Peking

Siniša Mali potpisao dva sporazuma o obilaznici oko Beograda

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas u Pekingu dva važna sporazuma, u vezi sa obilaznicom oko Beograda, a potpisivanju su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping.

Vučić: Si Đinping će ponovo doći u Srbiju

Predsednik Kine Si Đinping sastao se danas sa predsednik Srbije Aleksandarom Vučićem. Vučić je izjavio da je počastvovan što ponovo ima priliku da razgovara sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

Siniša Mali potpisao pet sporazuma u Pekingu

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je u Pekingu potpisao pet sporazuma sa velikim kineskim kompanijama, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Mihajlović: Ekonomska saradnja sa Kinom u usponu

Potpredsednica Vlade Srbije i predsedavajuća srpskog dela Mešovite komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju Kine i Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Pekingu sa direktorom novoosnovane Agencije kineske vlade za međunarodnu saradnju i pomoć Vang Sjaotaom.

Vučić: Sporazum od milijardu dolara

Srbiji se otvara prilika da uz kineska ulaganja, za dve do tri godine postane zemlja s najvišim privrednim rastom u Evropi, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle nekoliko važnih sastanak koje su on i članovi visoke državne delegacije imali tokom posete Narodnoj Republici Kini.

Kinu optužuju da je novi kolonizator Afrike

Kina pomaže Africi da se razvije, a ne da nagomilava dug, rekao je juče na samitu u Pekingu kineski predsednik, pošto se kineska vlada brani od kritika da kontinentu nameće „neizdržljivi teret“.

Kina demantovala da šalje vojsku u Avganistan

Kina je danas demantovala tvrdnje da planira da pošalje vojsku u Avganistan, uz konstataciju da sa tom zemljom ima isključivo „normalnu vojnu i bezbednosnu saradnju“.

Protest Kine zbog posete Tajvana NASA

Kina je danas uložila protest Vašingtonu jer je predsednica Tajvana Caj Ing Ven posetila američku Nacionalnu vazduhoplovnu i svemirsku administraciju (NASA) u Hjustonu.

Kina osudila američki zakon o odbrani

Kina je danas osudila novi američki zakon o odbrani, koji predviđa izradu planova za pomoć unapređenju odbrane Tajvana, i najavila je moguće narušavanje saradnje sa Vašingtonom u drugim oblastima.

Gugl na meti kritika jer „podržava državnu cenzuru“

Borci za ljudska prava osudili su Gugl da „podržava državnu cenzuru“ posle izveštaja o tome da kompanija radi na razvoju mobilne aplikacije za pretragu koja bi blokirala određene pojmove pri pretraživanju u nameri da je puste na kinesko tržište.

Prva Poslednja