Udruženja osoba sa invaliditetom prikupljaju glasače SNS

Potpisan protokol o saradnji invalidskih organizacija i vladajuće stranke

Ostavite komentar


  1. Da li to Danas aludira da osobe s a posebnim potrebama nisu ljudi, sposobni, razumni, da ne mogu da s e politički angažuju?

  2. Ovakvo nasilnicko ponasanje vladajuce stranke i zloupotreba nemocnih lica nije zabiljezena u svijetu i ovdje treba da reaguje EU, UN-odbor za ljudska prava. Ne treba ocekivati da se SNS postidi, jer ko moze ovoliko drzak biti, od njega ne treba ni stid ni postenje ocekivati. Trebao bi da se umijesa Republicki javni tuzilac, ali posto je i on iz Vucicevog Ministarstva za rad, nece nas iznenaditi ako se ne oglasi. Normalan covjek nema rijeci ni komentara na ovakvo ponasanje bilo koje, posebno ne vladajuce stranke.

  3. Tužno… Jadno… valjda moraju toliko da se ponize…. možda im dogorelo do nokata..
    Ali, još je jadnije kad vas na mobilni telefon pozove bivša koleginica iz bivše vaše i bivše njene redakcije i obavesti vas da vam je, bez vašeg znanja ime unela na listu sigurnih glasova za SNS i da kad vas pozovu iz centrale SNS, da provere njen spisak, a najverovatnije će pozvati izvesna Kristina, vi treba samo da im potvrdite da ste njihov siguran glasač, a vi glasajte za koga hoćete i kako vam volja . A aktivistkinji je zarad daljeg napredovanja u stranci, jedino bitno da ona ima na spisku 500 imena. sa tobožnjim sigurnim glasovima. Jer sadašnja aktivistkinja SNS, a donedavno radikalka koja se medju poslednjima otcepila od Šešelja.iako je svojevremeno kao radikalka sebi obzbedila plac na Altini ( Zemun) iako nije izbeglica. Nedavno je preletela u SNS kako bi se zaposlila u Telekomu, jer u novinarstvu male i nesigurne plate, obecala je ili dobila zadatak u SNS,da ce ona za SNS obezbediti 500 tzv sigurnih glasova.
    Eto to su aktivcisti i kadrovi ‘ partijski. I mislim da takvih i sličnih ima u svim strankama

  4. Svako je kovač svoje sreće. Niko ne može braniti osobama sa invaliditetom da se politički angažuju. To nije protivzaonito. Demokratija pretpostavlja slobodu izbora za sve građane. Ko je protiv toga ne shvata suštinu demokratije.

  5. 1. Zanima me kada smo pristali da obogaljimo jezik terminom poput „kapilarni glas“ i volela bih da ne znam šta se iza ove nakarade krije.
    2. Naročito mi je drago što su navedeni članovi Ustava koje kampanjski krše Uzurpatorovi delegati- uzurpatori („SNS aktivisti“), pošto verujem da su mnogi građani u zabludi verujućí da je ta praksa legitimna i legalna.
    3. Naglašavam da je pravo i obaveza svake građanke i građanina da se suprotstavi svakome ko kani da ih bespravno legitimiše i sakuplja podatke koji su Ustavom garantovano lični.

  6. Pa ova vlast je bukvalno upropastila sva preduzeća koja zapošljavaju OSI i sada su uglavnom u stečaju, a iste te osobe sa invaliditetom rade kao robovi bez primanja, čak ni prevoz ne dobijaju. Sve to se odvija pod pokroviteljstvom ministarstva za rad pa zašto je čudno što ih teraju da se izjasne za siguran glas. Njima su uskraćena i sva druga prava koja garantuju sve medunarodne konvencije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.