Tramp je premalo mario za demokratiju na Balkanu

Sagovornici Danasa o izjavama Metjua Palmera da će Vašington nastaviti sa istim pristupom i posle dolaska Džozefa Bajdena

Ostavite komentar

  1. Kako bi bilo da se Ameri prvo pobrinu za svoju demokratiju. Do obezbede fer izbore, recimo. Pa onako se ne krade ni u Južnoj Americi. Bugarski voz je mala maca za nivo krađe izbora u sving državama. Da obezbede transparentnost izbora i omoguće posmatračim iz Srbije da učestvuju u istrazi manipulacija na izborima. Zatim da obuzdaju velike tehnološke kompanije i njihove monopole na tržištu informacija i slobode govora. Da spreče divljanje levičarskih organizacija po gradovima Amerike.

    1. Tramp je pokusao da preokrene ishod izbora u svoju korist.Ne znam sta se gleda u Srbiji, ali mi koji zivimo van, culi smo na TV-u.telefonski razgovor u kome trazi od drzvnog sekretara Dzordzije, inace clana republikanske stranke, da pronade 11,700 glasova i namesti mu pobedu, sto je ovaj odbio. Ovo ne samo sto je nemoralno, vec je i kriminalno.
      Svojevremeno je Nikson. u vreme kada je otkriveno prisluskivanje demokrtskog izbornog staba, afera Votrgejt, podneo ostavku da bi izbegao impicment. Vise clanova vlade, njegovih najblizih saradnika, dalo je odkaz, a jedan zavrsio u zatvoru. Nikson je svetac u odnosu na Trampa.
      Pre i dok su izbori bili u toku, svojim tvitovima Tramp je najavljivao dogadjaje koji su se desili 6. januara. Govor Rudija Djulijanija pred Belom Kucom “TRIAL BY COMBAT “bio je poziv na nasilje. Tramp je svoje navijace uputio da krenu na Kapitol, gde je ozvanicena Bajdenova pobeda. Televizija je zabelezila upad Trampovih jurisnika u zgradu Kongresa, koji su pored ostalog, nosili zastavu Konfederacije, simbola robovlasnickog Juga, protiv kojih je Linkoln poveo najkrvaviji rat u istoriji SAD, a bio je prisutan i Ausvic na grudima jednog demonstranta. Od 300 uhapsenih 1 je bio clan pokreta BLM, ostli su rasisti, simpatizeri KKK, NRA Trampovi donatori, antisemiti. Levicari su protestvovali zbog ubistva crnaca, jer se nihove ubice uglavnom ne kaznjavaju. Tramp je uvek branio policiju.

  2. U Americi je pocelo vise demokratije a manje slobode. Izgleda da ce taj trend da se nastavi? DOduse izbori ce biti iduce godine, pa se nadamo da ce se Amerika vratiti svojim tradicionalnim vrednostima: sloboda, pravna sigurnost i briga za porodicu…

Ostavite komentar

Politika

Danas promenljivo oblačno i toplo uz mogućnost pljuskova 9

Vuk Jeremić: Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović neće biti ni optuženi, niti osuđeni, od saslušanja se stvara privid istrage (VIDEO)

- Saslušanje Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića nema veze sa Tužilaštvom za organizovani kriminal koje vodi predmet o navodnom prisluškivanju predsednika, a koji je u predistražnoj fazi. Ovo saslušanje ima veze sa Višim javnim tužilaštvom koje se bavi optužbama da Slobodan Milenković diluje drogu. Oni nemaju šta njih da pitaju o prisluškivanju, navodi za Danasov Jutjub kanal novinar rubrike Društvo u našem listu Vuk Jeremić, upitan za natpise režimskog Srpskog Telegrafa da su Hrkalović i Stefanović na jučerašnjem saslušanju govoriti i o navodnom prisluškivanju.

Naslovna strana

25. jun 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.