Tepić u Požarevcu: Samo pet odsto više izašlih na izbore dovoljno je da se smeni vlast 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Nosilac izborne liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić izjavila je danas u Požarevcu da vladajuća stranka vrše propagandu da „nema smisla glasati“ da bi uplašili građane, ali da će samo pet posto više izašlih ljudi na ovim izborima, u odnosu na prethodne, biti dovoljno da se smeni vlast.

„Ostalo je još šest dana do izbora i hajde da to budu poslednji dani ovog režima, da oslobodimo zemlju od ovog tako velikog zla. Mi biramo samo između dve opcije – između toga da li će ova vlast trajati još četiri godine ili samo još nekoliko dana. Da li ćemo dozoliti da za našu budućnost glasaju neki uvezeni glasovi odnekud, ili ćemo svi glasati na ovim izborima da naša deca ne bi otišla“, rekla je Tepić na predizbornoj konvenciji liste „Srbija protiv nasiilja“ u Centru za kulturu.

Tepić, koja je i potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) je rekla da građani na izborima 17. decembra biraju „da li će se upravljati zemljom po zakonima mafije i partije, ili po zakonu“.

„Da li će naša svakodnevnica biti da droga bude sveprisutna u osnovnim školama, oružje i nasilje, ili će naše škole biti sigurno mesto. To su prioriteti ove koalicije, kao što su prioriteti da pravda bude i brza i dostižna a ne da se vrh policije plaši kriminalaca“, kazala je Tepić.

Istakla je da se „Srbija protiv nasilja“ zalaže da se donese zakon o poreklu imovine, kao i zakon o specijalnom tužiocu za borbu protiv korupcije visokih funkcionera.

„Ova koalicija je jedina garancija za normalnu Srbiju, za normalan život. Sigurna sam da ćemo 17. slaviti, a 18. ako treba braniti i odbraniti svaki glas“, zaključila je Tepić.

Potpredsednica Narodnog pokreta Srbije, pukovnica policije u penziji Slavica Radovanović je kazala da je ona svedok šta se dešavalo od kada je vlast preuzela Srpska napredna stranka (SNS).

„Ja sam jedna od onih koja je gledala kao Dijana Hrkalović uništava policiju, kako uništava živote i karijere časnih policajaca“, rekla je Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari