Peking

Pet mrtvih u eksploziji u kineskoj fabrici

Pet radnika je poginulo a tri su povredjena u eksploziji izazvanoj curenjem gasa u fabrici u kineskoj provinciji Šandong, na istoku zemlje, saopštile su lokalne vlasti.

Kina sudi bivšem šefu Interpola

Bivšem šefu Interpola Mengu Hongveju, inače kineskom državljaninu, će biti suđeno za navodno uzimanje mita u njegovoj rodnoj zemlji, saopštila je Komunistička partija Kine.

Oštra poruka Tajvanu

Kina je upozorila otcepljenu pokrajinu Tajvan da se ne zalaže za političku nezavisnost. Vlada će se „odlučno usprotiviti i obuzdati“ svaki pokušaj odvajanja Tajvana od Kine, poručio je premijer Li Kećijang, na početku godišnjeg zasedanja Nacionalnog narodnog kongresa (NNK) u Pekingu.

Huavej tuži vladu SAD

Kineska kompapnije Huavej saopštila je danas da podnosi tužbu protiv Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zbog zabrane američkim vladama da koriste opremu tog tehnološkog giganta.

Peking: Ukidanje sankcija važna komponenta procesa denuklearizacije

Portparol kineskog ministarstva inostranih poslova Lu Kang izjavio je danas da, iako su Sjedinjene Američke Države i Severna Koreja izložile različite razloge zašto je propao samit u Hanoju, „obe strane veruju da je ukidanje sankcija važna komponenta procesa denuklearizacije“.

„Nema načina“ da SAD slome Huavej

Nema načina da Sjedinjene Države slome Huaveji, rekao je osnivač kineske kompanije Ren Žengfej u intervjuu za Bi-Bi-Si, naglasivši da je hapšenje njegove ćerke Meng Vanžu, inače finansijske direktorke Huaveja, politički motivisano.

Danas nastavak trgovinskih pregovora između Kine i SAD

Predstavnici SAD i Kine danas će u Pekingu nastaviti trgovinske pregovore, dok je Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio na opasnost nestabilnosti u svetskoj ekonomiji u slučaju da bude nastavljena primena carine koje se dve zemlje uvele jedna drugoj.

PrvaPoslednja