Tači: Sporazum sa Srbijom biće usvojen referendumom 1Foto: www.president-ksgov.net

Sporazum Kosovo – Srbija biće usvojen referendumom građana Kosova, izjavio je danas kosovski predsednik Hašim Tači posle razgovora sa šeficom evrodiplomatije Federikom Mogerini u Briselu.

Kako prenosi Radio-televizija Kosova (RTK), Tači je posle sastanka rekao kako se u razgovorima sa visokom predstavnicom EU ispostavilo da su razlike između dve strane veoma duboke, a pozicije „veoma udaljene“ i da imaju obavezu prevazilaženja te situacije „kako bi se u narednim danima postigao opipljiviji napredak“.

„Ima neslaganja između mene i Vučića i ove razlike treba da premostimo narednih dana, a ne u sučeljavanjima na rastojanju, već uz razumevanje delegacija i uz posredovanje Evropske unije“, rekao je Tači.

On je rekao da je „pokrenuo unutrašnju debatu na Kosovu“ i najavio da će „sporazum Kosovo – Srbija biti usvojen referendumom građana Kosova“.

Podsetimo, predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Briselu da su kosovske institucije dale dozvolu za posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića severu Kosova, ali da neće biti dozvoljeno da se tokom te posete ugrožava državnost Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari