Ugljanin: Incidenti skreću pažnju sa protesta 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

„Poseta predsednika Srbjije Aleksandra Vučića Priboju je pozorišna predstava sa njim u glavnoj ulozi i publikom“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

On je ocenio da nije tačna tvrdnja da u Priboju ima „međunacionalnih tenzija, već samo genocidnih pretnji državnog vrha, upućenih preko policije, Bošnjacima koji nikome ništa nažao nisu učinili“.

Lider SDA Sandžaka smatra da je poseta predsednika Srbije bila školski primer nipodaštavanja, vređanja i ponižavanja Bošnjaka“.

-Trebalo je, da umesto prazne priče, kaže koliko je policajaca učestvovalo u pretnjama, koliko ih je isterano s posla, da su na njihova mesta zaposleni Bošnjaci i da kaže koliko je ljudi u tužilaštvu i državnoj bezbednosti smenjeno, jer ništa nisu preduzeli – naglasio je Ugljanin i konstatovao da su „genocidne pretnje Bošnjacima suština problema“ i da rešenje vidi u pokretanju krivičnih postupaka po službenoj dužnosti, protiv policajaca.

Ponovio je, ranije, izrečene stavove svoje partije da je u policiji, tužilaštvu i drugim državnim organima neophodno sprovođenje lustracije i usklađivanje nacionalne strukture zaposlenih u tim organima sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama.

-Vladajući velikosrpski režim veliki novac je uložio u ratnu propagandu i otvaranje žarišta u regionu i poslednji incidenti u Sandžaku imaju cilj da skinu pažnju sa građanskih protesta u Srbiji – istakao je Ugljanin i pozvao građane Sandžaka na razum i da sačuvaju tradicionalnu međunacionalnu toleranciju, suživot i harmoniju.

Predsednik SDA je još jednom pozvao građane da bojkotuju predstojeći referendum o ustavnim promenama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari