Peking

Cenzori brzo izbrisali sve sporne diskusije 1

Cenzori brzo izbrisali sve sporne diskusije

Priznanje zdravstvenih vlasti u Kini o slaboj efikasnosti vakcina protiv virusa korona napravljenih u toj zemlji, iako je veoma brzo povučeno i opovrgnuto, moglo bi da ima posledice po države širom sveta u kojima se one koriste, ali i da ugrozi kredibilitet vlade u Pekingu koja se postavila kao jedan od lidera u razvoju i proizvodnji ovog cepiva.

Sinofarm: Moguće da je potrebna i treća doza vakcine 4

Sinofarm: Moguće da je potrebna i treća doza vakcine

Kineska farmaceutska kompanija Sinofarm saopštila je da će posle procene rezultata treće faze kliničkog ispitivanja u inostranstvu, odlučiti da li je i kada potrebno davati tri doze njene vakcine protiv korona virusa umesto dve, kao do sada.

Najk i H&M u "ratu" sa Kinom 5

Najk i H&M u „ratu“ sa Kinom

Maloprodajni giganti Najk i H&M suočavaju se sa kritikama u Kini pošto su izrazili zabrinutost zbog navodnog prisilnog rada Ujgura u proizvodnji pamuka u Sinđangu.

Kina objavila Izveštaj o kršenju ljudskih prava u SAD 6

Kina objavila Izveštaj o kršenju ljudskih prava u SAD

Kancelarija za informisanje pri Državnom savetu Kine objavila je danas „Izveštaj o kršenju ljudskih prava u SAD za 2020. godinu““ u kom je iznela podatke o lošem stanju ljudskih prva u toj zemlji, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

Kina: Uskoro digitalne potvrde o vakcinaciji 11

Kina: Uskoro digitalne potvrde o vakcinaciji

Kina je danas saopštila da će početi da svojim građanima izdaje digitalne potvrde o vakcinaciji protiv virusa korona, kako bi im omogućila putovanje u inostranstvo.

Život pod nadzorom komesara KP Kine 15

Život pod nadzorom komesara KP Kine

Kineska politika premeštanja stotina hiljada Ujgura i drugih etničkih manjina iz provincije Sinđang na nova radna mesta, često daleko od kuće, dovodi do njihovog „proređivanja“, pokazala je kineska studija u koju je Bi-Bi-Si imao uvid.

PrvaPoslednja