Glavni odbor Ujedinjenih regiona Srbije zaključio je juče da ta stranka neće biti prepreka za suštinsku i delotvornu rekonstrukciju Vlade, saopšteno posle sednice tog tela.

Ministri Mlađan Dinkić, Suzana Grubješići Verica Kalanovićprethodno su svoje mandate stavili na raspolaganje Glavnom odboru stranke, ali je potom Predsedništvo ovlašćeno da donosi sve odluke u vezi sa rekonstrukcijom.

„Neophodno je podići lestvicu i usvojiti ambicioznije, ali realno ostvarive ciljeve Vlade Srbije. Suština rekonstrukcije Vlade je da ona radi bolje da bi građani dobili više“, navodi se u saopštenju URS-a izdatom posle sednice GO i dodaje da URS očekuje da u narednoj nedelji budu definisani novi programski ciljevi Vlade, kao i da se kritički i racionalno analiziraju dosadašnji rad i učinci svih ministara iz stranaka koalicije, uključujući i sve ministre iz URS.

Predsednik URS-a i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkićporučio je da će otvoreno u predstojećoj sedmici razgovarati sa koalicionim partnerima i da neće upućivati poruke preko neimenovanih izvora.

„Očekujem da ćemo u nedelji pred nama definisati programske ciljeve, da ćemo kritički i racionalno analizirati učinke i rad svih ministara u Vladi, ali svakako nećemo učestvovati u rekonstrukciji koja se konstruiše u tabloidima, jer nas u vladu pre godinu dana nisu pozvali neimenovani izvori većIvica Dačići Aleksandar Vučić“, rekao je Dinkić.

Lider URS je istakao da je potrebno podići lestvicu kako bi vlada bila efikasnija i uspešnija, a tome treba prilagoditi i njen kadrovski sastav, jer vladi će biti potrebno više energije i stručnosti u vođenju javnih poslova. On je rekao da će, u okviru redefinisanja glavnih programskih ciljeva vlade, URS predložiti da se akcenat stavi na smanjenje nezaposlenosti, ambiciozniji pristup evrointegracijama i unapređenje pravne države.

Poslednjih nedelja, kako je konstatovao, u javnosti se nameće pitanje koji su ministri radili dobro, a koji loše, da li su i koji ministri imali afere i da li su one bile prave li lažne, da li su oni koji su bili daleko od žiže javnosti bili odsutni zato što su bili nedelotvorni, pa nisu pobuđivali interesovanje medija, a da li su sa druge strane oni koji su bili u centru medijske pažnje to zaslužili dobrim rezultatima. Dinkićje, međutim, naglasio da je jedino bitan utisak građana o tome da li se živi bolje ili lošije i da li postoji nada u bolju budućnost.

Potpredsednice URS-a Verica Kalanovićpodnoseći izveštaj o radu ministarstva na čijem je čelu, rekla da će sutra izveštaj o radu podneti premijeru Ivici Dačiću i da će ga staviti na sajt ministarstva, a Suzana Grubješićporučila je da se nije rodila u fotelji i da ne namerava u njoj da ostane.

Bez feuda u Vladi

Zamenik predsednika URS Veroljub Stevanovićrekao je da u ovoj vladi nema feuda u ministarstvu i da postoji svakodnevna saradnja tri partnera i dogovor oko svakog pitanja i problema.“Ajmo da nastavimo ovako, ali sa višim ciljevima koje možemo postići“, rekao je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari