Uvek za Srbiju: Zahvaljujući Vučiću verbalno, fizičko, poslovno nasilje postalo svakodnevica 1Zorana Mihajlović: Foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Pokret Uvek za Srbiju, na čijem je čelu bivša funkcionerka Srpske napredne stranke i ministarka u više Vlada vođenih SNS-om Zorana Mihajlović, saopštio je danas da „najoštrije osuđuje govor mržnje Aleksandra Vučića“, na skupu SNS, „čiji nije de jure predsednik, ali de fakto jeste“.

„SNS nikada neće biti Srbija, niti bilo koja druga stranka. Vučić na najgrublji mogući način krši Ustav i zloupotrebljava poziciju predsednika Republike huškajući protiv opozicije, vredjajući i pozivajući na linč, u atmosferi tenzija, koje je inače on stvorio, agitujući na rat sa Albancima“, navodi se u saopštenju.

Uvek za Srbiju navodi da je verbalno, fizičko, poslovno i digitalno nasilje „zahvaljujući Vučiću naša svakodnevica“.

„Dok Aleksandar Vučić Srbiju ‘brani’ od opozicije, njegovi saradnici sa njim na čelu stvorili su novu oligarhiju, nasuprot sve siromašnijim građanima i građankama Srbije, a društvo je do te mere podeljeno, da je dovedeno do granice pucanja“, navodi se u saopštenju.

Pokret Uvek za Srbiju je ukazao da je „crtanje mete na čelu svakome ko ne misli kao Vučić, opasan presedan, jer predstavlja poziv na linč njegovim kriminalnim grupama, koje je naouružao i snabdeo policijskim legitimacijama i koje danas predstavljaju novu vrstu njegove lične pretorijanske garde“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari