Trifunović Vojvođanima: Nisam pretnja autonomiji 1Foto: Beta/AP/Darko Vojinović

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović poručio je u četvrtak građanima Vojvodine da on nije pretnja autonomiji Pokrajine, već oni političari koji su uzurpirali tu ideju i učestvovali u svim vlastima, uključujući ovu danas, a da nisu ništa uradili za politiku za koju su dobijali glasove.

„Političke fukare i licemeri koje sam javno autovao prošlog petka, kao i sve kukavice, pokušavaju da se zaštite poturajući vas, građane Vojvodine kao štit, trudeći se da dokažu kako ja nisam diksreditovao njih, već vas“, istakao je Trifunović u otvorenom pismu Vojvođanima.

Konstatujući da Vojvođani znaju da nije istina da je on njih diskreditovao u govoru na protestu u Novom Sadu, Trifunović je upitao da li postoji i jedan pošten glasač Lige socijaldemokrata Vojvodine koji je biračko pravo upotrebio da bi se Nenad Čanak „ušemio“ za vlast sa Srpskom naprednom strankom? „

E to je, gospodo, pravi skandal i to je prava izdaja“, smatra Trifunović. On je upitao i da li je za posebnost i multikulturalnost Vojvodine veća pretnja neobuzdani govor jednog glumca ili to što oni koji se deklarativno zalažu za autonomiju Vojvodine zbog malo vlasti sede sa ljudima koji su politički sinovi stranke koja je na mitingu u Hrtkovicima javno čitala spisak hrvatskih porodica koje treba proterati.

Dragi moji Vojvođani, budite sigurni da Sergej Trifunović nikada, ali nikada neće predstavljati opasnost za vas i za autonomiju Vojovodine, već upravo oni koji je kompromitiuju i zloupotrebljavaju kao (kontraceptivno) sredstvo u političkoj prostituciji, zaključio je Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.