Peking

„Nema načina“ da SAD slome Huavej

Nema načina da Sjedinjene Države slome Huaveji, rekao je osnivač kineske kompanije Ren Žengfej u intervjuu za Bi-Bi-Si, naglasivši da je hapšenje njegove ćerke Meng Vanžu, inače finansijske direktorke Huaveja, politički motivisano.

Danas nastavak trgovinskih pregovora između Kine i SAD

Predstavnici SAD i Kine danas će u Pekingu nastaviti trgovinske pregovore, dok je Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio na opasnost nestabilnosti u svetskoj ekonomiji u slučaju da bude nastavljena primena carine koje se dve zemlje uvele jedna drugoj.

Nikao pamuk na Mesecu

Iz semenki pamuka, koje je kineska misija ponela na Mesec, proklijale su i nikle prve biljčice, prenela je Kineska nacionalna svemirska agencija, prenosi BBC.

U nesreći u rudniku uglja u Kini 21 mrtav

Dvadeset jedan rudar stradao je u urušavanju rudnika uglja u  severnoj kineskoj provinciji Šanksi, javljaju danas državna televizija i agencija Sinhua.

Pregovori SAD i Kine završeni u optimističnoj atmosferi

Trodnevni pregovori SAD i Kine u cilju okončanja trgovinskog rata dve zemlje završeni su danas u optimističnoj atmosferi pošto je američki predsednik Donald Tramp prethodno naveo da se „odvijaju veoma dobro“.

SAD i Kina počele direktne trgovinske pregovore

SAD i Kina su održale prve direktne razgovore o trgovini otkako su se predsednici Donald Tramp i Si Djinping 1. decembra dogovorili da odlože dalja povećanja carina u borbi dve najveće svetske ekonomije oko pitanja tehnologije.

PrvaPoslednja