Peking

Ekipa SZO iz aviona otišla pravo u karantin 1

Ekipa SZO iz aviona otišla pravo u karantin

U Kini je prvi put posle osam meseci registrovan smrtni slučaj od posledica zaražavanja virusom korona dok je većina članova stručnog tima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) stigla u zemlju da istraži poreklo pandemije.

CMG: Smanjenje siromaštva u Kini prema planu 4

CMG: Smanjenje siromaštva u Kini prema planu

Kina je ove godine izdržala uticaj korona virusa, eliminisala apsolutno siromaštvo i sveukupno regionalno siromaštvo prema predviđenom rasporedu i postigla ciljeve smanjenja siromaštva iz Programa UN-a za dugotrajni razvoj do 2030. godine 10 godina pre roka, doprinoseći više od 70 odsto smanjenju siromaštva u svetu, objavila je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Kineskoj novinarki četiri godine zatvora 5

Kineskoj novinarki četiri godine zatvora

Žang Žan (37), bivša advokatica i novinarka-amater, koja je uhapšena u maju dok je izveštavala iz Vuhana, osuđena je na četiri godine zatvora.

Huavej u Francuskoj gradi fabriku za 5G 8

Huavej u Francuskoj gradi fabriku za 5G

Kineski telekomunikacioni gigant Huavej, kako je potvrđeno danas iz te kompanije, gradiće svoje postrojenje za proizvodnju opreme vezane pre svega za 5G tehnologiju u gradu Brumatu na istoku Francuske.

Si Đinping: Čange-5 najsloženiji svemirski projekat 9

Si Đinping: Čange-5 najsloženiji svemirski projekat

Predsednik Kine Si Đinping izjavio je danas da je uspeh misije lunarne sonde Čange -5 koja je donela prve uzorke stenja i tla sa Meseca posle više od 40 godina veliki korak napred za kinesku svemirsku industriju, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Kinesku novinarku hrane preko sonde 12

Kinesku novinarku hrane preko sonde

Novinarka-amater Žang Žan koja je stavljena u šestomesečni pritvor pošto je izveštavala o žarištu pandemije virusa korona u Vuhanu je prisilno intubirana da bi mogla da se hrani, a ruke su joj vezane da ne bi mogla da izvadi tubus, saopštio je njen advokat.

Nobelovci i akademici na forumu Nauka u neizvesnom svetu u Pekingu 14

Nobelovci i akademici na forumu Nauka u neizvesnom svetu u Pekingu

Više od 300 učesnika među kojima i 10 dobitnika Nobelove nagrade i 30 akademika iz Kine i sveta učestvovalo je na forumu „Nauka u neizvesnom svetu” koji je organizovan sa ciljem uspostavljanja platforme za naučnu i tehnološku razmenu globalnih međunarodnih organizacija.

PrvaPoslednja