Ujedinjena opozicija Zaječara zahteva da se hala u Kotlujevcu otvori 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Predstavnici Ujedinjene opozicije Zaječara održali su pres ispred hale u Osnovnoj školi “Hajduk Veljko” u Zaječaru, koja je prema njihovim rečima napravljena i otvorena pre nekoliko godina, ali je još uvek ne koriste deca iz pomenute škole, za razliku od, kako oni kažu “nekih”.

Odbornik u Skupštini grada Zaječara, Uglješa Đuričković, ispred Ujedinjene opozije Zaječara, kazao je da se nalaze ispred hale koja je počela da se gradi još 2010. godine.

“Evo 14 godina kasnije ova hala nije u upotrebi. Deca koja su išla u školu 2010. Godine i kasnije, imali su priliku da vide kako se ova hala izgrađuje, renovira, i kako se opet izgrađuje, a zatim opet renovira. Sada i njihova deca imaju priliku da gledaju isto kao ono što su gledali njihovi roditelji. Tu halu deca nisu mogla da koriste”, kazao je Đuričković.

On ističe da sada hala ima upotrebnu dozvolu ali da deca još uvek ne mogu da je koriste.

“Gradska uprava im ne dozvoljava da je koriste. Preneli su ovlašćenje da halom upravlja JKP “Timok održavanje”, na preduzeće zbog kojeg su se mnoge loše stvari dogodile u gradu, počev od sanitarno-uzgojne seče na Kraljevici, uzimanje peska sa Kraljevice, a sada ne dozvoljavaju deci da je koriste, i pored toga što je hala namenjena školi”, objašnjava on.

Đuričković poručuje da je hala bila namenjena deci i građanima Kotlujevca, i oni mora da je koriste.

“Danas ne mogu, ali zbog toga Ujedinjena opozicija Zaječara u narednim danima boriće se i insistirati da ključeve ove hale dobiju deca i škola. Nije fer da deca fiskulturu već 15 godina rade u učionicama”, zaključio je on.

Ujedinjena opozicija Zaječara zahteva da se hala u Kotlujevcu otvori 2
Foto: Miljko Stojanović / Danas

Predsednik Gradskog odbora “Narodnog pokreta Srbije”, Goran Kalčević istakao je da ova hala slika i prilika vlasti u Zaječaru.

“Dok se na Kraljevici napravio stadion, deca godinama ne mogu da koriste svoju halu. Vlast ne prepoznaje prioritete šta je potrebno prvo uraditi. Nije deci samo zabranjeno da koriste halu, već im je i ograničeno kretanje, pošto su postavili katanac. Deca koja žive pored škole, moraju da idu dužim putem da bi došli na nastavu. Slogan SNS-a je bio za našu decu, a izgleda da je to bilo samo za “njihovu decu””, poručio je Kalčević.

Miladin Krstić je kazao da je predsednik Vučić pre tri godine zvanično otvorio halu, a deca danas ne mogu da je koriste.

“Oni koji su bliski vlasti, mogu da je koriste. Pored toga kapija i drugi ulaz u školu je zaključan. Roditelji su kivni i postoji peticija gde roditelji zahtevaju da se kapija otvori i da deca koriste halu”, kazao je on.

Prema njegovim rečima Ujedinjena opozija Zaječara, zahteva od vlasti da se otvore kapije, i da deca konačno krenu da koriste halu.

“Ako to ne urade oni, uradićemo mi”, poručio je Krstić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari