Tepić: Ulazimo u Skupštinu Srbije sa životnim temama 1Foto: M.P./Damas

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić poručila je večeras u Zrenjaninu, na stranačkom skupu, da njeni predstavnici ulaze u novi saziv Skupštine Srbije sa temama od značaja za život svakog građnina ove zemlje.

Kako je objasnila, oni očekuju konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije u ponedeljak, 1. avgusta i praktično ulaskom u poslaničke mandate kreću da predlažu sve ono za šta se bore godinama a to je pravda, borba protiv korupcije, bolji život građana i socijalni zakoni.

Skupu je predsedavao predsednik Dragan Đilas, a prisustvovali su Dejan Bulatović i Borko Stefanović ali se oni, nakon razgovora sa članovima stranke, nisu obratili medijima.

Tepićeva je poručila da će se predstavnici SSP u republičkom parlamentu zalagati teme od životnog značaj za svakog čoveka ove zemlje.

„Imamo set antikorpcijskih zakona koje ćemo predložiti čim stupimo na dužnost, posebno imamo predlog zakona o specijalnom antikorupcijskom tužiocu, koji podrazumeva uspostavljanje tužilačke policije. Predložićemo zakon o poreklu imovine tako da se nelgalno stečena imovina oduzme a ne kao što se sada, izmenom jednog amandmana nelegalno stečena imovine legalizuje plaćanjem ekstra takse“, navela je Marinika Tepić u Zrenjaninu.

Ona je dodala da će predložiti set socijalnih zakona, u prvom redu misleći na zakon o alimentacionom fondu koji bi trebao da obezbedi sigurnost deci rezvedenih roditelja.

„Prošle nedelje u Crnoj Gori je usvojen identičan zakon o alimentacionom fondu i ja se nadam da ćemo uspeti, po ugledu na narodn eposlanice u Crnoj Gori, i mi obezbedimo konsenzus svih narodnih poslanica bez obzira iz koje su stranke. Mislim da nema čoveka koji ne zna za neki loš primer kada su majke kao samohrani roditelji oštećene jer neodgovorna druga strana ne izvršava obaveze prema detetu“, rekla je Tepićeva.

Ona je objasnila da su spremili i zakon o roditelju negovatelju, koji bi obezbedio roditeljima koji imaju decu ometenu u razvoju da se zaista brinu o njima i da im se obezbedi bar minimalno mesečno primanje.

Na spisku socijalnih zakona koje će SSP predložiti biće i zakon o oduzetim penzijama, zatim novi zakon o radu, koji osim veće zaštite radničkih prava podrazumeva i uspostavljanje radnih sudova, koji bi garantovali maksimum šest meseci do okončanja radnih sporova.

Dodale je da SSP želi izmene zakona o izvršenju i obezbeđenju i da se duboko protivi izbacivanju građana zbog dugova iz svojih domova.

Sonja Pernat, potpredsednica GO SSP Zrenjanina pozvala je Zrenjanince još jednom da podrže inicjjativu ove stranke da se novac namenjen manifestaciji Dani piva preusmeri za kupovinu udžbenika svim đacima na području Zrenjanina.

Ona je ovom prilikom podsetila da je glavnim problem Zrenjanina ispravna pijaća voda, koju grad i dalje nema, što nikoga neće amnestirati krivice, porućila je Pernatova.

IMA REŠENJA ZA VODU

„Ono što smo danas čuli u Zrenjaninu a to je da postoji rešenje i da je to po preldogu Instututa Jaroslav Černi regionalni vodovod, koji bi rešio problem neispravne vode za veći broj opština, što bi bilo ulaganje od 400 miliona u rangu nacionalnog stadiona, što je moguće obezbeidti rebalansom budžeta“, objasnila je Tepićeva.

Više vesti iz ovog grada čitajet na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari