Tadić: Neki drugi film

Predsednik SDS o tome zašto je izašao iz Demokratske stranke

Ostavite komentar


  1. Tadiću je previše loših stvari uradio. Zagorku Dolovac je on postavio. Samo to je dovoljno da se zauvek povuče. A da su Djilas, Pajtić i Jeremić još gori od Tadića, tu se slažem.

  2. Mislim ipak da su Vasa loša kadrovsa resenja dovela do urušavanja DS-a a ne Bojan Pajtić ili Dragan Djilas. Samo neke navesti pa je svima jasno ko je u pravu. Nebojsa Krstić, Siniša Mali, Jelena Trivan, Mirko Cvetković….. I naravno Vasa bolesna ambicija uz ono čuveno ja najbolji, ja najlepši. Treba konačno da shvatite da je Vaše vreme prošlo. I da me pogrešno ne shvatite. Bili ste najbolji predsednik koga smo imali ali ne zato što ste vi bili takvi već zato što su svi drugi bili lošiji od Vas. Vreme traži nove, mladje i još bolje. Srdačan pozdrav.

  3. Koliko je sujetan ovaj covek.
    Nakon 8 godina na mestu predsednika , na kojem se uglavnom ponasao kao kakav paun, gubi izbore, i predsednicke i izbore u svojoj stranci.
    I umesto da se kao gospodin povuce iz politike i ucestvuje na seminarima i simpozijumima kao sto rade svi normalni politicari sirom sveta, on osniva novu partiju, deli svoju maticnu partiju tacno na pola i time zapocinje put bez povratka Demokratske stranke.
    A njegovu novu stranku ne uspeva ni da drzi iznad cenzusa, te na izborima 2016. zajedno sa Cedom i Cankom jedva osvaja tacno 5 %. Zestok ljudski, moralni i politicki pad nekadasnjeg predsednika .
    Ne znam sta jos treba da se desi da shvati da je “ prohujalo sa vihorom “ i da se vise nece vratiti.

  4. Otkud da baš sada objavite ovaj članak???
    Dali i Vi krećete stopama Šapića???

  5. E moj Tadiću to si morao da kažeš kad je trebalo . Bolje da si ćutao.

  6. Džaba ti Tadiću te tvoje psihološke vratolomije tipa jesam-nisam, činjenica je da se DS ogadila narodu radeći u rukavicama ono isto što danas SnS radi đonom.
    ISTI STE!
    Jeste da smo s tvojim odlaskom dobili mnogo gore ali neka, Ti se nećeš vratiti a neće ni Vučić opstati. Doći će neki novi ljudi koji će vas sve zajedno zakopati na đubrište istorije. TI si lično kriv što je 5 Okt. propao i ne vadi se više na svoje ingerencije, mogao si ako ništa drugo da vičeš iz sveg glasa a ne da ćutiš kao zaliven. Mogao si, a nisi da poimenice ukažeš na sve one koji su se debelo okoristili o ovaj narod i pljačkali ga nemilosrdno dok si ti bio prvi među jednakima, ne pravi se naivan i bezgrešan jer to svakako nisi.
    Svoje školske drugove si lepo udomio (Šaper-Krstić), ko zna koliko njih oko tebe su debelo profitirali uz tvoju pomoć, nemoj da misliš da to nismo videli, pa nismo baš svi blesavi.
    Ti si prošlost, daleko ti lepa kuća.

  7. Bravo Tadiću.
    Znamo sve, ali treba reći.
    Onaj ko je dobio 1500000 glasova štiti one koji nisu na čelu DSa imali ni jedan autobus glasača.
    DS Vas je minirao u tim izborima, dobro se sećamo.
    Da je bilo pravde svi oni bi napustili DS a ne Vi.

  8. Ma ogadio se on svima, a ne samo članstvu DS.
    Samo je utripovao da je on jedini ispravan.
    Narcisoidni ćuran.

  9. Tadic je po liderskim kvalitetima daleko ispred svih tzv lidera u opoziciji a bigami i u poziciji.Nesrecna je okolnost je sto je na kvaran nacin sklonjen ogadjen narodu.

  10. Tadiću, šta više hoćeš. Ako si se „žrtvovao“, ostani dosledan do kraja. Zaćuti. Narod ti je, uključujući i mene, poklonio poverenje. Poštuj. I nestani sa političke scene. Siti smo svega, a i tebe. Sramota. Sa Dačićem si ušao u dil, i šta više očekuješ. Bio predsednik. Potrudi se da ideš u istoriju. Povedi i Vučića sa sobom. Vas dvojica ste isti.

  11. Osnovna greška srpskih političara je nepriznavanje realnosti.Ako i sam vidiš krupan propust,priznaj ga,daj ostavku,bavi se nečim drugim.Kosovo jeste teritorijalno-psihološki problem za nacionaliste pre svega,ali isti su ga i proizveli i doveli do rata i zlocina.Kako je de facto izgubljeno u ratu,drugim načinom se nemoze ni vratiti.Ali,okolnosti su kompleksnije na terenu.Zivot nikada Niko nije zaustavio,pa je pametnije okrenuti se budućnosti,Evropi,komsijama,a pojedinci koji su odgovorni za svoje političke,koruptivne,mafijaske promasaje treba da odgovaraju krivicno i trajno se udalje iz političkog angažmana .

  12. Najvaznije je u svim situacijama i u svim profesijama pa i u politici biti gospodin .
    Ne gospodin sa dvrostrukim moralom , pravi izistinski gospodin , ja vidim od nekoliko jednog recimo kao sto je nas bivsi ambasador Jovanovic , eto kada bi to on nastetio Srbiji, gradjanima ili svojim protivnicima. verujem nikada. a to se trazi, vidim jos jednog a to je profesor na fakultetu politickih nauka gospodin Simeunovic, ili gospodin Loncar ili gospodin ……….., da ima ih jos ali njih nema u politickom zivotu nigde .

  13. Radićeva predizborna kampanja. Svom ovom „verbalnom gimnastikom“ ne može sakriti činjenicu da je DS, kakvu je opisao, postala takva dok joj je on bio šef! Znači, kako god i koliko god da se „pere“ ostaje činjenica da je on „stvorio“ sve „Pajtiće“ u stranci i „žuto preduzeće“ od iste. Kazna stiže zbog lošeg činjenja ili nečinjenja. Kod Tadića su se stekla oba razloga.

  14. Tadić je učinio više dobrog , nego lošeg. Nisam se stidela predsednika kao sada. Odnosi sa susedima su postajali sve bolji. Bili bi bliže Evropi.

  15. Miki Rakic, Trivanka, Comicka i Dr Krle od Slihtanja su dovoljni da se vidi sva nazovi pamet i narcizam politicara B. Tadica, koji je, da li iz gluposti, samoobozavanja ili po zadatku struktura koje su bili saradnici i prijatelji njegovog oca, Ljube Tadica, jedini i pravi unistitelj DS. Nemojte Tadicu podmetati drugima – vi ste bili predsednik i vi ste taj talog doveli na visoke stranacke i drzavne pozicije. Pocinjete da licite na AV , ciji je dobar drug inace Miki Rakic bio. Zamislite druzenje Ruzvelta i Hitlera?? Nemoguce zar ne? A eto Miki Rakic ipak vas decko za sve. Sramota me je sto sam ikada glasao za vas.Vi vidim nemate nikakv problem sa vlastitom sramotom. Zato predlog za vas – potrcite kod AV ima jos mesta, mozda stari partijski drugovi i za vas nadju neku sinekuricu.

  16. Te izborne 2012. Mi je bilo jasno da Pajtic u Vojvodinu opstruise predsednicke izbore. Kampanja se nije radila za predsednika i to je bilo jasno. Gomile materijala je stajalo kod Pajtica i nije deljeno, a na terenu nije pominjan Tadic. Meni je jasno da je Pajtic zbog sebe unistio DS, a za Djilasa je tek jasno.

  17. Tadić je u pravu za sve što je rekao. Pajtić, Djilas, Jeremić i Šutanovac su stvarni razlog za otklon biračkog tela u odnosu na DS, a svakako ne i sam Tadić. Ova „četvorka“ je političku scenu Srbije doživljavala kao pozornicu „dvorskih igara“ nakon kojih će pobednik u tim marifetlucima svakako ostati „Kralj DS-a i Srbije“. Njihove karakterne osobine, pokvarenost, i način političkog delovanja se nisu izmenili, samo što se sada bore za mesto „dvorske lude“ maštajući pri tome da je to najbrži put do „prestola“.

  18. Ovo ne moze da nam pomogne, a i zna se ovo sve.
    Neko rece da su Djilas, Pajtić i Jeremić još gori od Tadića, tu se slažem.
    Sa njima i ovim pricama DS nikada nece biti stranka koja moze uticati, a tek nece tako doci na vlast.
    A samo je to vazno.
    Do tada bar neka se prave ti putevi i te fabrike otvaraju.
    Nama ostaje onaj Ćuta i glumci kao Svetlana Bojković da ciste po šumama i gorama.

  19. Stitio si Srbiju od napretka a precutao razaranje ekonomije i rasprodaju preduzeca za sicu.

  20. Da si pametan Boto, ono vece kad si izgubio na izborima od Tomislava Nikolica trebao si da odes iz stranke. Tri puta sam bio u kampanjama za tebe od prvog do poslednjeg dana, molim te kao boga prestani da se brukas i odi u anonimnost za sva vremena.

  21. Sećam se dobro šetnje, pred izbore 2004e, narod je glasao za vas u nadi da ćete završiti posao koji je Zoran Đinđić započeo! Usledilo je 8 godina populizma koji je Vučić samo usavršio i prilagodio onoj staroj žutoj izreci „POSELJAČI!“, tako da lane mojne ovih dana…

  22. Najvecu gresku si napravio, grabeci se za politiku i fotelju.
    Od Dinkica Labusa, i tebe, pocelo ne propadanje Srbije u ponor.
    Vucic je samo usavrsio tvoje metode

  23. Iznedrili ste ovo što danas živimo i tu pomoći nema . . . I nije moglo drugačije, onaj ko je uveo u vlast Dinkiće, Vlahoviće, Čede, Kolesare, Janjuševiće, Labuse, Đeliće, Čankove i ostalu družbu ništa dobro nije mogao doneti . . . Ovo danas ne znamo dokle će trajati ali znamo ko je za to zaslužan . . . I još nešto, vama za utehu
    niste bili lopov, ali ste lopve štitili, no, to je već neka druga priča . . .

  24. Malo kasno za posipanje pepelom! Demokratsku su uništile ambicije malih koji su umislili da su veliki, svaki od njih je hteo svoj deo kolača, što višu funkciju i što više vlasti i love na računima…Jedan sa mašinskim mozgom vas je nadigrao: napunio džepove i vas posvađao…I dobro je da ste strančica koja ne bi mogla ni cenzus da pređe, koliku bismo štetu pretrpeli da ste još na vlasti!Dovoljna šteta je već unakaženo poslušničko sudstvo zbog koga stalno dobijamo packe od EU…Ali to vama zdušno pomaže- još niste po zatvorima zbog svega śto ste napravili u ovoj zemlju u 12 godina vlasti…

  25. Sav kukolj koji je usao u DS ,pokazao je pravo lice ,pocevsi od Vesica,Malog ,Bakarca,Trivanke ….nastavite niz.
    Bilo bi interesantno saznati u kojoj stranci je bila Gospodja Ministarka,Maja Popovic( za porodicu znamo jos od 1945),Kon je najlukaviji i uvek je uz SVAKU VLAST,a tzv.doktor….,Tiodorovic,Gojkovic- da li izdaje jos uvek uverenja za osiguravajuce kuce ????
    Politicka “ elita “ jos uvek na javnoj sceni .

  26. Hoću da pročitam komentare ,ni moj nije objavljen , ne znam zašto se onda pišu . Besmisleno je ,kao i sve ostalo .

  27. Dok je g-din.Tadić bio predsednik,nisam se toga stidela!!! Danas se stidim!!!

  28. G-dine Borise,
    Mnogo dopuštaš sebi! Evo po redu:
    Glasali smo mi za DS i tebe, nažalost ti si izgubio izbore. To je moguće, čak i normalno da se povremeno i izgubi. Kao neko ko je bio PRVI, a izgubio, treba manje da govoriš i predlažeš a VIŠE da SLUŠAŠ. To su vrenosti „velikih“. Ti, vi iz DS-a ste izmedju dva kruga predsedničkih izbora „napunili“ javni sektor „vašim“ nesposobnim, nestučnim kadrovima (Ja sam iz unutrašnjosti, iz povećeg grada). Vi lično i ostali do lokalnih jedinica ste postali bahati, ne kao ovi sada ali ipak bahati. Vi, Tadiću malo više da slušate a manje da pričate, tako će te dati najveći doprinos razvoju našeg društva. Ovi probučeni radikli su gori od najgorih i to vam je jedina satisfakcija. Loši ste vi iz DS-a ali ovi SNS su ubedljvo gori od vas i od svih. Gde će nas ovo odvesti samo dragi bog zna.

  29. Da bismo sklonili Vučića, moramo ponovo da pronađemo sebe. Boris Tadić bi nam u tome najviše pomogao ako bi se zauvek sklonio negde da ga više nikad ne vidimo i ne čujemo za njega. Isto važi i za njegovu bivšu partiju, koja nije ništa drugo do neuspešniji i alaviji SNS. Novi, sveži, neokaljani i sposobni ljudi nas jedini mogu izvući iz ropca u kome smo. Ako takvih uopšte ima i ako su voljni da se upuste u rvanje u blatu srpske politike.

  30. BT je zaboravio da je uz pomoc pokojnog Mikija, DB-a i medija zapoceo proces unistavanja DS-a. Ima nas koji smo prisustvovali maratonskoj novosadskoj sednici I koji jos sve pamtimo…

  31. Šteta po Srbiju i njenu vojsku i politiku žutog preduzeća je nemerljiva.

  32. Очигледно ниси био ауторитет и не пери се уништио си све без борбе

  33. Sto se toliko pravdate pa mi smo preziveli vase svadje i vase kadrovske promene i da vam pravo kazem nemam vise nikakvo misljenje ni o cemu jer za razliku od vas borim se da sa minimalnom penzijom prezivim svaki dan a to isto radi bar 80 posto ljudi u Srbiji.

  34. Manje je on kriv od svih,za mene svi su isti ovi sadashnji su najgori.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.