Trajković: Srpska lista u sukobu sa zakonom

Ostavite komentar


    1. Nije nelogično jer je vide kao pametnu ženu. Ona ne raspiruje požar kao ovi iz Beograda. Pritom živi na Kosovu a ne pametuje iz Bg.

  1. U podnaslovu stoji „Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković ocenila je jutros da je Srpska lista u potpusnosti u sukobu sa zakonom i da nema nikakav kredibilitet sve dok joj je potpredsednik Milan Radoičić“. U tekstu dalje se citira „Srpska lista nema nikakav moralni kredibilitet“. Šta je zapravo rekla Rada Trajković i kome, iz priloženog se ne može zaključiti. Posebno bih želeo da saznam sa kojim zakonom je Srpska lista u sukobu. Bojim se da gospođa Trajković ništa od gore navedenog nije ni izgovorila.

  2. I pored molbe, niste mi objavili komentar. Da pokusam ponovo.
    Srpskoj Listi daju kredibilitet preko 40.000 glasaca. Devet poslanickih mesta u parlamentu, potpresednicko mesto u vladi i tri ministarstva kao i apsolutna vlast u cak 10 (deset) od dvadesetpet Kosmetskh opstina… Stopostotna pobeda kandidata SL na ponovljenim izborima za gradonacelnike.
    Za navedenog Radoicica se sumnja da je umesan u ubistvo Olivera i za nista nije optuzen.
    Naprotiv, 95% celnika albanskih partija su stalni „Pacijenti“ Haskog Suda i ogroman broj of njih je optuzen i osudjena za korupciju i zabranjen im je ulazak u SAD ali Rada ih ne pominje jer je na njihovom platnom spisku.

    1. Зашто Рада смета Српској листи? Зашто јој је сметао покојни Оливер Ивановић па су му најподлиом удбашком пропагандом цртали мету на чело? Од куда вама право да држите Србе у медијском мраку а са Приштином „manus, manum lavat“ и гурате их у пропаст.

    2. Rekoste: „Devet poslaničkih mesta u parlamentu.,potpredsedničko mesto u vladi i tri ministarstva…“. Pitam Vas, na čiji ste parlament i vladu mislili? Jel’ na ovaj srpski u Beogradu i Vladu Ane Brnabić? Izvinite, u Srbiji još
      nisu raspisani izbori! Dakle, verovatno mislite na kosovske institucije? Jel’
      srpski parlament i Vlada sa Anom Brnabić priznaju kosovske institucije u
      kojima će biti devet poslanika,potpredsednik i tri ministra SL?
      Žalite se što Vam Redakcija nije objavila komentar,pa probate opet.Bolje da ste ćutali.Redakcija je želela da sakrije vaše gluposti, ali kad već insistirate…

      1. Zasto se pravite nevesti? Srpskoj Listi upravo pripisuju povezanost sa SNS, predsednikom i vlade i drzave Srbije a Rada I ostali su kao nezavisni i podrzava ih Savez za Srbiju, odnosno Djilas, Jeremic i Obradovic i DS ciji su visoki funkcioneri Oliverov sin iz prvog braka, brat i brat od strica.
        @ Pantelija. Sama Rada crta metu sebi na celo kao sto je i pokojni Oliver cinio. Jednostavno ne prepoznaju da se srpski narod na KiM ujedinio oko jedne ideje, partije i uz podrsku, nikada vecu od drzave animirala za sada preko 40.000 onih Koji u s akom trenutku mogu da podrze Srpsku Listu a u ovom odlucujucem trenutku za sudbinu Srba na KiM i citavih 60-70.000 glasova sto ce je sa treceg podici na drugo mesto iza LDK Nazmi Mustafe. Srbi su se najzad odlucili da se kroz institucije sistema bore za svoja prava i naravno interese Srbije. Rada i njeni kompanjoni pa i sam Olivera su evo dvadeset godina bili samo fikusi u vladi i parlamentu Kosova* uz ogromna primanja. Radin „Evropski pokret“ je registrovan i finansirao u R. Kosovo ne i u Srbiji.
        P. S. Juce su do zuba naoruzani pripadnici ROSU izvrsili pretres u kuci poslanika SL u opstini Ranilug sto se ocenjuje kao zastrasivanje poslanika i simpatizera Srpske Liste pred predstojece izbore.
        Inace, ja i redakcija Danasa se odlicno razumemo i mnogo se ne ljutim ako mi ne objave komentar jer sta je to jedan ili desetak ne objavljena komentara naspram makar hiljadu-dve objavljenih za ovih 10-tak godina kako saradjujemo.

        1. i ja sam iz Peci, i mene da su predlozili i ja ili bilo ko drugi u tim opstinama (kao i u Strpcu,Gracanici tj svim srpskim mestima juzno od ibra gde zive srbi,pa i R.T bi pobedila)

    3. Treba da se objave ovakvi komentari kako bi se razotkrilo spinovanje koje se koristi. Pazi sad:
      „Devet poslanickih mesta u parlamentu, potpresednicko mesto u vladi i tri ministarstva kao i apsolutna vlast u cak 10 (deset) od dvadesetpet Kosmetskh opstina“

      I zakljucak Rada Trajkovic na njihovom platnom spisku.

      Neverovatno ludilo koje se propagira. Neverovatan nivo bahatosti i udara na zdrav razum.

      1. Žalosno šta je ova država uradila sa njihvim razumom. Mogu da ih razumem.Ne znaju gde se nalaze, šta je istina, a šta laž, ko je pretnja, a ko ne.Prijatelja nigde, rođaka nigde, komšije nigde.Jednom rečju: rasejano seme koje Vučić razbacuje kako hoće. Žalosna im majka.

        1. Ima mnogo istine u tvojim recima, samo su izrecene bez i malo empatije i sa velikom dozom sarkazma.
          Citate stenograme povodom godisnjice Oluje. Kako je Milosevic a ne Vucic ostavio na cedilo jos gore je postupio sa Srbima sa KiM. Pa zar nije kapitulaciju slavio kao pobedu i prazno slovo na papiru rezoluciju 1244 kao nesto sto ce vratiti 250.000 proteranih Srba i Roma.
          E pa vidis, jeste da smo u izbeglistvu sejali grobove nasih roditelja koji su umrli od tuge zbog izgubljenog Zavicaja Ali smo i sejali seme pa je najveci natalitetet u srpskim opstinama i enklavama na KiM i kod nas proteranih.
          Svake godine krstim po dvoje troje kumcadi.
          Ja sam imam sestoro unucadi a sin mi se jos nije ozenio.
          Nase krsne slave imaju vise gostiju nego vecina srpskih svadbi. Kada vidis na groblju ispred kapele na stotine ozaloscenih znaj da se to sahranjuje neki Srbin ili Srpkinja sa KiM. Da ne pricam samo o mojim Pecankama i Pecancima koji su na celnim mestma u drzavnim institucijama i zdravstvu. Doktor koji je porodio moju suprugu u Peci (troje dece) porodio je i moje cerke (sestoro unucadi) u GAK Narodni Front.
          Kao sto vidis, ne damo se…

      2. Pa 90% Srba sa KiM su na budzetu R. Kosovo. Ja npr. primam 90 evra, socijalne pomoci za starije od 65 godina. Svi Srbi sto rade u drzavne Sluzbe (opstine, sudstvo, policiju, javna preduzeca) primaju platu iz budzeta Kosova. Samo zdravsteni radnici i pros etari se finansirao iz budzeta Srbije ali i oni su do pre nekoliko godina primali duple plate i iz Beograda i iz Pristine.
        Mogu cak da kazem da su njihove sluzbe ekspeditivnije od nasih, tu socijalnu pomoc sam ostvario za dan-dva a ovde u Beogradu gde evo dvadeset godina zivim na jedvite jade sam posle nekoliko meseci cekanja ostvario minimalnu penziju stim da su mi pokrali dvadeset godina staza i sav novac sto Sam uplacivao u fond PIO.
        Dakle. Jedno je biti place za rad u institucijama sistema a drugo placanje ispod zita za subverzivne poslove protiv svoje drzave i naroda.

      1. Svima sam potanko objasnio. Nažalost, nije objavljeno. Zar mislite da oko 120.000 Srba na KiM živi samo od pomoći Srbije. Oni tamo rade, lece se i obrazuju u institucije koje finansira Beograd ali lokalna i državna uprava, sud i policija se finansiraju sa budžeta Prištine. Oko osamdeset hiljada Srba prima neki vid kosovske penzije. Skoro svi Srbi i na KiM i u Srbiji imaju kosovske lične karte.
        Kampanja koju vodi Srpska Lista je u cilju da se Srbi kroz institucije R. Kosovo bori za svoja prava koje im garantuje ustav R. Kosovo. Ako imaju devet i više poslanika u parlamentu ne može se izglasali ni jedan zakon koji je nije u interesu Srpske Zajednice na KiM. Nije mogla da prođe vojska a neće ni naprimer članstvo u NATO.
        Cilj Rade Trajković da razbije srpsko jedinstvo i da kroz poslušnike Albanci rade sa Srbima šta hoće. Izraziti primer je Slobodan Petrović (SLS) kosovski Komšić koji je dvadeset godina u vlasti R. Kosovo za čijeg mandata se nije vratio a KiM nijedan Srbin.

        1. Gosppdine Modraže, svaka Vaša reč koju objavljuje list Danas, sve me više uverava da jedan čovek,po imenu Aleksandar Vučić, rasejava sve srpsko što je ostalo na Kosovu.Sami priznajete u svojim tekstovima da na srpskom Kosovu postoji, kako Vi to kažete „R. Kosovo“.Šta Vi to hoćete da dokažete nama koji ne živimo u „R.Kosovo“‘? Gospodine, mućnite glavom, ako ne shvatate tragiku svog života, ja ću Vam, na svoju i na žalost svih nas kojima je Kosovu u srcima, reći užasnu istinu: Gospodine Miodraže, Vi trenutno živite upravo tamo gde i sami kažate, u R(epublici) Kosovo!

          1. Šta još Vučić ima da raseli sa KiM.a da to tvoji nisu već raselili 2004.a pogotovo 2008?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.