Usame Zukorlić najavio formiranje Unije SPP Srbije i Crne Gore 1Foto: SPP

Rkovodstva Stranke pravde i pomirenja (SPP) iz Srvije i Crne Gore, u Novom Pazaru su razgovarali, razgovarali su o aktuelnoj situaciji u dve država i budućim zajedničkim aktivnostima.

Predsednik SPP u Srbiji, Usame Zukorlić, nakon razgovora, najavio je formiranje unije od ove dve partije. Koja će „delovati u skaldu sa statutarnim mogućnostima i zakonskim propisima Srbije i Crne Gore i u skladu sa pozitivnom praksom koja postoji u Evropskoj uniji kada su u pitanju prekogranične saradnje među partijama“.

Zukorlić je ocenio da je uloga ovih partija u Crnoj Gori i Srbiji veoma važna, jer su faktor stabilnosti i čuvanja bošnjačkih nacionalnih interesa, ali i svih drugih.

-Veoma je bitno da u ove dve države imamo institucije koje sarađaju u vezi Sandžaka, ali ne na štetu država.Verujemo, da naša vizija Sandžaka zbližava ove dve države – zaključio je Zukorlić.

Delegaciju crnogorske SPP predvodio je njeh predsednik Seid Hadžić, koji je rekao da „uprkos brojnim izazovima“ ta partija će nastaviti da gradi državu „razvijenih institucija, demokratije, solidarnosti i društvene odgovornosti“.

Osnivač obe partije je pokojni Muamer Zukorlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari