I Tadić i Vučić održali govore na forumu Pojas i put u Kini, samo Nikolić nije viđen (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Ovde je izgleda tajna da se Kina teško zaljuljala, demografska struktura stanovništva se menja velikom brzinom, ekonomija raste deset puta sporije nego pre pandemije, nezaposlenost među mladima je preko 20 (!) % a tržište nekretnina je potpuno zanemelo: doslovce milioni Kineza, koji su uplatili za nove stanove, stoje pred bankrotom jer stanovi nisu izgrađeni/završeni a firme (naprimer: „Evergrande“) prezadužene, država pokušava da pumpa svež novac i stabilizuje firme, inflacija raste.

    O tome se ovde uopšte ne govori.

    Sem toga, „pojas i put“ je ostvarenje Sijeve filozofije koju je 2008. na kongresu KPK obelodanio, citat: „Cilj je da ceo svet u svemu zavisi od Kine, a Kina ni od čega iz sveta“

    Sem toga Kina po celom svetu gradi puteve ali tačno i samo tamo i tako kako njoj (!) odgovara, to važi za Afriku kao i za Srbiju koja se nalazi na putu od (sada kineske) luke u Solunu do Pešte, koja je železnicom (kontejneri!) odlično povezana sa celom EU.
    A ugovore o gradnji Kina sklapa samo ako država za to uzme kredit kod kineske državne banke. Zato u ugovoru uvek stoji da ako kreditne rate ne budu isplaćivane, zemljište i objekat prelaze u vlasništvo Kine na 99 godina! To se već desilo naprimer sa lukom Hambantota u Šri Lanki, koja je kao i Solun i Beograd na „svilenom putu“…

  2. Petre, nemoj da im rušiš snove. Kina je divna puna ljubavi, ustvari svi iz BRIKS su za ljubav i napredak osim zle Amerike i Evrope.
    Najgore je što ne znamo šta Zlatousti uzima od Kineza i tek kada ode videćemo obim dugova.
    I koliko ćemo plaćati ove sumanute autoputeve koji se ne mogu otplatiti od putarina i zakupa pumpi.

  3. @Miki
    Baš sam trenutno u nekoj finansijskoj stisci. Molim te Miki pozajmi mi 30000eura. Vratiću ti čim budem mogao, a ako ne budem ja sam siguran da ćeš mi ti velikodušno oprostit.

  4. Mene samo čudi da niko iz medija, bilo kojih, nesme da prikaže pravu sliku Kine, koja nije nimalo ružičasta. Kina jeste moćna, ali sa ogromnim ekonomskim i ljudskim problemima, nacija bez imalo emocija prema drugima. Bićemo Kini važni sve dok uredno otplaćujemo kredite, ali ako ne, postaju surovi .To Vučić ne želi da zna, jer njegova je deviza – posle mene potop. Inače Srbija je brojčano manja od predgrađa Šangaja. Toliko o nama i Vučiću.

  5. Vidi se napredak u saradnji sa kinezima ..sto kazu nasi ljudi …ce naberemo med…u stvarnosti srbija polako ali sigurno postaje kineska kolonija a ovaj sto je imao po njemu istorijski govor polako nas gura u kineske celjusti …za dvadesetak godina kinezi bice gospodari srbije.

  6. Kome je otpisao kredit MMF, Svetska banka ili bilo koja banka.
    Pored kredita od ovih banaka dobiješ još gomilu uslova cime postaneš njihov rob.

  7. Јел то Кина пред банкротом?Добро је што иду избори.Да спасемо што се спасити може.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.