Tadić: Ujediniti se oko zajedničkog kandidata

Ostavite komentar


  1. Zahtev da se ujedine to je ravno zahtevu da sve sto poseduju daju sirotinji sto se nikada nece desiti ni ujedinjenje ni podela ono sto poseduju.

  2. Bez Dačića, Ljajića i Šešelja nikada opozicija ne može sakupiti 5o odsto podrške, posebno ne sa strankama kao što su SDS, LDP, NS , Pokreti i slično.

  3. Vi gospodo draga nemožete ni kafu zajedno da pijete a ne da podržite jednog kandidata.Ovako sa 5-6 šupljoglavih kandidovanih spodoba idete u propast,izgubili bi i sa jednim to je sigurno i to dobro znate samo dižete prašinu da bi bili bitni.

  4. Opoziciona stranka koja nije za jednog, zajednickog kandidata radi za AV, SNS i njihove koalicione satelite. Za sada su to SRS i Dveri. Nijedan razlog za odbijanje zajednickog kandidata nije opravdan i biraci ce to kazniti.Greske nacinjene posle 5.oktobra ne smeju se ponoviti.Glasamo za 6.oktobar, ali STVARNO.

  5. Kandidatu opozicije(ali istinske opozicije), ili nekom nezavisnom kandidatu,poput g.Saše Jankovića npr.,dokazano kompromitovani i istrošeni,sebični i pohlepni,nesposobni i nedosledni,bahati i sujetni političari poput B.Tadića i Č.Jovanovića -najveċu uslugu će učiniti ako ga NE PODRŽE! Moje mišljenje je, da bi najoptimalnija varijanta za poraz režimskog kandidata(samog Vučića ili bilo koje njegove marionete), bila u slučaju kad bi UPRAVO NJEGA pomenuti dvojac podržao. Zato što su se Čeda i BoTa ogadili ovom narodu i prezreni su barem jednako koliko i veliki vođa zajedno sa svom bulumentom okupljenom oko njega "s konca i konopca"-Vulinima,Rističeviċima,,Dačiċima,Karićima,Palmama,Krkobabićima,Zukorlićima,Gašićima,Martinovićima,Stefanovićima… Uf,kakve su to sve impresivne moralne i intelektualne gromade!!! Evo,krenite svećom po Srbiji da tražite veću pogan od ovih,garantujem da takve nećete nigde naći !

  6. Boris nam se ponovo napalio. MIsli da je mnogo bitan u celoj prici. E, pa nije. Covek je promasen slucaj i izgleda da samo on to ne kapira, koliko vidim. Strasno.

  7. Ako se ne dogovore oko zajednickog kandidata, svi, ali bukvalno svo opozicioni lideri ce morati da napuste svoje polozaje u strankama jer je to dokaz da ne mogu da saradjuju u najbitnijem periodu za Srbiju…to je dokaz da nemaju politicke zrelosti za ovako bitan politicki trenutak.
    Dakle, ili se dogovarate ili idete u politicke penzije. Svi

  8. Tadić samo gleda gde sebe da uloguje, razbija stranke i pravi dar- mar kako bi on uspeo da s e vrati u vrh , ali mi s e čini da sve manje ima uticaja i da opozicija beži od njega.

  9. Opet ista priča,bitno je samo naći formulu da se uništi Vučić a ne ko će voditi državu, da li ga građani zaista žele pa i pojedie vođe opozicije.Mislim da će na ovom konceptu definitivno pući.

  10. Tadic je faktor stete i svojoj partiji i opoziciji sa kojom hoce zajednickog kandidata za predsednika.Njegovo je proslo i svojim oglasavanjem,bez autoriteta i postovanja,vise koristi poziciji nego opoziciji.

  11. Koska je bacena i narod glodje kosku. Da li je moguce da smo sve resili u Srbiji i da je jedino pitanje izbor predsednika? Zasto opozicija ne radi nista da pokaze, da ako dodje na vlast, da ima resenja koja su bolja? Potpuno mi je jasno, da lideri opozicije ne zele da dodju na vlast. Svima odgovara postojeca situacija. Svi su uzeli deo kolaca i zadovoljni su. Nisu iskreni ni po pitanju izbora, jer ne postavljaju pitanja u vezi bolje organizacije i bolje kontrole istih. Ako im je jedina politika, koju imaju da ponude, u ovoj teskoj situaciji, da se dogovaraju saopstenjima o zajednickom kandidatu, onda treba da nestanu sa politicke scene.

  12. Kako treba da izgleda jedini kandidat opozicije po Tadicu ?Taj kandidat mora da ima iskustvo kao premijer , predsednik i ministar vojni Srbije , da je malo sed i da brine o svom izgledu i da je bio deo NVO u Azerbejdzanu ili Gruziji!Da li je tako egoisto Tadicu?Mada ja ne bi imao nista protiv da on bude kandidat jer ga narod bas bas voli …

  13. Kako Tadić može da sabere pobedu, to je sada nemoguće, samo upada pozicija u sopstvene probleme, treba probati koliko ko ima podrške u biračkom telu i da svi idu na izbore, a da se spreme za parlmetarne 2o18.g.

  14. Pa kao i 2000. tako i sada sa vlasti hoce da sklone nekog ko odgovorno radi svoj posao nekog ko voli Srbiju i da kao i tada dodju na vlast ljudi koji samo svoje interese gledaju i da destabilizuju zemlju koja je na dobrom putu da popravi ono sto si dosmanlije unistile.

  15. …i dok se svet polako udaljava od propalog neoliberalnog koncepta, naši "elitaši" opet, kao 1990tih, nisu svesni da je došlo novo vreme, i isturaju neoliberalnog Jankovića kao "vođu opozicije"! opozicije čemu? neoliberalnom SNSu? i dok je propali neoliberalizam duboko ušančen u Srbiji, u SAD, VB, Francuskoj beže od istog glavom bez obzira….ali, razumem, lagodan život na grantovima, koncept "uvedi u EU i budi EU birokrata za masnu nagradu i slobodno kraduckanje"….Basara i ostala neoliberalna/eu-bezalternativna fekalija polako odlazi u fade-out….na svu sreću!

  16. Prvi Tadić neće hteti da sarađuje ako on ne bude kandidat, čovek jednostavno nije još preboleo što ga je Toma pobedio na prošlim izborima.

  17. STA TADIC POKUSAVA OPET,PA KO CE ZA NJEGA GLASATI,I DA SE UJEDINE NEMAJU SANSE,NAROD DOBRO ZNA KAKO JE ZIVEO DOK JE ON BIO NA VLASTI.

  18. Oko kog kandidata? Barata se sa dva imena, Vuk jeremic i Sasa Jankovic, Ni jedan ni drugi ne nude svoj plan ni program, cak se nezna da li ce i da prihvate i na koji nacin ce da vode drzavu. Da li je cilj samo da se pobedi Vucic ili da gradjanima bude bolje. Vidimo da je Jankovic vec poco kampanju, da mu veb stranica ZASTITNIKA GRADJANA sluzi da se zahvaljuje na politickoj podrsci nekih javnih licnosti. Imao i tajne sastanke za koje se sve cini da bi postali javni, pa se jednog dana tajno sastanu Jeremic i Jankovic, a vec drugog dana to kiti naslovne stranice pojedinih medija. Sad gledam i Borislav (Borko) Stefanovic bi sa svojih bednih 0,8% podrzao kandidata koji bi se zalagao za radnike i siromasne. Gde su ti predsednici opozicionih stranaka, ima li jedan pametan da vodi drzavu ili od sijaset stranaka moraju da traze naknadnu pamet? Dali ce buduci predsednik da udovolji razlicitoj politiki DS, SDS-a, LDP, DjB, Levice i Desnice? Cisto sumnjam mada u to neverujem.

  19. Pred svake izbore gledamo kako se opozicija ujedinjuje. Zanima me oko kog progama se ujedinjuju.

  20. AM da, nemaju druga posla nego tebe da slusaju. Idi radi neki drugi posao, nisi vise za politiku…

  21. Kad Tadić toliko toga već zna zašto nije još uvek na vlasti? Pre je govorio da ds može pobediti svaku političku opciju, sada govori da cela opozicija može pobediti Vučića, a posle izbora će verovatno govoriti da izuzev sns-a može sve pobediti, tj. da nikada neće prihvatiti poraz koji je nasledio pre par godina.

  22. Ovaj pokusava da vaskrsne i ujedini ovo sto nikada nije ni postojalo. Potpuni politicki promasaj za Srbiju.

  23. Ideja oko zajednickog kandidata nikada nece zaziveti, jer je opozicija mala bara puna krokodila!

  24. Tadić je dokazao da je loš političar, pre svega 2o12 a sada s a ovim kukanjem i jaucima, ne zna ni malo matematiku i logiku, bez Šešelja i Dačića sadašnja opozicija nema mogućnosti ni šanase da se sabere do 5o procenata podrške , zato je njeog plač kukavički i bespotreban.

  25. Nikako mi nije jasno to insistiranje na ujedinjenju, ni teorijske šanse nama ni jedna kandidat osim kandidata naprednjaka, bolje svi da idu na kandidaturu i bar homogenizuju svoje članstvo.

  26. Tadića i sa o,3 odsto podrške izbegava i opozciija, hoće da im izigrava "tatu" a podmuklo radi protiv njih.

  27. Tresla se gora rodio se miš.Koliko ovih dana sam čitao o ujedinjenju opozicije oko zajedničkog kandidata da će na kraju sve to da propadne.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.