Trebješanin: Živimo u autokratskom društvu

Ostavite komentar


  1. To je uvek tako: za histerične levičare – ako njihovi favoriti nisu na vlasti – onda je društvo autokratsko. Nedavno je i Hilari Klinton Borisa Džonsona označila kao autokratu a o Trampovoj ‘autokratiji’ moguće je naći na hiljade članaka. Čak se i Merkel, Makron pominju u tom kontekstu. Dok god postoji i jedan gledaniji i uticajniji medij koji nije pod kontrolom drugova levičara(gde im nije omogućeno da prosipaju pamet 24/7/356 kao u vreme režima žutih) – društvo je autokratsko, guše se slobode i sl.

    1. „Histerični levičari“? U Srbiji ne postoji ni levi centar! Srbija je 99% nacionalistička!

  2. Los politicki sistem i kulturni obrazac generisu ovakvu vlast i opoziciju. Dakle ne treba previse kriviti ni jedne ni druge. Dovoljno je da pogledate vlastiti okruzenje i da razmislite da li uopste zasluzujemo bolje.

  3. Ne treba mnogo pameti da bi se shvatilo da zivimo u svojevrsnoj autokratiji. Ali, da ovaj narod zivi u nekom velikom strahu predstavlja najobicniju glupost i floskulu koja nema veze sa realnoscu. Medjutim, postavlja se pitanje, da li smo mi, kao pojedinci, a onda i kao kolektiv, spremni za nesto drugo? Zar se ovaj narod, poslednjih stotinak godina, vec nije navikao na autokratiju? Ja licno sticem utisak da se svi bore protiv autokratije ali ne da je iskorene vec da na vlast dovedu neke „savrsenije“ autokrate. Imam osecaj da i gospodin Trebjesanin, zagovara smenu aktuelnih autokrata nekima novima koji bi bili „savrseniji“ od ovih, koji su na vlasti.

    1. „Stručnjak“, kako bi te nazvao tvoj predsednik, živo me zanima u kom društvu ti živiš?

      1. Gospodine sa tako gordim imenom, nisam strucnjak osim, ako Vi sve ljude koji imaju svoje misljenje /za razliku od Vas/ ne nazivate strucnjacima. Vidite, ja nisam sebican pa, kada sam birao „svog predsednika“, ja sam ga izabrao da bude i vas predsednik, tako da i Vi mozete da uzivate u sveopstoj sreci.

    1. Nije baš jasno na koji od ratova mislite, a bilo ih je, nije da nije…
      Ovo će te čitati osim ako Akismet gospoda misli drugačije.

  4. Evo ja sam običan građanin, nisam stranački opredeljena, već razmišljam svojom glavom i živim slobodno, ne plašeći se da iznesem svoje mišljenje, jer mi je savest čista. Trebješanin, kao psiholog trebalo bi da ima mnogo više komentara na ponašanje opozicije, na korupciju i bogaćenje prethodne vlasti, ali to su njegovi simpatizeri i zato nema komentara za njih!!!.

  5. Daleko je ovo od autokratije, daleko od bilo kakvog političkog sistema; ovo kod nas je predpolitički život; društvo još nije sazrelo za politički život, nažaost.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.