Teodorović: Vučić je osoba koja je spremna da "oružjem brani opstanak na vlasti" 1Foto: Stanislav Milojković

Akademik Dušan Teodorović ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić osoba koja je spremna da „oružjem brani opstanak na vlasti“.

„On jednostavno ne sme da izgubi izbore. Ne može da zamisli svoj život a da nije na vlasti, da ne uređuje naše sudbine, da nije otac nacije i da nema taj aparat koji je napravio“, rekao je Teodorović za televiziju N1.

On je podržao proteste koje organizuje Kreni – promeni i istakao da građani Srbije treba da se sete današnjeg dana 1804. i razloga koji su doveli do Prvog srpskog ustanka.

Teodorović je rakao da sa jedne strane Srbija danas ima šta da slavi, a sa druge nema.

„Na ovaj dan 1804. godine se naš narod digao na ustanak i započeo srpsku revoluciju. S druge strane, danas, toliko godina posle, živimo u trenutku kada bi, možda, ponovo trebalo dići revoluciju. Metaforično ovo više govorim, i zato mi se dopada ideja, da baš na današnji dan ljudi koji čine Ekološki ustanak idu da prošetaju i protestuju“, rekao je Teodorović.

On je ocenio da je Aleksandar Vučić nedostojan obavljanja predsedničke funkcije, i da ne zaslužuje da deli ordenje zaslužnim građanima i kao primer naveo dodelu ordena glumcu Džoniju Depu.

„Koje zasluge ima Džoni Dep za razvoj i dobrobit Srbije? Šta je on to značajno uradio? On se zbog nečega dopao Aleksandru Vučiću i sada mu daje orden. To mu daje privatni orden. To nije od građana Srbije. To je od Aleksandra Vučića“, istakao je Teodorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari