Ugljanin kod Tačija 1Foto: istinomer

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejman Ugljanin čestitao
je danas predsedniku Kosova Hašimu Tačiju na dobrim rezultatima u izgradnji demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države.

Delegacija BNV i SDA Sandžaka, koju predvodi Ugljanin, prisustvovala akademiji posvećenoj životu i delu Šabana Poluže i Mehmeta Gradice koji su imali značajno mesto u istoriji Bošnjaka Sandžaka, objavljeno je na sajtu Veća.

Akademija je održana u Narodnom pozorištu u Prištini pod pokroviteljstvom predsednika Kosova Tačija, koji je posle svečanosti razgovarao sa delegacijom koju su činili predstavnici BNV, SDA Sandžaka i organizacije Kosovo za Sandžak.

U saopštenju se navodi da su sagovornici izrazili želju za aktivnim učešćem Bošnjaka u političkom životu Kosova, saradnju Veća sa institucijama kulture i obrazovanja u cilju očuvanja bošnjačkog nacionalnog identiteta na Kosovu, kao i za unapređenjem ekonomske saradnje.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ugljanin kod Tačija”

  1. Pre sedamdeset i dve godine je moja majka Marija, tada mlada partizanka u efikasnoj akciji, provukavši se ispod vodenice u kojoj su se krili preobučeni u žensku odeću, likvidirala svojim "Tompsonom" balističke vođe Mehmet Gradicu i Šaban Polužu. Njihove puške zlatom i srebrom optočene koje je dobila na poklon darivala je prištinskom muzeju, sedžada na kojoj su bili izloženi i fotografija partizanke u engleskoj uniformi sa "Tompsonom" na grudima su spaljeni nakon srpskog egzodusa u junu 1999.god.
    Što se tiče Ugljanina i Rajića, obojica su bili aktivni u formiranju R. Kosovo i sa svojom StrankomDemokratskeAkcije i Rugovinom LDK i njihovim članstvom učestvovali u svim rušilačkim demonstracijama albanskih separatista od 1989 – 1999.god.. Ugljanin je dugo bio u emigraciji a Ljajić i Vitomiričanin Numan Balić hapšeni.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.