Timoti Les: Kolaps Bosne izgleda neizbežno

Ostavite komentar


  1. U Bosni je tradicionalan kolaps pameti i kolaps morala.
    I to se nikad nece promeniti.
    Ja bih prema Bosni podigao zid visine 100 metara, postavio minsko polje i ucio decu u skoli da Bosna nije drzava, ni narod, nego crna rupa koja guta i unistva sve sto joj se priblizi…

    1. interesanstno, dragi Ivane Stefanovicu. Zato je Srbija i kolapsirala, u pameti i moralu, jer su iz Bosne dosli u nas svi vanpameti i morala njihovi „crnorupasi“, kako velite: Karadzic, Mladic, Kusturica, Tadic, Vucic, Vulin.. zar ne?ideja vam nije losa, zapravo taj zid visko 100 za jednog, bi bio, ujedno i zastita ostalim oko Srbije, jer sa tim „ljudima“ mi unistavamo sve i u sebi i oko sebe. Dakle, mi smo crna rupa, mi gutamo sve oko sebe i unistavamo sve sto se Srbiji priblizi. A sada, Ivane, izmerite temperaturu i u karantin do daljnjega, jedite samo korenje( bilo kakvo) ,posto ste sigurno uvatili taj srpski“kolaps pameti i morala’!

  2. „Politikolog“ ali i oni koji su mu platili za ovaj pamflet su se grdno prevarili, da ne upotrijebim „adekvatniji“ izraz.

    1. Kada se reši pitanje KiM najzad će prestati potreba za AP Vojvodinom. Jedinstvena Srbija sa ekonomskim regionima i gradovima kao nosiocima regiona će zauvek baciti na smrtliete istorije, geografije i geopolitike razne Sandžake, Vojvodine, Sremove,Banate i Bačke kao i Šumadije.
      Mala funk ionalna skupština i departizovana vlada bez partijskih feuda.
      A Bih treba formirati kao labavu konfederaciju bošnjačke Bosne, hrvatske Hercegovine i Republike Srpske. Nikakvo ujedinjenje sa Srbijom ili otimanje Raške Oblasti od strane Bošnjska. Samo tako Bosna i Hercegovina mogu u NATO a R. Srpska ostane vojno neutralna.
      Ah da! Brčko DS se ukida i R. Srpska postaje jedinstvena.

      1. @ Miodrag iz Peci( na naftu): Vidi se da razmisljate svojom glavom, slazem se sa idejom stim sto je treba prosiriti; Sbija treba , kao faktor stalne nestabilnosti, da se disolucira, da se raspadne, da Vojvodina, Sandzak i Sumadija postanu Republike, a da istok vratimo Bugarima – i lepota. Neka Kosovo ide u Albaniju i svi strecni. Dobro ste primetili da Distrikt Brcko bude u Republici Srpskoj, koja ce se ukinuti i svi biti u jedinstvenoj Bosni.Pozdrav.

  3. Nakon niza zapadnih diplomata i analitičara, koji su poslednjih dana napadali Dodika i Rep. Srpsku, konačno jedna objektivna analiza,koja dolazi sa te strane. Niko i ne pominje razlog najnovijeg zaoštravanja, a on je veoma važan. Pored toga što je opet došlo do preglasavanja u Ustavnom sudu po etničkom principu, poljoprivredno zemljište veoma značajna tema. Zapad umesto da suzbije takvo delovanje, on to ohrabruje, a ne verujem da su zaboravili da je rat u BiH izbio nakon preglasavanja u parlamentu na osnovu etničkih principa. Zapad uporno radi na tome da spreči uticaj Moskve na Balkan, odnosno na sve načine pokušava da ovaj region drži pod svojom kontrolom, pri čemu se neće libiti da izazove sukobe. U ostalom imamo primer Ukrajine.

  4. Posten i realan prikaz stanja u Bosni. Koliko god da smo platili za taj clanak, svako slovo vredelo je i vise od zlata., jer to misljenje cuvenog britanskog politologa zvani Timoti Lesi se vraca kuci, u devedesete. da uredimo Bosnu kako treba, da bude zajednistvo i sloga Srba i da, posle toga, ne bude vise ratova. Mozda jos u Crnoj Gori i na Kosovu, ali o tome ce cuveni britanski politolog Timotije Lesi(nar) u sledecem kesiranom clanku.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.