Peking

Tehnološki hladni rat Kine i Amerike 1

Tehnološki hladni rat Kine i Amerike

Kina je naredila da se u roku od tri godine sva strana kompjuterska oprema i softver povuku iz Vladinih kancelarija i državnih institucija.

U Huaveju bonusi od 3.100 dolara po zaposlenom 4

U Huaveju bonusi od 3.100 dolara po zaposlenom

Kineska kompanija Huavej podeliće svojim zaposlenima bonuse jer su pomogli da se izbori sa američkim sankcijama koje joj ugrožavaju posao sa pametnim telefonima i drugim tehnologijama, prenosi AP.

Maloletnicima uvedena zabrana na video-igrice 5

Maloletnicima uvedena zabrana na video-igrice

Kina je uvela maloletnicima zabranu na igranje video-igrica u cilju borbe, kako je navela Vlada u Pekingu, ozbiljne zavisnosti „koja je štetna po psihičko i mentalno zdravlje maloletnih lica“.

Kina zvanično počela istraživanja vezano za 6G 6

Kina zvanično počela istraživanja vezano za 6G

Kina je zvanično počela istraživanja vezano za mobilni internet šeste generacije – 6G. Kinesko ministarstvo nauke i tehnologije saopštilo je sinoć da je osnovalo radnu grupu koja će raditi na 6G.

Srbija hvali stanje ljudskih prava u Kini 8

Srbija hvali stanje ljudskih prava u Kini

Kineski predstavnik u UN Zang Jun izneo je obazriv stav u vezi sa trgovinskim pregovorima sa Vašingtonom pošto su se Sjedinjene Države priključile krugu od 22 zemlje koje su u UN oštro kritikovale Peking zbog odnosa prema Ujgurima i drugim muslimanima.

Misli Si Đinpinga "srž moralnog kompasa" 9

Misli Si Đinpinga „srž moralnog kompasa“

Budite pošteni i pristojni, civilizovani dok obedujete, putujete ili gledate neko sportsko takmičenje, branite kinesku čast dok ste u inostranstvu, neke su od „moralnih“ smernica iz najnovijeg priručnika koje je kineska vlada pripremila za svoje građane, prenose agencije.

Novi adut Huaveja - rupa na ekranu 12

Novi adut Huaveja – rupa na ekranu

Kineski centar za sertifikaciju telekomunikacione opreme predstavio je novi pametni telefon kompanije Huavej, sa oznakom ART-TL00k.

PrvaPoslednja