Tepić se obratila Vučiću i Brnabić: Stvorili ste atmosferu pogodnu za ubistvo kriminalizujući inspektore 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da su „stvorili atmosferu pogodnu za ubistvo, kriminalizujući inspektore Milenkovića i Mitića“ koji su razotkrili najveću fabriku za proizvodnju marihuane u Evropi, na imanju Jovanjica.

Ona je podsetila da je „pet dana uoči svedočenja za slučaj ‘Jovanjica’ koji je razotkrio“, inspektor Slobodan Milenković zatražio da mu nadležni hitno dodele fizičku zaštitu zbog dokaza da mu se sprema ubistvo, kao i da je uveren da se isti plan sprema i za njegovog kolegu inspektora Dušana Mitića.

„Stvorili ste atmosferu u kojoj vlast, kao nigde na svetu, brani kriminal, a napada profesionalne policajce koji ga otkrivaju. Razradili ste i atmosferu u kojoj bi svako normalan pomislio da ako se poručena ubistva dogode, vi ćete prvi izaći sa zabrinutom objavom i nalogom o potrazi za ubicama, pa čak i svojom pobedom proglasiti hapšenje tih ubica“, rekla je ona.

„Zato se ne igrajte ovog puta, tuđim glavama. Branili ste optuženog Koluviju. Iako za to niste nadležni. Za život inspektora ste od ovog momenta isključivo vi i nadležni i odgovorni“, dodala je Tepićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari