Tadić: Vučić je uspeo da uništi politički život u Srbiji, ovi rezultati nisu normalni

Ostavite komentar


    1. Nemoj, Tadicu. Ima nas koji pamtimo. Pocev od DOS-a pa do Demokratske stranke. Niste se proslavili. S pravom ste izgubili. Sve. I izbore i poverenje gradjana. Tu negde, skoro, jedan od clanova DOS-a je govorio o njegovom radu. Dugo ste, bogami, i ostali na vlasti.

  1. Za sve sto nam se lose desava zadnjih 30 godina kriva je opozicija.trube u prazno.dok ne dodje neki ambasador i ne skupi raspustenu bandu u jednu kolonu.

    1. Misliš kriva je i za ono ludilo pre 2000 tih. Pa ovi sadašnji vlastodršci u vidu SPS, JUL SRS ili ti ovi snsovci su žarili i palili po Srbijici i uništavali je. Svi to nešto zaboravljaju.

    2. A kada ja to pričam mesecima, proglase me SNS botom i sendvičarem. A sada pričam da će DS i Lutovac da nestanu, u neku rupu gde je DSS i Koštunica. Od „opozicije“ će da ostane Đilas, jer se za njega zna i ima neku konstantu koju ostali nemaju, i ostaće „ludi Boško“, zato što je lud a takvi su potrebni vlasti kako bi plašili narod.

    3. E pa nema više da strani ambasadori formiraju vladu kao nekad, narod je svoje rekao.

  2. Ma nemoj, pa kod koga je bio prvi fikus u vladi, kako ste se ponašali kada ste bili na vlasti? Nestanite sa političke scene, idite u penziju, nemojte se baviti nikakvim poslon, čak ni šah nemojte igrati, svi vi tzbog kojih živimo ovakav život sada…

    1. svaka čast coa treba ih počistiti sa političke scene. setite se kada je maneken uvukao dačića…….

      1. @Antibot: Jbga, svako sa svojom inteligencijom, pametnom je vrlo jasno šta sam hteo da kažem… da ti pojednostavim, nisu ovi sada ništa bolji, štaviše, još su gori od gosn-a sa slike, ali je gosn sa slike postavio osnovu za stanje u kojem smo svi sada.
        Pročitaj par puta komentar, možda ćeš i razumeti, znam da je funkcionalna nepismenost ogroman problem kod nas, ali nemoj odustajati!

  3. Za 4 godine se moze:
    zavrsiti fakultet, izuciti zanat, nauciti programiranje, strani jezik da postane kao maternji a onda – siroko nam polje.
    Birajte uredjenu drzavu za noalan zivot a podanike ostavite da glume lude dok gospodaru ne postane dosadno.

    1. Najbolje da svi zajedno odete u zasluzenu politicku penziju i pustite nove ljude da se pojave i ociste ovo

      1. Sto je najcrnje – nikada nisam ni bio u partiji. Nisam danas a ni prosli put imao za koga da glasam.
        „Posten svet“ se odavno povukao.

        1. Izrazito sam protiv SNS-a, ali Tadić i njegova vlada su stvorili uslove za ovu diktaturu sad. Prvo bahatom korupcijom na svim nivoima 10 godina vlasti stvorili su mržnju prema demokratama. Sve je rasprodato pod sumnjivim okolnostima, pojedinci su se enormno obogatili. Drugo saradnjom sa svima bez obzira na ideologiju razvodnili su u ljudima ideju demokratije. S bivšim diktatorima su pravili koalicije, a čak ni SNS ne bi uspeo 2009 bez vaše podrške. Na kraju svega, lično Tadić se kao predsednik na kraju potpuno opustio, probahatio, nije se više ni trudio.

  4. Ne razumem ove negativne komentare, sve sto je covek rekao je tacno. U ostalom jos nigde nisam doziveo da se opozicija okrivljuje za ono sto radi vlast.

    1. Pa recimo da on nikad nije preuzeo odgovornost za ono sto je njegova vlast radila. A radila je isto kao i ovi: u svoju licnu korist. Sad mi kao prica kako je politicki zivot u Srbiji unisten. Nije on unisten od strane Vucica , za njegovo vreme je samo nastavljan javasluk onih koji su na vlasti.

    2. Jovane , a gde si video da se vlast okrivljuje za ono sto radi-bolje receno ne radi opozicija

    3. Nije Vučić uništio političku scenu već vi navodne demokrate lopovi.Svadjate se kao na pijaci godinama.
      I to ponašanje samo govori u prilog tome da vam nije stalo do Srbine već do fotelja.
      Bravo za Šapića!Neko normalan i razuman je konačno na političkoj sceni.

    4. Želeti komentarisati Tadića a ne biti svestan njegove direktne odgovornosti što su naprednjaci zaposeli vlast 2012. godine, je kao ne znati plivati a skočiti sa broda u nabujali reku.

  5. Za vreme tvoje vlasti se to nakotilo,držao si dačića na veštačkom disanju on te prodao,toliko o pameti ,ostalo je manje važno…….

    1. Davic odnosno staro jezgro DB-a ocigledno imaju tajna dokumenta o svima koja bi mogli da plasiraju po potrebi.
      Jer bi u suprotnom bili irelevantan igrac.

    2. To samo njemu nije bilo jasno. Imali su Rakića, a kada im je Rakić rekao šta da rade, nisu ga slušali. Više im je poverenja ulivao Ivica nego njihov čovek.

    3. U Istočnoj Srbiji postoji sada zatvorena a privatizovana FBC 2004!Ko je tada to dozvolio?Oduvek je lepše bilo suditi i kuditi drugog a ne gledati sebe.

  6. Nemaš kredibilitet da uopšte razmatraš bilo šta.Verujem samo novim,mladim,ozbiljnim ljudima kao što je Šapić.Starudija ide u staro gvožđe.Tačka.

    1. Verujete dr. Šapiću. Taj čovek ne zna da sastavi dve rečenice. Vučić je još u Martu rekao da Šapić prelazi cenzus.

      1. Dr Šapiću nije ostavljena mogućnost da u formatu intervjua obrati građanima…, dva obraćanja kakvo je bilo ono sinoć po zatvaranju biračkih mesta i obrađenim podacima – ne bi postigao cenzus.

      2. Pa vi se kandidujte na sledecim izborima sastavite makar tri recenice i eto prelazite cenzus.aaaaa ne vi to necete vi ste kontra bot ILI STE PAK OBICNA …

        Narod narod i narod kakav je tako mu je a mnogima je i ovo bolje nego sto zasluzuju…

    2. Svi koji su u politici sada (velikaa većina) u zadnjih tredeset godina uradili su šta su uradili i sada više nemaa niišta novo osvežujuće. Imaju pravo oni koji govore da je sve ovo jednaa predstava, jedna farsa i kako kaže doktor, trebaa uvde da se pokrene i da dođe sa svojim idejama i mogiućnostima mlada generacija. BRAVO DOKTORE!

    3. Šapić niti je više mlad likom, a duhom pogotovo.
      Ne usudi se da pisne protiv Vučiça, kao da će mu prepoloviti penziju.

    4. U srpski parlament ulaze novi, mladi i puni samopouzdanja Naprednjaci da pokažu da Srbija smao napred može da ide

    5. Sapic? Mislis „doktor“ Sapic? Verujes „novom, mladom, ozbiljnom“ „Dr’ Sapicu???

  7. A, šta Vam od svega ovoga nije bilo jasno pre izbora?
    Osim mozda kako ce Vucic proci kad stavi svoj paraf na tudju POGODBU o prodaji Kosova i Metohije? Ili jos gore kad nagrne da zbog veleizdaje menja Ustav Srbije?
    Dotle ce te Vi da stojite i kibicujete iz prikrajka.
    Zar su ti Milosevici-Markovici toliko vredni, da se DRZAVA UPUSTI U IGRANJE RUSKOG RULETA?
    Nije dzaba neko pokusao da protera DESANKINO “Tražim pomilovanje? Mnogi ce u Srbiji preklinjati za njim.
    Omogucili ste da na vlast dodju ONI, koji organizuju izbore na kojima se biraju stranke koje su iskljucivo i dotada vrsile vlast. Izem ti demokratiju i izbore, drzavu i narod koji to sve trpi. Bolesno kao u Nemackoj 1933. Godine.

    1. Ti, kao da nisi uzela 100evra, a
      Kako tumačiš činjenicu da su ameri dobilo po 1700 dolara?
      Probudi se, svanulo je.

  8. Vreme je da shvatite da je vase vreme proslo,,,da ste prisli bojkotu imali bi neko pravo na kritiku ovako,ne…opozicija ne postoji i ne mozete da se dogovorite oko nicega,jer bi svi samo da vladaju,,drago mi je da nece biti Canka,Cede,Seselja i vas…
    ovo je bilo jos u Slobino vreme kada je pustio Secerovskog ,i dvadeset partija da glasaju,,,koja sansa je propustena sa Kostunicom i sa Vama,,,,drago mi je da ovo pisem iz dijaspore

  9. Jedino što je Vučić promenio u izbornim zakonima i procesima je ovaj novi cenzus od 3%. Sve ostalo u ovoj igrici si TI postavio Borise Tadicu.
    Ti si prvi koji je postavio fikus premijera, prvi koji nije silazio sa TV ekrana, vakcinisao se uzivo na RTS u potkosulji, prvi koji je gusio opoziciju.
    Vučić je samo doktorirao tvoju sopstvenu igricu, tako da bolje nestsni sa politicike scene i ne vracaj se vise.
    Danas imamo njega zato sto vise nismo hteli tebe.

  10. „Kluni“ ne zna matematiku. Vucic je osvojio tek 30-tak procenata izbornog tela. Vise od 50% izbornog tela je ostalo neosvojeno a Vucic nije nikome ni na koji nacin branio da ih osvoji, na protiv. Ali „Kluni“ bi verovatno hteo da tih 50% njemu dodju kuci da mu daju glas jer je on svojevremeno milovao krave…
    Sad mu kriv Vucic. Bezobrazluk!

  11. Ovaj narod ne zeli demokratiju, vladavinu prava, slodobu medija i ulazak u EU. Sta tu nije jasno. Ova vlast ce izgubiti tek kada zapad zavrne kredite i kada budu kasnile plate i penzije. Do tada ce iz drzave otici jos 200,300 hiljada mladih i bice svejedno ko nam vlads.

  12. Najnormalnije jeste to da jedna politička partija, koja radi u interesu države i njenih građana, dobije i 100% podrške birača, a da strvine koje su strahovito zagadili Srbiju i ostavile pustoš za sobom stradaju na izborima na najstravičniji način da im se više ime nikada ne spomene. Tako glasaju normalni građani kada postanu svesni propasti i beznađa koje im nudi suludasta opozicija. A, što mi je tek milo za propast radikalčina, jer više neću gledati i slušati njihove odvratne prostakluke u Narodnoj Skupštini.

  13. Jeste najbolje da svi vi koji vodite tzv.opoziciju pokupite svoje igračke i odete u Zanzibar,a da dođu pametni ljudi,dali su stari ili mladi,a koji hoće,udruže se i donesu nešto novo u Srbiji da narodu bude bolje.

  14. Pa tii tvoj pokojni Miki ste ih stvorili. Ne pametuj više molimo te! Ti si sramota Srbije. Ti si sahranio demokratiju sram te bre bilo !

  15. Tadiću ti si krivac što si izašao na ovakve izbore, jer većina stanovnika Srbije je znala da je to sulud pokušaj, političko iskustvo koje imaš moralo ti je dati do znanja da imaš posla sa najvećim diktatorom u Evropi. Kad su videli da je izlaznost mala njihovi aktivisti su sa spiskovima u rukama obilazili one koji nisu glasali uz ozbiljne pretnje.

  16. Nikada zadovoljni! Krivo im je sto je SNS ubedljivo pobedio…gradjani su i ovaj put izasli u velikom broju i dali glas pravim ljudima.

  17. Cini mi se, da cete i za 30 godina da okrivljujete opoziciju, pa to je smesno! Posto se svi tako dobro razumete u politiku, mi mladji cemo ostati bez Srbije. Najbolje je, da vec pocnem da zaboravljam jezik, kulturu, veru? Hvala!

  18. Ova nesreca se I desava zbog vas, DS-a I svih koji su bili na vlasti 2000-2012. Vi ste trebali od Srbije da napravite normalnu drzavu a dozvolili ste pljackaske privatizacije, namestene tendere, otimacinu na javnim nabavkama…. Deo naroda koji treba da glasa za vas nece tek tako to zaboraviti, teski ocaj koji je zavladao moze da dovede do neke promene na nekim sledecim izborima, Do toga nece doci zato sto se svi sablaznjavate nad time sta su novo nenormalno uradili naprednjaci I Vucic. Znaju I Vucic I naprednjaci da je to nenormalno Ali oni to rade zbog svojih miklion I po biraca koji to vole I izlaze prvi na svakim izborima da stanu u red da podrze vodju. Nas problem nije Vucic, napravite plan, uklonite potrosene ljude ponudite nesto Tim ljudima koji treba da glasaju za vas I ne kukajte. Uzgred posto ocigledno nismo bas previse pametan narod prosta matematika govori da nam je potrebno 12 godina da shvatimo: Sloba 1988- 2000, DOS 2000- 2012, a ovi videcemo ako nismo postali Jos manje pametni u medjuvremenu trebalo bi da odu do 2024. Videcemo

  19. SNS je ostvario ubedljivu pobedu .Zasluzeno svojim radom nastavlja dalje da vodi Srbiju ka evropskom putu . Narod je potvrdio da ima puno poverenje i veru u predsednika Vucica.

  20. Posto u Srbiji niko ne bavi analizama i istorijom vrlo bliskom. Izbori 2016. koalicija Canak- Ceda- Tadic…… sta reci vise…….

  21. Ti si ih doveo na vlast kada si raspisao prevremene predsedničke izbore, nenormalno je to što si danas uopšte u bilo kakvom političkom životu u Srbiji. Na sledećim izborima, ako se budeš kandidovao, ćeš proći kao Čeda na ovim. Ovom narodu su dozlogrdili i ovi koji slave Pirovu pobedu i vi istrošeni, bezperspektivni, loši, kvazi opozicionari.

  22. Razumem Tadića, za njega je samo teorija da neko može da osvoji 2 miliona glasova na izborima.

  23. I dalje imamo jednopartijski sistem, izbori su obezmišljeni, pluralizam, demorkratija, smenjivost vlasti.Postoji samo vlast i narod ništa drugao.

  24. Prodjoše izbori i ima šta da se tu pročita.

    Narod kaže:

    1. Izbrisani, realno zauvek, potrošeni političari i politike(Radikali DS, …), kao i loše ponude. To je sjajan rezultat.

    2. Izbor Šapića je takodje sjajan rezultat. To je poziv novim igračima da se spremaju i naprave kvalitetnu ponudu. Potom, uspeh sledi.
    Cirkuzantski nastupi ne prolaze. I ne treba da prolaze.

    3. SNS je izabran kao najmanje loš. To mora da im je jasno. To im je i opomena da će i oni biti izbrisani čim se pojave kvalitetni igrači.

    4. Bojkotaši neka nestanu sa scene. I oni su izbrisani, zajedno sa njihovim ideolozima iz Bgd „elite“, zauvek. Blef potezi više ne prolaze, da im je jasno.

    Srbija se bori.

  25. Nemojmo se praviti naivni, nije Vucic tako „koncipirao politički život, rad parlamenta, medijsku sferu i inženjering nad ljudskim dušama“, vec upravo DS dok ju je vodio Tadic. Vucic je samo tu koncepciju dalje razvio i sada to izgleda upravo ovako…

  26. Uz svo postovanje gospodina Tadica ne treba zaboraviti da je upravo njegova, rekao bih i neodgovorna politika sirom otvorila vrata ovom „pobedniku“.

  27. … obzirom na izlaznost vidi se da je pola ove (kora od banane) državice protiv ovih aktuelnih na vlasti što je svojevrstan napredak !

  28. Gospodine“slučajni Predsedniče“,
    Nije politika vašar, ili dečije zabavište, pa da se zabavljaš. Politika je odgovorno vršenje vlasti. Mislim da bi bilo najbolje da se skloniš iz političkog života “ slučajni predsedniče Srbije“

  29. Ukoliko rezultati nisu normalni, onda ni glasaci po vasem misljenju nisu normalni.

  30. Bojkot nije uspeo definitvno, dozvolili ste da likuju vašom zaslugom,podhitno pronaći opozicionog lidera da ovo 4,5 miliona ljudi povede u pravom smeru.

  31. Tadiću pa ti i takvi ste doveli ove govedare na vlast. A sa njima krivicu snosi o i mi narod svesmo vas trebali motkama ulemati.

  32. Izneverio si tvoje glasače potpisujući Deklaraciju o pomirenju sa SPS, vratio si ih iz mrtvih , rasturio DS , sada uživaj u čorbi

  33. Citam i ne verujem i posle mislim da je ovog coveka mozda neko udario mokrom krpom ili jednostavno godine cine svoje…

  34. treba da budes sretan tadicu. pa to je tvoj pulen ti si stvorio sns. to sto su te presli pokazuje samo koliko si glup . idi pod hitno u penziju jer za politiku vise nisi.

  35. Nije nam niko kriv za rezultat nije
    kriv Vučić ako pogledate u nazad narod u Srbija je sklon da prati jednog čoveka
    A što se tiče samih izbora koja opozicija ma nema se za koga glasati.
    Pozdrav svima u Srbiji

  36. G.Tadicu jel’ jos uvek igrate kosarku sa Dacicem!

  37. I kupatilo je shvatilo! Od činjenice da čovek jako dobro zna da je opozicija one nemoguće izbore od 23. oktobra 2000. uspela da dobije samo zato što je uspela da napokon pokrije sva izborna mesta, pa do predsednika Srbije, i na kraju do poslanika u SO Vračar. Ako je to taj drugi film, onda spada u žanr komedije.

  38. Ovi izbori ne pokazuju stanje u državi, nego stanje u opoziciji. Tačno je da je Vučić uništio politički život u Srbiji, ali je još tačnije da je Tadić svojevremeno uništio Srbiju. Kako im je zinula bulja kad je cenzus smanjen sa 5% na 3%, kolika ograničenost neverovatno. Vučić je osnovao preko 20 desnih novo kompanovanih stranaka koje su rasule glasače (sve imaju po otprilike 1% glasova i onda se desilo ono što se desilo.

  39. Sta reci a ne zaplakati…Opozicija se uflekala do guse, doduse vlast im je pomogla bacivsi svetlo na prave dogadjaje u pravom trenutku. Jasno je ko glasa za Vucica ali mi nije jasno kako Bosko, Sergej i Djilas mogu da ocekuju rezultat svojim nastupima u javnosti, pa ljudi vi ciljate na intelektualce, mlade, umetnike, inzenjere, lekare…pa ko ce da glasa za njih onakve, sami su se degradirali do daske… Drago mi je za Sapica, ako zapliva dobro mozda nam on bude nada…Dotle se nadam da ovaj nece predati Kosovo, da ce neko vratiti pomoc trudnicama i porodiljama da malo podignemo natalitet, da ce naseljene migrante ako su bas neophodni za proste fizicke poslove neko socijalizovati i uvesti u tokove a ne da budu banda koja radi sta hoce i ugrozava nase gradjane…

  40. Tadiću stvarno si od muke postao senilan.Posle petog oktobra,ni na jednim izborima nije izašlo više od 50 procenata upisanih glasova,a tada si po tvome imao legitimitet.Nepodržavam vučića al uvek si video trn u tudjem oku a nisi video balvan u svom.Zato si tamo gde jesi i ostani tamo,nevraćaj se.Jer si poštene ljude koji su samo branili svoje kuće,porodice i domovinu poslao u strane zatvore za pare koje ste podelili medjusobno ti i tvoji pajtaši.A da nepričam da su nam posle svakih izbora za vreme tvoje vladavine,zapadni ambasadori sklapali vladu.Pa rasim ljajić je jedini priznao koliko ste navinim porodicama uništili živote jer ste mislili da su jataci Srbskih boraca za slobodu Srbije.

  41. Takozvana opozicija ne može da shvati da je kvar u njoj, pa vidi uzroke i odgovornost u svemu i svačemu, samo ne u sebi. Za kakvo opšte dobro se borila, ne pitajući za cenu koju ona mora da plati? Ni za kakvo. Osim parolaških opštih mesta, iz komfora u kome žive, nisu pružili ništa. I ono malo autentičnih i samostalnih inicijativa samosvesnog građanstva u Srbiji su uz, manje-više nevidljivo, sadejstvo režima bez milosti gušili. I to tako što su korumpirali pojdince iz tih asocijacija i tako što su ih motivisali da se obračunavaju sa doslednim građanima, organizovanjem hajki protiv nezavisnih i slobodnomislećih ljudi… Nije glavni problem u „diktaturi“, „medijskoj blokadi“…, već u suvorparnoj bezidejnosti, neprincipijelnosti, stvarnom kukavičluku, kooperativnosti sa centrima moći (političkim, finansijskim…), korumpiranosti, parolaškom jeziku umesto politike… Partije su otuđene od običnih ljudi, okrenute sopstvenom interesu… Niti jedna nije okrenuta društvu i ni jedna ne želi, a nije ni sposobna, da ima bilo kakvo stvarno znanje o društvu. U takvim uslovima će svaka autokratija, služeći se njoj primerenim sredstvima (demagogija, obećanja, pritisci, prikrivene pretnje, osveta, atak na život i životne šanse, lako korumpiranje nezadovoljnih…) bez ikakvih teškoća zadugo još vladati. I dokle god prestoničke partijske i NVO centrale budu sebe smatrale jedinim vlasnicima „istine“, dokle god u šapama grčevito držale taj monopol, dotle će vascela Srbija trunuti i satrunuti u svojoj beznadežnosti.
    Mada ne volim istorijske reminisccencije, ne mogu da se otmem utisku da su svi istinski oslobodilački pokreti u Srbiji kretali iz tzv. unutrašnjosti, mimo i uprkos „demokratski“ mondenskoj prestoničkoj gospodi i gospodičićima, što če reći da je, spram unutrašnjosti, prestonica spoljašnjost.

  42. Za to je kriv politički tupav narod koji je to dozvolio i Tadiću i Vučiću. Kakav narod, takva vlast. Srbija je jako zaostala zemlja koja je zalutala u 221. vek.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.