Uzrok bunta je strah od pada naniže

Sociolog Srećko Mihailović za Danas o tome ko su nezadovoljni demonstranti

Ostavite komentar


  1. Jasno i skroz u centar. Bunimo se jer je postalo jasno da od „dve, dve i po godine“ nema ništa a da je „dogodine u ovo vreme možemo biti u rovovima“ postalo skoro pa izvesno. Primitivni lopovluk naprednjaka je stvari doterao do apsurda i sad ima mnogo onih koji instiktivno osećaju da ustvari ne samo što neće biti bolje već nemaju ni bog zna šta da izgube jer je to što imaju u ovakvoj devalvaciji vrednostti koja vlada zapravo jedno veliko ništa.

  2. eEEE ,,SAAMO DA JE NEKI TAMOpera pisar iZ administrativnog odeljenja ima kojonese da prijavi ove monsrume,,spasiteljskog KODA PA DA SE KONAČNO ZAVRŠIERA ONIH KOJI SU NAS USREĆILI JOŠ LEGALSITIČKIM,MITOM O OSVETI,,LOŠIH ĐAKA I NETALASANJA ZBOG MIRA U,,KUĆI,, A korov padne gdi god stigne,, podloga je unapred obezbeđena,,.Ovi botindustrijalci,mogli bi da za prosvetljenje BAR PROČITAJU,I NEŠTO VIŠE OD,,BILTENA LIDERA,IM,, PA I ONU,,ZABORAVLJENU ,LISTU KOJA JOŠ ČEKA OD ,SAMO,,24,,TEMA,,I KO JE NANJOJ U ,,VRHU,,ZASLUŽNIKA,,Eeee.bi smesta postalo ono pravo i jedino istinito,,Beee.,s datumima,,

  3. Uzrok bunta je nasilje koje u diktatorskim režimima teži da se širi. Danas se napada fizički integritet pripadnika opozicije a sutra će to biti svako od vas ukoliko se ne budete ponašali onako kako vam režim naloži. Klizimo u totalitarizam koji vlada terorom nad nama. Diktatorski režimi su izuzetno laki za manipulisanje od strane stranih sila. Zato zapad toleriše Vučića na vlasti. On se sa vlasti može zbaciti samo na način kojim on sam sebe održava na vlasti a to je nasiljem.

  4. Konstantno se skreće pažnja sa najbitnijih zlodela. Uzrok bunta bi prevashodno trebalo da bude:
    – mafijaško vođenje države (sva poslovanja se vrše po mafijaškom sistemu i državni kapital se koristi kao lični. Svi tenderi su namešteni, napakovani i izmišljeni za otimanje novca od strane članova „mafije“. Iz tog razloga se rade i totalno nekorisni poslovi poput kićenja gradova, menjanje bandera…i sve to po nerealnim cenama, a tržište nam vapi za ulagačkim kapitalom u cilju razvoja ekonomije)
    – medijsko i kulturno zlostavljanje psihe naroda (svakodnevna jednostrana propaganda i ponavljanje laži u medijima bez prostora za drugo mišljenje, antikulturna i antiobrazovna uređivačka politika sa uzdizanjem „gluposti“ i marginalnih ličnosti kao i njihovog načina života. Totalno odsustvo dečijeg kulturno-obrazovnog programa i sadržaja….)
    – kontraproduktivna poreska i ekonomska politika (za „punjnje“ budžeta najopterećenija su niža i srednja klasa, a strane korporacije imaju ustupke, subvencije…sve zarad političkih poena i ličnih „nagrada za kombinacije“, pomenuti „članovi mafije“ su totalno rasterećeni u poreskom i dažbinskom odnosu prema državi…)
    – konstantno izbegavanje uvođenja zakona o poreklu imovine (sami sebi dozvoljavaju da rade na crno, primaju mito, stvaraju negativne dilove za državu….)
    – konstantno izbegavanje uređenja izbornog sistema (trenutni sistem je totalno nedemokratski, državni novac se koristi za kampanje, jednostrana medijska zastupljenost, nesankcionisano medijsko laganje i klevetanje…)
    – uspostavljanje prava (rad sudstva i tužilaštva je više nego smešan)

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.