Trofejno oružje kao simbol dobrih odnosa

Kako se odvijao susret ruskog i srpskog predsednika nakon afera Krušik i Ruski špijun

Ostavite komentar


  1. Vucicu, ti mislis da si ‘Bravar’, a Putin da si ‘Obrenovic’, … sta cemo sad’?

    1. Prvi Obrenović je bio kolaboracionista i sarađivao sa Turcima. Drugi je krvavo završio. (ne računa se onaj koji nije ni znao da je vladar). Treći je umro sam i napušten u egzilu. Četvrti je krvavo završio.
      Poruka?
      Plus Čehovljevo pravilo da puška koja je na zidu u prvom činu u trećem mora opaliti. A kad se tu doda i histerija oko „uperene puške“…

  2. Dobro je da je samo puška kralja Milana, već sam se uplašio da mu ne prirede „smederevski nameštaj“ kao iznenađenje. Ko da ga vadi posle? Imao je sreće ignorisao je špijunsku aferu pa je adekvatno nagrađen sa poklonom.

  3. Pa jel sa tom puškom kralj Milan pokušao da se ubije u iznanstvu u Austriji?
    Što poklanjati nekom pušku kojom je najveća ličnost države pokušala samoubistvo?

  4. kako je lepo videti da odjednom svi postanu svesni simbolike, asocijacije, znacenja, aluzije, metafora itd. Bas lepo. idilicno takoreci.

  5. To je ista ona puška kojom je Kralj Milan hteo da izvrši samoubistvo? Putin ti je više nego jasno stavio do znanja šta misli o tebi. Lično se tim poklonim ne bih hvalio. Sada je svima sve jasno.

  6. „Puška je zakočenaaa“!!!?? Vladimir mu je nešto rekao, ali on je prepametan da to shvati.

  7. Puška Milana Obrenovića? Milana Obranovića koji je jedan od jagorih vladara koje je Srbija ikada imala? Koji je uspeo dva rata da izgubi, koji je ženu najurio i posle joj sina otimao; koji je državu pretvorio u Austro-Ugarskog vazala, pri tome napravivši jezive dugove; alkos i kockar, koji rođenog sina nije umeo da vaspita kako treba, da bi mu isti taj sin zabranio povratak u Srbiju; koji je svuda video zavere protiv sebe i bio ubeđen da mu izvesna stranka i njen lider rade o glavi…
    Vladimirovič je stvarno majstor simbolike i prikrivenih značenja. Jedino što nije imao brata… Obrenović, htedoh reći…
    Al’ ako ovi ne razumeju ni Koraksovu karikaturu, ovo tek nema šanse da razumeju. Naprotiv. misli da ga je Putin „ispoštovao“…

  8. To sa puškom Milana Obrenovića je poruka Vučiću da će završiti karijeru kao i Milan Obrenović – u izbeglištvu, dužan i tužan, prezren i od svih odbačen.

  9. Dragi njihov Pretsednice, Ta puska koju si dobio trebala bi da pretstavlja nacionalno blago kao i list Mirosavljevog jevandjelja. Ta puska bi trebala da stoji u Natodnom muzeju. Pogledaj druge drzavnika (sto se ne moze reci za tebe) koji dobijaju poklone. Oni mogu da zadrze poklon do neke simbolicne vrednosti a sve preko toga ide u drzavni fond poklona i to ostaje za istoriju. Vino popi, ali pusku bi trebao da das u muzej.

  10. Primio si raširenih ručica i okica (o ustima i da ne pričamo) kao drag poklon ovu pušku , a od one (modernije i bolje) puške na naslovnicici Nina begaš…. Pa, čoveče, odluči se: voliš puške, ne voliš puške !

  11. Šta će tebi puška kad si miroljubiv?… Nego daj to ovima -znaš već kome -neka to uvaljaju jal’ za Siriju, jal’ Libiju…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.