Tepić: Gradski sekretar Stajić reketira investitore (VIDEO) 1Foto:Beta/Miloš Miškov

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić iznela je danas tvrdnje da je sekretar za ozakonjenje nelegalnih objekata u Beogradu Nemanja Stajić falsifikovanjem dokumenata ozakonio namanje 70 objekata u glavnom gradu, čime su, kako smatra, investitori „uvučeni u kriminal“ a onda i reketirani.

Na konferenciji za novinare u Baba Višnjinoj ulici u Beogradu, Tepić je kazala da je Stajić objekat od 4.200 kvadratna metra u toj ulici ozakonio falsifikovanjem rešenja za ozakonjenje objekta na osnovu zahteva iz 2010. godine.

Tepić je rekla da su Lokacijski uslovi i Građevinska dozvola izdati na proleće 2018. godine na osnovu antidatiranog zahteva iz 2010. godine, u kojem se navodi da na tom mestu postoji objekat od 4.200 metara kvadratna, a ne, kako je dodala, „barake, prolaz za kuće i restoran“.

Ocenila je da su na taj način invesitori postali žrtve zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i njegovog saradnika Stajića, ali i da je oštećen Grad Beograd.

„Hteli ili ne, gradska uprava poštene investitore uvlači u svoj kriminalni plan gradjevinske mafije, a posle njihovi posrednici dolaze po reket“, naglasila je ona.

Tepić je podsetila je Stajić jedan do trojice državljana Srbije koje je crnogorska policija nedavno privela na granici, a navela je da je on tada negirao da radi u gradskoj upravi Beograda „ili zato što se stidi, ili zato što se uplašio pravih policajaca“.

Kazala je da će se sa dokazima za svoje tvrdnje do kojih je došla obratiti nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari