u ozbiljnim novinama može da se pročita poneki dobar politički vic! Pomalo crnjak, ali ipak – vic!

  18. Pa nek dobiju Nobelovu Nagradu za Mir, (možda će se 20% od tih para leći kao PDV a možda će tih milion evra pokloniti upravo onim Srbima na KiM tada R. Kosovo koji će ostati da čuvaju uspomenu da nam je tamo Zavičaj) ako zaista reše Kosmetsku Enigmu i to tako da makar narodi budu zadovoljni i to oni koji su za svo ovo vreme od 1989.god. (od dolaska Miloševića na vlast) pa do današnjih dana najviše propratili.
    Ipak, nije dobro što su požurili sa tom objavim, može se i ne dodeliti kao poslednja Nobelova Nagrada za književnost. Nego lepo neka sačekaju još koju godinu da se vidi kako će to da funkcioniše i da zaživi…

  19. hahahaha …da nije naslov u navodnicima stvarno da čovjek crkne od smeha
    A cela bura oko granice Kosova je vještacki stvorena od Thacija i Vučića da se odvući pažnja javnosti Kosova i Srbije kod granica i gubljenje teritorija a ne kod prave stvari , Specijalnog Suda Kosova . Ako se menjaju grsnice Kosova onda mora da se menja i Ustav Kosova a zajedno sa ustavom može da se poništi i Zakon o Specijalnom Sudu Kosova sto je i razlog zašto se digla ovolika prašina oko granice medju Srbije i Kosova
    Ali , ako i Vučić i njegovi drugari u Srbiju koji ga okružuju nisu optuženi od specijalnog suda onda je neshvatljivo zašto toliko energije i teatra oko
    “ stvaranja tenzija “ o ugrožavaju mira na Kosovu ili Srbiju ako taj sud mora jednog dana početi sa hapsenjima

  20. Bitno je da se postigne mir u regionu i da se rasplete kosovski čvor. O tome trenutno treba razmišljati!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.