Ukrajina protestuje zbog srpskih poslanika na Krimu

Ostavite komentar


  1. Koliko se sećam, Ukrajina je jedna od prvih država koja je priznala Hrvatsku. Danas Ukrajina traži od Srbije da bude "principijelna"?! Na koji način? Tako što će za razliku od SAD i največeg broja država članica EU da bude "principijelna" na račun svojih nacionalnih interesa?! Zar na nama nisu prekršeni svi zakoni, sva medjunarodna prava, sve povelje, svi ljudski obziri, zar na nama nisu objektivnost i principijelnost nisu pogaženi stotinu puta na najneverovatnije načine. Njihovi proncipi su sami sebi "skakali u stomak", sami sebe su "jeli" i pretvarali se u logički blud odnosno nonsens?! I šta bi mi sada trebali da radimo? Da se zarad "principijelnosti" zamerimo sa Rusijom?! Jedinom državom koja je pokušavala da se drži medjunarodnog prava i medjunarodnih principa pomažući Srbiji i Srbima? Trebali bi zarad principijelnosti sami sebe da zakopamo i odreknemo se jedinog prijatelja?

  2. Kakve veze ima priznavanje Hrvatske od strane Ukrajine, republike bivše SFRJ, koja je imala Ustavom propisan način za otcepljenjem od bivše države, koji je referendumom ispunila, čime je stekla pravo po domaćem i međunarodnom zakonodavstvu, za legitimnu nezavisnost. Ti praviš porrđenje ruske vojne aneksije Krima, dela ukrajinske teritorije, sa legitimnom nezavisnošću Hrvatske, čije proglašenje je izazvalo rat između srba u Hrvatskoj (naoružanih i potpomognutim regularnim jedinicima tada još uvek JNA) i hrvata, a sve u cilju suludog projekta Slobodana Miloševića stvaranja "Velike Srbije" u kojem je srpski narod u Hrvatskoj doživeo egzodus izbeglištva u Srbiju. Takođe Rusiju neosnovano, zbog "zaštite srpskih interesa" zaštitnikom (jedinim) međunarodnog prava, kao da su srpski interesi osnov međunarodnih odnosa…

  3. @Mladen Mladenovic – bas si dobro uporedjenje napravio; ono sto je Srbija za bivsu Jugoslaviju, to je Rusija za bivsi SSSR. Mi imali Slobu a oni imaju Putina. Sloba slao tenkove na Vukovar, naoruzavao Srbe u Lici i na Kordunu, hteo granice Srbije do Karlovca, a Rus preko noci poslao tenkove na teritoriju medjunarodno priznate susedne zemlje, naoruzao Ruse iz Donbasa. Srbi i Rusi su braca po krsenju medjunarodnog prava, zajedno sa Amerikancima, da se razumemo.

  4. @Mladen Mladenović….Državu Ukrajinu R.Srbija priznaje u njenom punom suverenitetu i teritorijalnom integritetu,sa Krimom u njenom sastavu ! Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova,a srpski političari s““vremena na vreme guraju prst u oko prijatelju,prave koliziju sa zvaničnom srpskom politikom, zarad "ljubavi" sa rusijom. Ako vam je rusija jedini prijatelj onda ste u ozbiljnom problemu. I kakve veze ima Hrvatska sa ovom temom?!

  5. Popovic NEMA PRAVO da govori,ne samo u ime svih Srba,vec i u ime bilo kog gradjanina Srbije.Morao je i mora da se ogranici samo na clanove svoje partije. Popovicevo ponasanje je pomalo sizofreno: ako Krimu priznaje pravo da se odcepi, po kojoj logici to isto pravo brani Kosovu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.