Nismo uspeli da dođemo ni do kakvog dogovora: Vučić iz Brisela, nakon sastanka sa Kurtijem i zvaničnicima EU 1Foto FoNet Milica Vučković

Iz meni nejasnih razloga, nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana je bila potpuno konstruktivna. Deset puta menjane tekstove smo prihvatili… Niti smo dodavali nešto što nije bilo moguće… Pred nama su besane noći i, svakako, mnogo teških dana – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon višesatnih sastanaka sa predstavnicima EU i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Kako je naveo, visoki predstavnik EU, Žozep Borelji je tražio od Kurtija da ne primenjuje kazne zbog preregistracije tablica automobila, odnosno da Srbija ne izdaje nove KM tablice.

Predsednik Srbije je istakao da će se Srbija ponašati u skladu tim zahtevom, odnosno da je sada da se vidi šta će po tom pitanju uraditi „druga strana“.

– Mislim da je danas svima u EU i svetu jasno ko je bio konstruktivan, ko je želeo da očuvanje mira, a ko nije… – rekao je Vučić.

Kako je naglasio, Srbija samo želi da bude ispoštovano ono što je potpisano, a, rekao je, druga strana ne želi, ustvari hoće da primenjuje ono o čemu nije ni razgovarano.

– Neće biti lako u narednom periodu. Ja ću se verovatno večeras ili sutra tokom dana obratiti javnosti. Želim da kažem da ćemo biti uz naš narod na Kosovu – zaključio je Vučić.

Predsednim Srbije u kratkom obraćanju u Briselu nije dopustio pitanja novinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari