“U Srbiji dete ponovo ubilo dete”: Protest “Srbija protiv nasilja” održan u Novom Sadu 1FOTO: 021.rs

Okupljanjem nekoliko stotina građana na Pozorišnom trgu u Novom Sadu, večeras je održan novi protest “Srbija protiv nasilja”. Građanima će se, u skladu sa nedavnom odlukom organizatora, obratiti predstavnici političkih partija koji organizuju okupljanja.

Protest u Novom Sadu usledio je nakon što je prošlonedeljno okupljanje bilo organizovano u Nišu. Naime, organizatori su sredinom septembra odustali od organizovanja protesta širom zemlje, odlučivši da se svake nedelje protest održava u drugom mestu. Paralelno, protestna okupljanja se svake subote održavaju u Beogradu.

Kako prenosi N1, politikolog Duško Radosavljević je na protestu istakao da se vidi da “režim puca po šavovima”.

„Mi dolazimo u situaciju da ništa u zemlji nije sigurno, da su raspadnuti svi društveni sistemi“, rekao je Radosavljević.

Narodni poslanik Nebojša Novaković iz Demokratske stranke je istakao da nasilje neće stati sve dok je SNS na čelu Srbije.

„U Srbiji dete je ponovo ubilo dete. U Srbiji nasilje ima predsednika, ministre, svoje poslanike, svoje sudije i tužioce, nasilje u Srbiji ima i svoje žrtve – to su naša deca“, rekao je Novaković.

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” su Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, sindikat „Sloga“ i Pokret za preokret, Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije, Moramo – Zajedno, kao i Zeleno – levi front. Sve ove organizacije su nedavno potpisale i “Dogovor za pobedu”, zahtevajući održavanje parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

Protestna okupljanja “Srbija protiv nasilja” usledili su kao reakcija na dva masovna ubistva koja su se dogodila početkom maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari