Turajlić: Parlamentarni izbori zavise od volje gospodara

Ostavite komentar


  1. Da nabrojim neke "vaznije " likove koji su nam se ogadili jer su nas izneverili : boris tadic,goran svilanovic,cedomir jovanovic,zoran zivkovic,bojan pajtic,nenad canak,goran jesic,dusan jakovljev,,a.jerkov,g.comic,d.sutanovac,r.hrustanovic,itd.itd.!! One "drugoligase" u njihovim partijama necu ni da spominjem,nisu vredni pomena !!!

  2. Ako se ne varam g-dja Turajlic je uz Vesnu Pesic 2012. akcijom "Brli listici" duvala u jedra Tomislava Nikolica i njegove ekipe i dobili dmo ovo sta imamo danas. Ostaje nam jos 7 godina nesrece (jer Srbija menja vlast na 12 godina). Da li ce biti sta da se menja posle najpostenije i najsposobnije vlasti u modernoj istoriji Srbije cisto sumnjam, posle ovih eksperata opste prakse ni kamen na kamenu nece ostati. Pa neka opet rade "Beli listici"…

  3. Gde to u sistemu parlamentarne demokratije premijer nema mogućnost da inicira raspisivanje izbora po sopstvenoj volji i proceni?! Nesretni Živković je onoliko pogrešio što nije raspisao vanredne izbore 3 dana nakon "Sablje", i siguran sam da bi se g. Turajlić saglasila s tim, no nevolja je što je danas Vučić taj čimbenik…

  4. Koliko ja vidim gospođi Turajlić nevalja niko, ni pozicija ni opozicija.Sve je pomenula osim čini mi se Šešelja, pa nešto razmišljam da nije to sablja dimiskija koja će da zavede red u ovoj našoj da prostiš Srbiji.

  5. U poslednjih četvrt veka Srbija je prošla kroz 3 državolike tvorevine. U istom vremenskom periodu vodila je 4 rata. U ovom trenutku ne nazire se izlaz iz hronične krize državnog aparata koji je ili zastareo ili ne postoji. U svakom slučaju služi kao fasada. Ako možemo da kažemo da je vlast upravo onakva kakav joj je narod kojim vlada, onda to isto važi i za intelektualnu elitu tog naroda. Ponovo smo kao društvo došli u situaciju da nam predavanja pre i posle izbora drže likovi kao što su Vesna Pešić, Dragoljub Mićunović, Branka Prpa, Latinka Perović, Srbijanka Turajlić, sumnjiva lica Miloševićevog doba. Njega nema, ali njegova elita i te kako je prisutna. Više od dve decenije, hodajući putem popločanim dobrim namerama, oni povlače dosta loših poteza. Kao nosioci promena na krilima bunta petooktobarske revolucije, izneverili su očekivanja novog talasa gradeći istrošeno i razočarano društvo. Ako intelektualci ne mogu da shvate da se sve menja i da njihove nekad delotvorne ideje sad više nemaju nikakav smisao, da u vreme onlajn kupovine ne može da se razmišlja kao u vreme kad subotom i nedeljom nisu radile prodavnice, onda i ne čudi što narod u Vučiću vidi boga. Lica devedesetih svojom demagogijom izgrađenom na temeljima filozofije davnih dana održavala su sistem u kojem jedino mogu da opstanu i budu uvaženi. Srbiji je potrebna nova i mlađa intelektualna elita koja će morati da napravi jasan otklon od kvazielite. Jedino tako će započeti valjanu demontažu nakaradnog sistema vrednosti koji vlada Srbijom…

  6. Parlamentarni izbori zavise od potrebe drzave za tim , a ne jednog pojedinca. Ne treba komentarisati tako negaivno bilo ciji rad da bi sebe istakli i stekli dnevnu populaciju u nekom listu.

  7. Od 1990 do danas smo sve probali i mnogo toga menjali. Mozda bi i ovu neizbeznu i uvek prisutnu profesorku mogli zameniti nekim drugim, to jos nismo problemi?

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 9

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.