Vanredno obraćanje Vučića u 19 sati: Šta znamo do sada o pregovorima u Briselu? 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se večeras zainteresovanoj javnosti u 19 sati povodom današnjeg sastanka u Briselu sa premijerom Kosova, Aljbinom Kurtijem, na kojem nije postignut dogovor.

Ni posle više sati razgovora Vučića i Kurtija u prisustvu prestavnika EU Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka, dve strane se nisu dogovorile, budući da Kurti nije prihvatio zahtev evropskih zvaničnika da prestane svim akcijama u vezi preregistracije vozila jer od ponoći na Kosovu kreće kažnjavanje građana koji imaju srpske tablice.

S druge strane, Vučić je, kako je rekao, pristao da Srbije više ne izdaje tablice za vozila sa Kosova uključujući i KM. On je naveo da iz nepoznatih razloga nema dogovora i da nas čekaju besane noći i dani.

I visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj nije krio razočerenje današnjim sastankom, pa je u obraćanju medijima posle sastanka rekao da se ide iz krize u krizu, a da je ova najozbiljnija od letošnje.

Danas je inače bio poslednji dan za postizanje dogovora oko registarkih tablica budući da Srbi na severu najavljuju otpor ukoliko kosvska strana bude uručivala kazne od 150 evar za one sa srpskim tablicama.

Vučić i Kurti pozvani su u Brisel gde su od osam sati ujutru počeli najpre sastanci evropskih zvaničnika sa Kurtijem a zatim i sa Vučićem. Dok je čekao svoj red na sastanak, Vučić je igrao i šah i sa tim se pohvalio na društvenim mrežama.

Zatim je usledio trilateralni sastanak koji je trajao više sati ali koji nije doneo dogovor.

Vučić će se obratiti iz zgrade Generalnog sekretarijata Predsednika na Andrićevom vencu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari