Tadić pozvao građane na današnji protest opozicije 1Foto: EPA / ANDREJ CUKIC

Pozivam građane na današnji protest opozicije za poštene i fer izbore, pozivam opoziciju da se ujedini, rekao je predsednik Socijaldemokratske stranke(SDS) Boris Tadić, koji je naglasio da sadašnja vlast guši slobodu medija i nameće građanima lažnu sliku o stvarnosti.

Opozicione stranke se danas nalaze u teškoj situaciji jer su pod neverovatnom presijom, za razliku od opozicionih stranaka do 2011. koje su imali slobodu delovanja, rekao je Tadić, na konferenciji za novinare.

Tadić je rekao da ova vlast ruši novinarsku profesiju jer, kako kaže, imamo situaciju da novinari danas žive u strahu o tome kako će izvestiti ili da li će sačuvati svoje radno mesto ako obavljaju svoju dužnost na valjan način.

Prema njegovim rečima, sprovodi se svakodnevna manipulacija, propaganda, „što sa privatne televizije, što sa televizije sa nacionalnim pokrivanjem“, tako da građani ne mogu da steknu objektivnu sliku.

Tadić je rekao i da „lažovi iz vlasti danas govore da je nakon 5. oktobra Srbija opljačkana“ iako je, kaže, opljačkana pre toga.

Ovi ljudi koji su danas na vlasti uspostavili su tajkunizaciju Srbije devedestih godina, rekao je Tadić, navodeći da vlast pravi i novu generaciju tajkuna od pripadnika njenih stranaka.

Vlast govori o uspesima iako je to potpuno suprotno od stvarnosti, jer Srbija zaostaje u razvoju, ocenio je Tadić i naglasio da je potreban novi 5. oktobar kako bi se to zaustavilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari