Tamara Vučić govorila na sastanku Generalne skupštine UN o nultom otpadu i održivom razvoju 1Foto: Instagram/tamara.vucic.serbia

Supruga predsednika Srbije, Tamara Vučić, govorila je na sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na visokom nivou o ulozi nultog otpada kao transformativnog rešenja u postizanju Ciljeva održivog razvoja.

„Mahatma Gandi, jedan od najblistavijih umova koje je svet ikada video, izneo je jedno poznato zapažanje da ‘svet pruža dovoljno za svačiju potrebu, ali ne i za svačiju pohlepu’. Ove reči tako dobro prikazuju neke od osnovnih izazova, koji su duboko ukorenjeni u dinamiku našeg modernog društva“, napisala je Tamara Vučić na instagramu.

Ona je rekla da je od suštinskog značaja da se prizna bliska povezanost između iracionalne potrošnje, povećanje proizvodnje i globalnih izazova.

„Nula otpada ne govori samo o smanjenju proizvodnje otpada- to je način života i filozofija koja iziskuje solidarnost, razmenu najboljih praksi i koordiniranu akciju svih onih koji mogu da daju pozitivan doprinos promeni“, napisala je Vučić, uz napomenu da se danas prvi put obeležava Međunarodni dan nultog otpada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari