Tihi pakt nacionalista – Dejton se napada sa svih strana

Ostavite komentar


  1. Sve je to predstava pokiticara koji ne biraju sredstva da bi ostali na vlasti.. Sve „poglavice“ iz Beograda, Sarajeva i Pristine ce biti uskoro biti pozvani na Dejton 2, sto bi trebalo da bude posledji cin ove predstave.

    1. Čak i da dodje do Dejtona 2 i taj će se originalni dokument izgubiti. Tako da se kraj ne nazire. Kao i većina sličnih teritorijalnih problema širom sveta, takodje se ni tamo ništa ne nazire. I to je tako.

  2. Po tebi ne bi bila predstava da je predsednik rekao : „Raspišite referendum“.To bi vas obradovalo.

    1. Pazi slika vam je odlicna!
      Dva lopova i u sredini slike proviruje treci Veljovic ,veca lopuza od ove dvojice!

  3. `u ratu na teritoriji BiH a taj rat je imao obeležja međunarodnog konflikta“, kaže ovaj istoričar.’ Pa kad je rec o `medjunarodnom konfliktu’, dakle, Srbi Hrvati i muslimani Bosne su, je l’ da razliciti narodi, onda, u cemu je razlika izmedju Albanaca sa KosMeta koji su se de fakto izdvojili u drzavu u okviru Srbije i Srba iz RS, koji bi isto tako da se izdvoje u okviru BiHa? A ja mislila da je Beslin ozbiljan istoricar!

    1. Arkanovi tigrovi, frenkijeva jedinica, beli orlovi i ostale ubice na teritoriju Bosne dodjose svojevremeno iz Srbije ili padose s neba?

      1. Ma tamo su se sjatile sve ubice, koje su imali korene u BiH, bilo gde da su zivele, i po koju generaciju! Uzasan gradjanski rat. Ali jedan ozbiljan istoricar mora da ostane objektivan. To je bio smisao mog komentara.

  4. Pitanje za Danas: zašto Kosovo ima pravo na nezavisnost a Republika Srpska nema? Ceo ovaj članak je zasnovan na tezi da to nije dozvoljeno. Zašto?

  5. Kakvi likovi. Glasanjem za ove, srpski narod ih je svakako zasluzio, ali sta mi normalni da radimo?

      1. Ne treba mu potvrda jer, svakom koji je zdravom razumu rekao laku noć, svi ostali se čine nenormalnima. Iz perspektive „Laze Lazarevića“ , jedino su oni „normalni“.

  6. Smišljeno,providno mada je RS pred bankrotom pa bi da nekako produži agoniju da se okači nama na ledja bilo kako.Već smo jednom u istoriji nadrljali zbog ludog Bosanca .

  7. Dejton se napada, krnji, omalovažava, i tumači prema svojim interesima, samo sa jedne strane, odnosno, od strane Bošnjaka, koji imaju podršku od gospodina Incka kao i većine zvaničnika SAD, V. Britanije i Nemačke. Srbima i Republici Srpskoj nije preostalo ništa drugo nego da, pritisnuti muslimanskim pretenzijama i pokušajima majorizacije, iskoriste svoje pravo na samoopredeljenje, koje ne može da im ospori nijedan zakon niti sporazum. Od završetka sukoba u BiH, muslimanima je jedina politika, jedina želja i „ekonomija“, kako da miniraju, kako da uruše Republiku Srpsku, kako da je što više apstrahuju i svedu „na nulu“. Ne mogu da shvate, niti da se pomire sa činjenicom, da su, pored njih, „vlasnici“ Bosne i Hercegovine i Srbi i Hrvati.

    1. @ Zoran ( ili Radovan, svejedno): Kad ces shvatiti da to Srbin, Hrvat, Bosnjak…ne sme da bude iznad ravnopravnosti svih gradjana. Srbin nije zanimanje, to nema privilegija ( osim u crkvi). Drzava poznaje gradjanina, Samo to , pred zakonom su svi jednaki i zasticeni. BiH, kako shvatam, zeli gradjansku drzavu, bez obzira koliko je i kakvih etnickih grupa tamo. Ne sme biti srbovanja, ludih nacosa Dodika, Covica i slicnih. To je zdrava osnova za skladan zivot svih , u zajednistvu i progresu. Takvi bolesnici proslosti,poput tebe, crkaju za fasizacijom i torovima lazi, pljacke i prevara sludjenih etnickih homogenizacija.No, Bosna opstaje, a osvajaci nestaju, raspadaju se , vidis li to, bre ?

  8. Vucic i Dodik su bas cesto, ali has cesto zajedno. Malo cudno, ali i Sloba je voleo Karadzica. Cudna su to posla.

    1. Pa po „dobrom“ srpskom običaju, a Vi ste sudeći po Vašem imenu, pravi Srbin, valjda je Sloba trebao da mrzi Karadžića, pa po istoj inerciji i Vučić Dodika?! Mržnja medju Srbima je jedini „progresivni“ osećaj, na čemu će nam aplaudirati naša dojučerašnja „braća“ kao i takozvana „medjunarodna zajednica“ odnosno SAD, V.Britanija i Nemačka.Ljubav, razumevanje i sabornost, jedino kod Srba predstavlja neoprostivi greh i manu.

  9. procitao sam jedan komentar na Politici da Srbija NIJE niakakv garant Dejtonskog sporazuma, samo potpisnik. STA CE SE DALJE DESAVATI U BIH NEKA VIDE AKTERI SPORAZUMA, ENTITETI U BIH!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.