Rakić: Tri plate moje i suprugove ne bi bile dovoljne za jednu Vučićevu večeru u Njujorku

Zamenica predsednika Demokratske stranke o svom prvom pojavljivanju na RTS-u

Ostavite komentar


  1. Ne pada mi na pamet da gledam takve emisije. To je zamišljeno kao Zadruga- rijaliti pa ko je bučniji i vređa, njega slušaju. Nama treba Javni servis koji će nas informisati o bitnim događajima u zemlji i svetu, bez cenzure, pa i o mišljenjima predstavnika opozicije. Sučeljavanje ne vodi ničemu. To je promašena ideja.

  2. Jedva na jedvite jade, sam uspeo da odgledam ovu emisiju koja nosi s pravom takav naziv kakvom su je krstili poslenici iz RTS-a, jer je u pravom smislu one narodne tuk na utuk, smisljeno da se sto vise oblate opozicioni predstavnici – kakvi da su, takvi su – od strane, uvek, dobro pripremljenog orla strvinara, koji ne propusta priliku da sto vise oduzme vremena ostalim ucesnicima, i da napada toliko bestidno da ne moze da se uporedi ni sa bilo kojim prostakom ulicnih izraza, a sto obilato doprinosi voditelj Stefanovic, ocito, kao i njegove kolege u uredjivackoj politici RTS, naklonjen SNS.
    Ovako ponasanje Vucicevih orlusina i orlica su samo pokazatelj da Vucic nije predsednik svih gradjana Srbije vec samo onih u njgovoj stranci, sto je dokazivao i pokazivao vise puta. Da se ovakve debate vode u nekoj od zapadnih zemalja iliti demokratskim drzavama, napadani ucesnici od strane vladalucih predstavnika, verovatno bi napustili ovakav vid „ravnopravnog i demokratskog“ razgovora, ili bi u krajnjem slucaju, posle vise opomena predtavniku vladajuce stranke, od strane voditelja, bio iskljucen iz daljeg ucesca – sto ovde nije slucaj – u emisiji ovakvog sadrzaja.
    Medjutim, ovo je Srbija, ovo je Balkan, koga, bas zbog ovakvih javnih ponasanja, omalovazavaju svi znacajniji faktori u svetu, a nama se samohvalisu nasi vajni politicari, bolje reci politikanti, jer drugo niko ne uvazava kao ozbuljne sagovornike.
    Uostalom, zar nisu dokazi raseljavanje svih Srba sa svojih vekovnih ognjista, svuda tamo gde su ih barnili nasi predstavnici dosadasnjih vlasti? Sve, takozvane nase vlasti su dokazale, a ova sadasnja, bez ikakvog prezanja i srama, da su toliko ponizne stranim uticajima da su u stanju da im se klanjaju do crne zemljice, samo da bi dokazale koliko su im ponisne, kako bi ostali sto duze na vlasti.
    Zar nije Vucicevo ponasanje prema Frau Merkel, nasoj dokazanoj „prijateljici“ a Vucicevoj politickoj majci, beaz koje ne sme da donosi bilo kakve odluke, u saradnji sa jos vecim „prijateljem“ srpskog naroda, Vucicevim savetnikom, koji je milosrdno naredjivao bombardovanje Srbije, pripremano, smisljeno, a ocigledno, konacno odvajanje nase vekovne teritorije Kosova i Metohije od Matice.
    Sve „igrarije“ oko tzv. privremenih tablica, su odraz dogovora ovo troje nerazdvojnih , kao pupcanom vrpcom vezanih saradnika. Setimo se svih povlacenja drzavnih ingerencija sa Severa Kosova, setnje Vucica oko jezera Gazivode, da bi dokazao svoju „suverenost“ na tim prostorima, a ubrzo zatim Tacijevo spartanje gliserom po jezeru, bez ikakve reakcije svemoguceg, sveznajuceg i sve samo odlucujuceg „naseg“ predsednika.
    Ako sva njegova dosadasnja ponasanja nisu dokaz ka cemu vodi Srbiju, a pre svega napaceni srpski narod, a posebno na Kosovu i Metohiji, onda nam zaista nema pomoci, i ne postoji niko na svetu ko bi mogao da nam pomogne, ovakvim nacinom vodjenja ponizavajuce politike, s kojom je srastao kao nokat sa mesom, ovaj nekadasnji okoreli Seseljev polaznik radikalske skole, koje nikako ne moze da se otarasi, jer mu je to vec duboko uslo pod kozu, pa samo s vremena na vreme, izbiju na povrsinu plikovi koji se osecaju sirom Srbije, a rekao bih i malo sire.
    Zato njegova pretnja, da nece dozvoliti scenario hrvatske „Oluje“, je samo -cini mi se – najava totalnog egzodusa Srba sa ove nase vekovne teritorije i sa njihovih vekovnih ognjista.
    Uostalom, nisu li dokaz proteranih 25 000 Srba sa KiM, sto je bila predhodnica sadasnjih dogadjanja, a koji su po Rezoluciji 1244, koju „nas“ predsednik nikada nije pomenuo, trebali da se vrate na KiM, te Kumanovskim sporazumom, koga takodje, niko pa ni predsednik, ne pominje, tako da je sva njegova „pretnja“, trenutno, u sluzbi predizbornih mahinacija i pokazivanja fals puske koja moze samo da nanese stetu narodu ali ne i njemu, jer je njegova propagandisticka vrhuska toliko uznapredovala da bi im pozavideo i Gering.
    Sve u svemu, TESKO NAMA SA NJIMA.

  3. Čitam da je gospođa Đurić diplomirala matematiku, pa ne mogu da verujem, jer tako se u matematici ne dokazuju tvrdnje, možda na nekim privatnim fakultetima.

  4. Ja ne razumem zasto niko ne pominje Kokezinih 605 miliona Evra kada se pomenu Djilasovih 615 miliona evra , kako vlast tako i opozicija izbegava da prica o tom novcu.

  5. Izvinjavam se zbog ne namerno ucinjene greske u iznosenju podatka o broju raseljenih Srba sa Kosova i Metohije, umesto p r e k o 250 000 naveo sam 25 000.
    U svakom slucaju, to se desava u momentu kada se pozuri da se ispise neka recenica koju ne treba izostaviti, u ovom slucaju VELIKA GRESKA. Jos jednom prihvatite moje malenkosti izvinjenje, za ne namerno ucinjenoj greski. V.R.

  6. Uvek sam bio simpatizer DS, ali ovo što je rekla g. Rakić,mislim na plate, nije samo nedostatak samopoštovanja,nego „jadanje“ kako bi rekle naše babe, da jadnije ne može biti. I sada,ovo cu reći sa najdubljim bolom u srcu,ali dobro je da Zoran Đinđić ovo ne može da čuje i vidi, ali mogu g.Mićunović i g.Živković i molim ih da se odrede i zauzmu stav kao bivši predsednici DS. Ovakav nedostatak samopoštovanja neće nas nigde odvesti.

  7. Ti još radiš kozo,kolko si poslova promenila nije ti dobro,ti se boriš za narod moje dete sedi kući 6 god isto ima fakultet ko i ti,odreknu se plate pa onda budi to što ti je zadnja opcija u životu,propali političar

  8. Najbolje bi bilo da je poneo narezak od kuće. Verovatno bi Vi bili zadovoljni… I Jos jedna sitnica- a onih 1.000.000 dolara sto DS plati kauciju iz budžeta za onu tuču. Pa ga posle diplomatskim pasošem prebaciše u Srbiju. Koliko je tu potrošeno vaših plata ?

  9. Kad ce neko iz opozicije da prica o svom programu? Kao papagaji,samo Vucic,Vucic….. I za takve treba da se glasa.

  10. A sta bih rekla ja za moju penziju od 15000 koliko bi trebalo da bude tri studenta i jedno dete ne radi a i suprug prima minimalac,privatno stanujem a imovina od 30 h .ostala na kosovo i niko nas ne vidi.

  11. A za vreme Miloševića bilo ti je taman za hleb ,za vreme Tadića bio je veliki luksuz je li se kralo ko je gde stigao ! Sad se krade isto ali nešto bar ostaje da se vidi u ovoj Srbiji koja je bila na kolenima i kao vreća za boks !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.