I Tadić i Vučić održali govore na forumu Pojas i put u Kini, samo Nikolić nije viđen (VIDEO) 1foto EPA-EFE/ANDREY GORDEEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

I nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić i sadašnji Aleksandar Vučić održali su govore na panelima međunarodnog ekonomskog i političkog foruma u Pekingu.

„U svom obraćanju na forumu “Pojas i put” u Pekingu ukazao sam na to da svet postaje sve agresivnije i opasnije mesto i na značaj inicijative “Pojas i put”, čija uloga u tom kontekstu je jedinstvena“, objavio je Tadić, sadašnji lider opozicone SDS, na platformi Iks (bivši Tviter).

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govorio je na prvoj sesiji Foruma za međunarodnu saradnju na visokom nivou, na temu „Povezanost u otvorenoj globalnoj ekonomiji“, objavljeno je na mreži Instagram, na nalogu Budućnostsrbijeav.

„Tema današnjeg panela odražava stratešku orijentaciju koncepta razvoja NR Kine i njenog lidera, velikog prijatelja srpskog naroda, predsednika Si Đinpinga, kao začetnika inicijative koja nastoji da podstakne bližu saradnju između država i naroda kroz zajedničke napore usmerene na rešavanje globalnih izazova i napredak celog čovečanstva, uz marljiv rad na stvaranju jedne globalne ekonomije kroz uzajamnu saradnju u cilju postizanja dobrobiti za sve“, piše u Vučićevoj objavi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Uvodno izlaganje održao je kineski predsednik Si Đinping.

Na međunarodnom forumu „Pojas i put“ učestvuje i brojna delegacija iz Srbije, ali u njoj nije viđen, bivši predsednik Tomislav Nikolić (u mandatu posle Tadića, a pre Vučića).

Nikolić bi po funkciji predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Vlade Srbije, trebalo da učestvuje na ovom skupu.

Na forumu „Pojas i put“ učestvuje i ruski predsednik Vladimir Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari