Ugljanin kod Tačija

Ostavite komentar


  1. Pre sedamdeset i dve godine je moja majka Marija, tada mlada partizanka u efikasnoj akciji, provukavši se ispod vodenice u kojoj su se krili preobučeni u žensku odeću, likvidirala svojim "Tompsonom" balističke vođe Mehmet Gradicu i Šaban Polužu. Njihove puške zlatom i srebrom optočene koje je dobila na poklon darivala je prištinskom muzeju, sedžada na kojoj su bili izloženi i fotografija partizanke u engleskoj uniformi sa "Tompsonom" na grudima su spaljeni nakon srpskog egzodusa u junu 1999.god.
    Što se tiče Ugljanina i Rajića, obojica su bili aktivni u formiranju R. Kosovo i sa svojom StrankomDemokratskeAkcije i Rugovinom LDK i njihovim članstvom učestvovali u svim rušilačkim demonstracijama albanskih separatista od 1989 – 1999.god.. Ugljanin je dugo bio u emigraciji a Ljajić i Vitomiričanin Numan Balić hapšeni.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.