Peking

Okovanim zatvorenicima daju ostatke obroka policije 3

Okovanim zatvorenicima daju ostatke obroka policije

Video-snimak i tekstualne poruke koje je poslao Ujgur iz pritvora u Kini pokazuje, kako piše Gardijan, zastrašujuće dokaze da kineske vlasti krše ljudska prava, dok je situacija u Sinđangu sve više pod lupom međunarodne zajednice. 

Zaštita pandi neće spasiti leoparde i vukove 4

Zaštita pandi neće spasiti leoparde i vukove

Iako je u pitanju jedan od najprepoznatljivijih simbola očuvanja vrsta, napori da se zaštite džinovske pande nisu uspeli da doprinesu očuvanju velikih sisara koji sa njima dele staništa, navodi se u najnovijem istraživanju koje je pokazalo drastično opadanje broja leoparda i drugih predatora.

Kina zatvara američki konzulat u Čengduu 8

Kina zatvara američki konzulat u Čengduu

Kina je naredila zatvaranje američkog konzulata u Čengduu, gradu na jugozapadu te zemlje, uz obrazloženje da je to neophodan odgovor Sjedinjenim Državama koje su ranije ove nedelje naredile Pekingu da zatvori svoj konzulat u Hjustonu.

Odmazda će biti "javna i bolna" 9

Odmazda će biti „javna i bolna“

Kineski državni mediji najavili su „javnu i bolnu“ odmazdu protiv Velike Britanije zbog njene odluke da ukloni telekomunikacionu opremu Huavej iz njihove mreže 5G do 2027, a sve „zasluge“ za to pripisali su predsedniku SAD Donaldu Trampu, piše Gardijan.

Kina uvela sankcije članovima američkog Kongresa 11

Kina uvela sankcije članovima američkog Kongresa

Kina je danas uvela sankcije trojici članova američkog Kongresa zbog odluke administracije predsednika SAD Donalda Trampa da kazni visoke kineske zvaničnike zbog kršenja prava muslimanske manjine Ujgura u provinciji Šinđang.

Kina odbacuje optužbe EU 13

Kina odbacuje optužbe EU

Kineske diplomate su juče odbacile tvrdnje Brisela o navodnim sajbernapadima iz Kine na bolnice u EU.

PrvaPoslednja