Ujedinjeni protiv nasilja: Koverte i spiskovi u automobilu pored biračkih mesta (VIDEO) 1Foto: Z. Mišić/Danas

Predstavnici liste Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac kod izbornih mesta broj 30 i 31 u Staroj radničkoj koloniji zatekli su lica sa kovertama i spiskovima koji kontrolišu građane koji izlaze sa biračkih mesta.

„Mi smo to prijavili policiji, kao i istu situaciju na biračkom mestu u Stanovu. Očekujemo da nas izveste šta su po tom pitanju uradili“, kaže za Danas Dalibor Jekiċ, drugi na ovoj listi i kandidat za narodnog poslanika i gradskog odbornika ove koalicije.

Jekiċ je dodao da su Ujedinjeni, takođe policiji prijavili i osobu koja je pre podne organizovano dovodila i dovozila Rome na biračko nesto 25 u Osnovnoj školi Treċi kragujevački bataljon.

Po njegovim rečima oni su ga, dok je glasao sa porodicom, verbalno napadali, jer su mu dobacivali: „Crknite!“ i „Mi smi svi za Vučka!“.

Zbog svih nepravilnosti tokom glasanja koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac održaċe vanrednu konferenciju za štampu u svom izbornom štabu u prostorijama stranke Zajedno za Šumadiju.

Takođe, jedna Kragujevčanka prijavila je redakciji Danasa da dok je je čekala da glasa u Osnovnoj školi Stanislav Sremčeviċ bila pozvana sa nepoznatog broja.

Osoba koja se javila, predstavila se da je iz SNS-a i pitala je da li će izaći na glasanje, ali nije insistirala na tome i za koga će glasati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari