Ugljanin pisao Vučiću, hoće za Bošnjake u Srbiji prava po modelu koji se traži za Srbe na Kosovu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Sulejman Ugljanin, predsednik SDA Sandžaka, danas, je uputio pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem je komentarisao evropski predlog (francusko-nemački) sporazuma o Kosovu i položaj Bošnjaka u Srbiji.

 

Ugljanin je napisao da posledice, sa kojima bi Srbija mogla da se suoči, ako odbije ovaj sporazum „za Bošnjake su ogromne i sa sobom nose neizvesnost i nestabilnost“.

„Kao predstavnici Bošnjaka u Srbiji, nismo zadovoljni položajem i tretmanom u Srbiji i tražimo od Vas, da se u nastavku dijaloga i implementaciji sporazuma obezbede jednaka prava Bošnjacima u Srbiji, po modelu koji se traži za srpsku zajednicu na Kosovu“ – izneo je Ugljanin svoje stranke i „posavetovao“ predsednika Srbije „da ovaj stav može da mu posluži u donošenju konačne odluke“.

Kako se navodi u saopštenju informativne službe te partije, njihov lider je predloge o rešavanju statusa Bošnjaka u Srbiji, danas, u pismu ievropskim iameričkim zvaničnicima uključenim u rešavanje pitanja o Kosovu.

Ugljanin je sa narodnim poslanicima svoje i albanskih partija, pre nekoliko dana razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o statusu Bošnjaka i Albanaca u Srbiji, kao što se traži za Srbe na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari