Peking

Nožem povredila 14 dece u vrtiću

Kineska policija potvrdila je da je privela ženu, staru 39 godina, koja je nožem povredila 14 dece u vrtiću u gradu Čongking, na zapadu Kine, prenosi AP.

Vulin: Oživeti međunarodno pravo

Region Jugoistočne Evrope, kao i veći deo sveta, danas pogađa islamski fundamentalizam, migrantska kriza i povratak unipolarnog mentaliteta, a svi naši problemi mogu da stanu u jednu rečenicu – smrt međunarodnog prava, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin na 8. međunarodnom Sjangšan forumu u Pekingu.

Pogoršanje odnosa SAD i Kine

Vašington je danas saopštio da neće poslati nijednog istaknutog zvaničnika na investicioni forum koji se sledećeg meseca održava u Kini, čime je naglašeno pogoršanje trgovinskih odnosa između dve najveće svetske ekonomije.

Puž star 99 miliona godina

Naučnici su otkrili puža starog 99 miliona godina, a ovaj praistorijski primerak pronađen je u komadu čilibara u Burmi, piše Nacionalna geografija.

BMW ulaže milijarde u proizvodnju u Kini

Automobilski gigant BMW želi da preuzme kontrolu nad kompanijom u kojoj ima udeo u Kini i spreman je da uloži milijarde evra u njene proizvodne kapacitete.

Krajinović u drugom kolu turnira u Pekingu

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo turnira u Pekingu, pošto je danas na startu pobedio Nemca Mišu Zvereva u dva seta, sa 6:1, 6:4.

Nije isto kinesko i rusko „mešanje“ u američke izbore

Trgovinski rat Kine i Vašingtona čini se da dobija mnogo širu dimenziju, naročito pošto se i Peking našao na tapetu predsednika SAD Donalda Trampa tokom njegovih bombastičnih istupa ove nedelje u Njujorku, u okviru redovnog godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Siniša Mali potpisao dva sporazuma o obilaznici oko Beograda

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas u Pekingu dva važna sporazuma, u vezi sa obilaznicom oko Beograda, a potpisivanju su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping.

Vučić: Si Đinping će ponovo doći u Srbiju

Predsednik Kine Si Đinping sastao se danas sa predsednik Srbije Aleksandarom Vučićem. Vučić je izjavio da je počastvovan što ponovo ima priliku da razgovara sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

Prva Poslednja