Uvidom u Radoičićev iskaz, saznajemo da tužilac uopšte nije ni tražio pritvor: Tepić o privođenju pa puštanju bivšeg potpredsednika SL 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica Marinika Tepić izjavila je danas da je srpsko pravosuđe u slučaju Milana Radoičića pokazalo da je reč najobičnijoj farsi, ali i da je njihov rad obična smejurija.

Ona je objasnila da su gotovo svi mediji u zemlji objavili da je ukinut pritvor Milanu Radoičiću, okrivljenom za nedozvoljeni proizvodnju, držanje, nošenje i promet naoružanja i eksplozivnih sredstava, kao i za teško delo protiv opšte sigurnosti iako mu pritvor nije ni bio određen

„Uvidom u Radoičićev iskaz, saznajemo da tužilac uopšte nije ni tražio pritvor za Radoičića po onim tačkama Zakona o krivičnom postupku koje bi sigurno dovele do određivanja pritvora od strane suda“, istakla je Tepić u saopštenju.

Dodala je da tužilac nije tražio pritvor za Radoičića ni zbog bojazni od ponavljanja dela, budući da su opisana krivična dela izuzetno ozbiljna, ali ni zbog uznemirenje javnosti iako se u ovakvim i sličnim situacijama on obavezno predlaže.

„U oba slučaja sud ne bi imao kud i morao bi da odredi pritvor. Međutim, tužilac je “izabrao” da traži pritvor samo zbog opasnosti od bekstva, što je u ovom slučaju smešno, a pogotovo kada se ima u vidu činjenica da je sve urađeno na osnovu priznanja Radoičića koji, kao okrivljeni, može da laže“, naglasila je Tepić.

Ocenila je da situaciju čine još gorom komentari u kojima se, kako je navela, optužuje Aleksandar Vučić da stoji iza ovakvih direktiva kako bi se oprao pred međunarodnom zajednicom ili tobož zato što svoje prijatelje ne pušta niz vodu.

„Ovde se kao glavno pitanje nameće da li bi zapravo Radoičić pustio Vučića niz vodu i da li bi prava istraga pokazala da sada Radoičić kontroliše Vučića, a ne obrnuto“, zaključila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari