MARINIKA TEPIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Šefica poslaničke grupe Pravac Evropa u Skupštini Srbije, Marinika Tepić ocenila je večeras da je potvrđivanje optužnog predloga protiv inspektora Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Milana Isakova „kulminacija torture i pritisaka da se policajci slome nameštenim hapšenjima“.

Tepić je optužnicu protiv Isakova, koji je danas svedočio u postupku za uzgoj marihuane na imanju „Jovanjica“, uporedila sa slučajem inspektora Dejana Jovića koji je 2018. godine „gonio“ klan Veljka Belivuka.

„Na tu istu matricu šikaniranja i nameštenih hapšenja hrabrih policajaca podsetili smo i danas pred Specijalnim sudom uoči dolaska inspektora Isakova na svedočenje i gotovo naslutili da će tužilačke sluge režima pomoći u kriminalizaciji ovih čestitih policajaca, a jedan od tih najpoznatijih sluga je upravo šef Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Nenad Stefanović“, navela je Tepić u saopštenju.

Prema njenim rečima, zloupotreba zakona je i to što je tužiteljki Jeleni Stevančević, koja radi na slučaju Isakova skoro godinu dana – „oduzet taj predmet pre nekoliko dana i to dok je na godišnjem odmoru“.

Tepić je ocenila da je to samo potvrda da optužnica „služi kao ucena i pritisak“, kao i da je činjenica da je baš danas podignut optužni predlog – potvrda da je „reč o zastrašivanju i osveti Isakovu zbog Jovanjice“.

„Najodgovorniji za obesmišljavanje Zakona o tužilaštvu i za potpunu politizaciju VJT je pomenuti šef Nenad Stefanović, koji je očigledan primer partijskog SNS tužiloca koji je grobar srpskog tužilaštva i glavni alat za progon svih koji su smetnja za SNS kliku i spregu sa kriminalom“, navela je Tepić.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Milana I, Miloša K. i Miloša V. zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd.

Tužilaštvo navodi da se inspektori sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja pribavili korist, kao i da su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu.

Isakov je u svom današnjem svedočenju u slučaju „Jovanjica“ kazao da je u tom slučaju „uhvaćena država u kriminalu, u uzgoju droge“, kao i da se inspektorima koji su otkrili da su državne, vojne i političke strukture umešane u taj slučaj preti smrću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari