Tepić odgovorila Vučiću: Ako je tako veliki i ubeđen u podršku SNS, zašto se ne skida sa televizija sa nacionalnom frekvencijom 1Printskrin RTS

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde i šefica poslaničke grupe “Pravac Evropa” reagovala je na izjavu predsednika Srbije Aleksandar Vučića.

„Vidim da mi se gospodin Vučić, veliki pobednik svih nefer i nepoštenih, da ne kažem pokradenih izbora, javno ruga zbog rečenice da je SNS izgubila beogradske izbore, samo niko ne sme da im kaže. I najavljuje svoju veliku pobedu“, piše u saopštenju Tapić dostavljenom medijima.

Kako dodaje, ako je već tako veliki i ubeđen u narodnu podršku SNS-u, zašto se ne skida sa televizija sa nacionalnom frekvenicijom.

„Čak 35 puta u poslednjih 50 dana! Dok istovremeno to isto zabranjuje za opoziciju. Zašto je njegova SNS vlast “uvezla” desetine hiljada glasova iz Republike Srpske pred izbore ubrzanim dodelama državljanstva? Zašto SNS upreže huliganske i kriminalne bande da kešom plaćaju ljudima za glas u Novom Sadu i drugim gradovima po Srbiji? Zašto naprednjaci vrebaju ljude sa paralelnim biračkim spiskovima iz kola i žbunja i popisuju svakog čoveka koji izađe na biralište, a naročito one koji ne izađu? A onda kupe po kućama i vode na glasanje kao na preki sud“, pita Tepić.

Ona dodaje, zašto Vučić ako je tako ubeđen u podršku građana SNS-u, godinama ne sprovodi preporuke ODIHR-a, Evropske komisije i Evropskog parlamenta, pa da jednom imamo bar malo demokratske, fer i poštene izbore.

„Zato što je svestan da su na izborima, koji su bili daleko od fer i poštenih, dobili jedva 43 odsto glasova, a da danas SNS pod ovim uslovima ne bi dobila ni 40 odsto i da bez medija, pritisaka i kupovine glasova imala tek nešto više od 25 procenata. A što se tiče poraza na beogradskim izborima, vlast je i na prošlim dobila manje glasova od opozicije. Zato je gospodin Vučić i obećao građanima ponavljanje izbora, ali je u međuvremenu to zaboravio. Podsetiće ga na to građani Beograda, ali i cele Srbije jako brzo“, zaključuje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari